Sri Lanka - Het Noorden

Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
oude koningsstad Anuradhapura
Elephant's Pass & eiland Jaffna
Sigiriya-Rots
Naar de aanbiedingen

Rondreis door het noorden van Sri Lanka

Verwelkomd met een hartelijk 'Ayubowan', wordt u met open armen ontvangen. De wederopbouw is aanzienlijk gevorderd en sinds 2009 heerst er vrede. Open uw hart voor dit lieve en gastvrije volk, verwonder u over uitgestrekte groene rijstvelden, waterbuffels, diepblauwe baaien en kleurrijke tempels. Terwijl de Tamils in het noorden hindoes zijn, leven in centraal- en zuid-Sri Lanka voornamelijk boeddhisten. Ervaar een land met een indrukwekkende geschiedenis, vreedzame religies en een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna.

Populairste faciliteit

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Sri Lanka - Het Noorden - Standaard Hotels

8 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.018 €

Sri Lanka - Het Noorden - Superior Hotels

8 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.120 €

Sri Lanka - Het Noorden in detail

Rondreis 9 dagen / 8 nachten

1. Dag: NEGOMBO

Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel. In de middag bezoekt u de in 1672 gestichte Nederlandse garnizoensstad met de overblijfselen van het beroemde fort. 's Avonds kunt u genieten van een drankje bij zonsondergang aan zee. Overnachting in Negombo. (geen maaltijden)

2. Dag: NEGOMBO – ANURADHAPURA

(ca. 170 km, ca. 4,5 uur)

Anuradhapura, de oudste koningsstad van Ceylon, was tot 1000 jaar na Chr. het religieuze en politieke centrum van het land. Bekijk de ruïnes van de paleizen, kloosters, monumenten, de dagoba's en de beroemde 'Bodhi-Boom'. Vervolgens bezoekt u op de berg Mahinda een van de oudste boeddhistische complexen van het eiland: Mihintale met de dagoba uit de 2e eeuw na Chr. De oorsprong van het boeddhisme op Sri Lanka. Overnachting in Anuradhapura. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

3. Dag: ANURADHAPURA – MANNAR

(ca. 115 km, ca. 3 uur)

Reis naar het eiland Mannar bij de voormalige landbrug naar India. Tegenwoordig bestaat deze verbinding uit een eilandketen en zandbanken, alleen passabel voor kleine vissersboten. Mannar staat bekend om de vele baobabbomen, het fort gebouwd door de Portugezen in 1560, de moskeeën en kerken, en voor de parelvisserij. In de middag slentert u door het stadje en kunt u ontspannen op het strand. Overnachting in Mannar. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

4. Dag: MANNAR – JAFFNA

(ca. 130 km, ca. 3,5 uur)

Op weg naar Jaffna bezoekt u de katholiek-romaanse 'Kerk van Onze Lieve Vrouw van Maddhu', een interessant contrast met de hoofdreligies van Sri Lanka. U bereikt de door koning Dhatusena in de 5e eeuw na Chr. gebouwde Giants Tank 'Yodha Wewa', een van de grootste zoetwaterreservoirs van het land. Kort daarna steekt u de Elephant's Pass over, een brug die het vasteland van het eiland met het eiland Jaffna verbindt. De avond is ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een wandeling door de oude stad van Jaffna. Overnachting in Jaffna. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

5. Dag: JAFFNA

U bezoekt een van de meest kleurrijke hindoe-tempels: de Nallur-tempel. Vervolgens gaat u naar het eiland Naga Deepa. Door de bijna directe nabijheid van hindoeïstische en boeddhistische tempels kunt u de verschillende architecturen niet beter verkennen. De dag sluit u af met een rit naar het noordelijkste puntje van Sri Lanka bij de vuurtoren van Point Pedro. Overnachting in Jaffna. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

6. Dag: JAFFNA – TRINCOMALEE

(ca. 250 km, ca. 6 uur)

Reis naar de oostkust. Onderweg komt u langs het openluchtmuseum van de oorlog in Puthukkudiyriuppu. Hier ziet u van kleine apparaten tot avontuurlijke tank- en onderzeeërconstructies de oorlogsuitrusting van de Tamil-vrijheidsstrijders. In de vroege avond arriveert u in Thiriyai. Hier verkent u een ongeveer 2000 jaar oude boeddhistische dagoba, gelegen op een kleine heuvel. Geniet van het weidse uitzicht over het land naar de oceaan. Overnachting ten noorden van Trincomalee. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

7. Dag: TRINCOMALEE – SIGIRIYA

(ca. 95 km, ca. 3 uur)

Verken de oude haven van Trincomalee en de op een heuvel gelegen Koneshwaram-tempel, gewijd aan god Shiva. Ongeveer 2500 jaar oud trekt het nog steeds dagelijks honderden pelgrims aan en biedt het een weids uitzicht over de zee en de baai van Trincomalee. Daarna reist u naar Sigiriya en beklimt u de wereldberoemde 'Leeuwenrots'. Langs de 'Wolkenmeisjes' - kleurrijke muurschilderingen van vrouwelijke schoonheden - wandelt u naar het 200 m hoge plateau, waar de resten van het in de 5e eeuw na Chr. gebouwde fort van koning Kassapa liggen. Overnachting ten noorden van Sigiriya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

8. Dag: SIGIRIYA – POLONNARUWA – MINNERIYA – SIGIRIYA

Na het ontbijt bezoekt u de oude koningsstad Polonnaruwa uit de 12e eeuw na Chr. Verken het archeologische park met talloze overblijfselen van woonhuizen, paleis- en parkcomplexen en deels goed bewaarde stoepa's, tempels en de 4 in rots gehouwen Boeddhabeelden van Gal Vihara. Laat in de middag aankomst in het Minneriya National Park. In een jeep maakt u een safari op smalle paden door het park om vogels, herten en de hier vrij levende olifantenkuddes te spotten. Overnachting in Sigiriya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

9. Dag: SIGIRIYA – DAMBULLA

(ca. 15 km, ca. 30 minuten)

Vandaag bezoekt u de rotsholen van Dambulla, die op ongeveer 160 m hoogte te bereiken zijn via een gemakkelijke klim. U vindt hier talloze boeddhistische muurschilderingen en sculpturen, een voormalige toevluchtsoord van koning Walagama. De verdere reis vindt plaats volgens uw geboekte aansluitende diensten. (Maaltijden: Ontbijt)

Programmawijzigingen voorbehouden.

Aankomst

Overige informatie

Locatie

Sri Lanka - Het Noorden
Sri Lanka, Westkust Sri Lanka, Negombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca. 128km/154min

Hotels in de buurt

 • vanaf 1 nacht
  204 €
  - 40%
  Santani Resort
  Santani Resort
  DELUXE
  Sri Lanka · Binnenland Sri Lanka · Werapitiya - Kandy
  Ervaar Santani
 • vanaf 3 nachten
  457 €
  Sri Lanka - Korte reis
  Sri Lanka - Korte reis
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Korte reis - Standaard hotels
 • vanaf 8 nachten
  955 €
  Sri Lanka Hoogtepunten
  Sri Lanka Hoogtepunten
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Hoogtepunten - Standaard Hotels
 • vanaf 7 nachten
  829 €
  Sri Lanka - De Klassiekers
  Sri Lanka - De Klassiekers
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - De Klassiekers - Standaard Hotels
 • vanaf 11 nachten
  1.244 €
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Grand - Standaard Hotels
 • vanaf 5 nachten
  958 €
  Gouden Driehoek - Sri Lanka
  Gouden Driehoek - Sri Lanka
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Gouden Driehoek - 3 sterren
 • vanaf 3 nachten
  610 €
  Sri Lanka Actieve Tour
  Sri Lanka Actieve Tour
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Active Tour - 3 sterren
 • vanaf 2 nachten
  494 €
  Hoogtepunten van Sri Lanka
  Hoogtepunten van Sri Lanka
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Hoogtepunten van Sri Lanka - 4-sterren hotels