Sri Lanka - De Klassiekers

Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
Sigiriya Rock
Safari in het Minneriya Nationaal Park
Tandtempel & Kandy-dansers
Naar de aanbiedingen

Ontdek de klassiekers van Sri Lanka

Het eiland Sri Lanka - een caleidoscoop van theeplantages, rubberboomwouden, kaneelstruiken, kokospalmen en uitgestrekte rijstvelden. Een mozaïek van droomkusten, ruige bergketens, diepe rivierdalen, talloze dorpen en kleine steden. Een vreedzaam religieus samenleven van boeddhisten, hindoes, moslims en christenen. Een culturele rijkdom die zijn gelijke niet kent. Een groot avontuur op relatief kleine ruimte.

Populairste faciliteit

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Sri Lanka - De Klassiekers - Standaard Hotels

7 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 829 €

Sri Lanka - De Klassiekers - Superior Hotels

7 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 957 €

Sri Lanka - De Klassiekers - Deluxe Hotels

7 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.015 €

Sri Lanka - De Klassiekers in detail

Rondreis 7 nachten / 8 dagen

1. dag: NEGOMBO

Ontvangst en ophalen van de luchthaven in Negombo (op ca. 40 kilometer ten noorden van de hoofdstad Colombo) en transfer naar het hotel. In de middag bezoekt u de in 1672 opgerichte voormalige Nederlandse garnizoensstad met de overblijfselen van het beroemde fort. In de avond heeft u de gelegenheid om bij zonsondergang aan zee een drankje te genieten in een van de vele strandrestaurants. Overnachting in Negombo. (geen maaltijden)

2. dag: NEGOMBO - SIGIRIYA

(ca. 190 km, ca. 5 uur)

Ophalen van het hotel en rit naar Sigiriya. Eenmaal aangekomen beklimt u de wereldberoemde "Sigiriya Rock" – ook bekend als "Leeuwenrots". Beveiligde stalen paden leiden langs de rotswand aan de "Wolkenmeisjes" – kleurrijke muurschilderingen van vrouwelijke schoonheden – omhoog naar het 200 m hoge plateau, waar de overblijfselen van het in de 5e eeuw n.Chr. gebouwde fort van koning Kassapa te verkennen zijn. Geniet van het adembenemende panoramische uitzicht op de omliggende heuvellandschappen en bossen. Overnachting in Sigiriya. (Maaltijden: ontbijt, diner)

3. dag: SIGIRIYA

Vroeg in de ochtend rit naar het Minneriya National Park. Daar stapt u over op een jeep voor een safari. Speurtocht op smalle paden diep in het park, om niet alleen vogels en herten, maar vooral ook de hier vrij levende olifantenkuddes van tot wel 50 dieren te spotten. In de middag bereikt u de oude koningsstad Polonnaruwa uit de 12e eeuw n.Chr. We bezoeken het archeologische park met talloze overblijfselen van woonhuizen, paleis- en parkcomplexen en deels goed bewaarde stoepa's, tempels en de vier in rots gehouwen Boeddhabeelden van Gal Vihara, waaronder ook de "slapende Boeddha". Overnachting in Sigiriya. (Maaltijden: ontbijt, diner)

4. dag: SIGIRIYA – KANDY

(ca. 90 km, ca. 3 uur)

Onderweg naar Kandy bezoekt u de rotsgrotten van Dambulla, die op ongeveer 160 m hoogte via een gemakkelijke klim bereikbaar zijn. Hier vindt u talloze boeddhistische muurschilderingen en sculpturen. Vervolgens rijdt u verder naar Kandy, tot 1815 de hoofdstad van het laatste Singalese koninkrijk. Onderweg bezoekt u de betoverende specerijentuin van Matale, waar u ook de mogelijkheid heeft om lokale producten in een klein winkeltje te kopen. In de middag bereikt u uw hotel, gevolgd door een bezoek aan de "Tandtempel" Sri Dalada Maligawa, die een tand van Boeddha in een gouden schrijn verbergt. Deze plek is nog steeds een bedevaartsoord en klooster. Met wat geluk is tijdens een ceremonie de schrijn te zien, de tand echter nooit. 's Avonds bezoek aan een voorstelling van de Kandy-dansers. Overnachting in Kandy. (Maaltijden: ontbijt, diner)

5. dag: KANDY – NUWARA ELIYA

(ca. 80 km, ca. 3 uur)

's Ochtends wandelt u over de markten en door de handelshallen van de binnenstad langs de typische gebouwen uit de koloniale tijd en de kronkelige steegjes tussen de klokkentoren en de Tandtempel, die direct aan het "Kandy Lake" ligt. Vervolgens bezoekt u de uit het jaar 1371 daterende Botanische Tuin van Peradeniya, waar onder andere vleermuizen en waarschijnlijk de op een na grootste boom ter wereld, een Javaanse vijg die ca. 1600 m² grond overspant, te zien zijn. Vanaf hier rijdt u naar Nuwara Eliya, ook bekend als "Little England". Bezoek deze typische Engelse koloniale stad met het oude postkantoor, het Country House Hill Club, waar talloze jachtfoto's en vissentrofeeën te zien zijn. Overnachting in Nuwara Eliya. (Maaltijden: ontbijt, diner)

6. dag: NUWARA ELIYA – UDAWALAWE

(ca. 130 km, ca. 3 uur zonder treinreis)

's Ochtends bezoek aan een theefabriek en de daar gelegen theeplantage. Vervolgens rijdt u naar Nanoya en treinreis met de beroemde "Toy Train" in de 2e klasse naar Ella. Daar aangekomen wacht de chauffeur al en brengt u naar het Udawalawe National Park. Een lange, avontuurlijke dag komt ten einde. Overnachting in Udawalawe. (Maaltijden: ontbijt, diner)

7. dag: UDAWALAWE – GALLE

(ca. 150 km, ca. 4 uur)

Na het ontbijt begint uw ongeveer drie uur durende safari in het Udawalawe National Park. Rond het middaguur vertrek langs de kustweg om de zuidpunt van Sri Lanka naar Galle, de oude Portugese garnizoensstad. In de 16e eeuw was Galle de belangrijkste havenstad van het eiland totdat de Britten in de 18e eeuw de macht overnamen. U slentert door de oude stad met de vele kleine winkeltjes en restaurants, laat u door het marktgebied voeren en wordt onder de indruk van het imposante Galle Fort. Weidse uitzichten over de zee en de stad zullen u zeker verbazen. Overnachting in Galle. (Maaltijden: ontbijt)

8. dag: GALLE – NEGOMBO

(ca. 160 km, ca. 3 uur)

Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven Colombo of naar uw hotel aan de westkust of start van uw vervolgprogramma. (Maaltijden: ontbijt)

Programmawijzigingen voorbehouden.

Aankomst

Locatie

Sri Lanka - De Klassiekers
Sri Lanka, Westkust Sri Lanka, Negombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca. 128km/154min

Hotels in de buurt

 • vanaf 1 nacht
  204 €
  - 40%
  Santani Resort
  Santani Resort
  DELUXE
  Sri Lanka · Binnenland Sri Lanka · Werapitiya - Kandy
  Ervaar Santani
 • vanaf 8 nachten
  1.018 €
  Sri Lanka - Het Noorden
  Sri Lanka - Het Noorden
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Het Noorden - Standaard Hotels
 • vanaf 2 nachten
  494 €
  Hoogtepunten van Sri Lanka
  Hoogtepunten van Sri Lanka
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Hoogtepunten van Sri Lanka - 4-sterren hotels
 • vanaf 5 nachten
  958 €
  Gouden Driehoek - Sri Lanka
  Gouden Driehoek - Sri Lanka
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Gouden Driehoek - 3 sterren
 • vanaf 3 nachten
  610 €
  Sri Lanka Actieve Tour
  Sri Lanka Actieve Tour
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Active Tour - 3 sterren
 • vanaf 3 nachten
  457 €
  Sri Lanka - Korte reis
  Sri Lanka - Korte reis
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Korte reis - Standaard hotels
 • vanaf 11 nachten
  1.244 €
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Grand - Standaard Hotels
 • vanaf 8 nachten
  955 €
  Sri Lanka Hoogtepunten
  Sri Lanka Hoogtepunten
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Hoogtepunten - Standaard Hotels