F. X. Mayr Kur Hotels für Erholung

F.X. Mayr Kuur

Gelukkig door vasten

Ontdek onze meest geliefde F.X. Mayr hotels

F.X.Mayr kuren: ontslakken en ontgiften in gespecialiseerde hotels

Boek bij SpaDreams een ontslakkings- en verjongingskuur! Voor meer levensenergie, welzijn en een gezonder en bewuster leven. De traditionele F.X. Mayr kuur in de speciaal geselecteerde F.X. Mayr kuurhotels dient in de eerste plaats als verschoning van de darmen. Lang durende darmklachten kunnen onder andere stofwisselingsproblemen, diabetes, jicht, cellulitis, reuma, artrose, gal- en nierstenen en orgaaninfarcten tot gevolg hebben. Met een melk-brood dieet - de alternatieve naam voor een F.X. Mayr-kuur - kan de verstoorde zuren-basenverhouding in uw lichaam weer in balans worden gebracht.

De F.X. Mayr kuur is vernoemd naar de arts Franz Xaver Mayr (1875-1965), die de Mayr kuur heeft ontwikkeld. Het F.X. Mayr vasten bestaat uit 3 fasen:

1. De opschoning
2. De zuivering
3. De 'opleiding'


De opschoning is de voorbereidings- en ontlastingsfase van de vastenkuur.

Bij de zuivering gaat het, zoals de naam reeds doet vermoeden, vooral op het legen en het ontslakken van de darmen. Dit wordt meestal gedaan door het innemen van een speciaal soort soda in de ochtend. Dit proces wordt ondersteund door een uitgebreide vloeistoffentoevoer in de vorm van kruidenthees, drinkkuren en mineraalwater.

Tijdens de 'opleiding' wordt het maag-darmstelsel weer op gang gebracht. Hier begint de melk-broodkuur pas echt. Door het grondige en bewuste kauwen op het brood wordt er meer speeksel aangemaakt en hierdoor wordt de spijsvertering gestimuleerd. Ook komen er speciale buikmassages bij kijken, die de kuur ondersteunen. Een F.X. Mayr kuur moet altijd onder toeziend oog van echte kenners gebeuren en er wordt dan ook afgeraden om het thuis zelf te doen.

Meer informatie over de F.X. Mayr kuren en andere vastenkuren, zoals sapkuren, kunt u vinden in onze vastenbrochure.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Lees meer over kuren

Stel hier uw droomkuur samen