Detox in India

beleef ontgifting op de authentieke manier

Detox in India: met spirit naar een betere gezondheid

Detox in India

De moderne Detox is in het land van herkomst (India) een eeuwenoude traditie die wij kennen onder de naam Ayurveda. Ayurveda, de wetenschap van het leven, richt zich op het evenwicht van de energieën (dosha’s genaamd) binnen het menselijk lichaam. Wanneer het evenwicht verstoord wordt is ziekte het gevolg. Een reinigingskuur (Detoxen), bestaande uit kruidensupplementen, diepgaande en ontspannende massages en behandelingen, meditatie en aangepaste voeding moeten het evenwicht herstellen.

Voordat u met Detox in India kunt beginnen wordt een behandelplan opgesteld dat speciaal is afgestemd op u en op alle facetten van uw leven en de hieruit voortkomende balans tussen uw dosha’s. Het doel is uw lichaam volledig te reinigen, bijvoorbeeld van voedsel dat uw spijsverteringssysteem maar niet kan verteren en dat vervolgens tot ziekte kan leiden. Dit intensieve reinigende proces heet Panchakarma en dient om het evenwicht te herstellen.

Traditionele Ayurvedische behandelingen omvatten daarnaast bijvoorbeeld Abhyanga massages, Mukhalepam gezichtsmaskers, Pizhichil oliemaskers, Vasthi reinigingstechnieken, Shirodhara oliegietingen en diverse, heerlijk geurende kruidenbaden.

Naast het zuiveren van uw lichaam en genieten van massages en maskers kunt u overigens de kans niet laten liggen om dit waanzinnig mooie land te verkennen. Er zijn adembenemende eeuwenoude paleizen, grotten, tempels en watervallen te bezichtigen. Daarnaast kunt u sportief actief zijn en gaan raften, kayakken, golfen, fietsen of tennissen. Maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw regeneratie te ondersteunen door middel van yoga of meditatie.

Al onze Detox hotels en resorts in India zorgen voor een volledig gevoel van herboren zijn. Ayurveda kan verlichting geven bij een veelvoud van chronische, fysieke en psychische klachten zoals allergieën, astma, artritis, depressie, huidaandoeningen, menopauze, reuma en stress.

Aarzel niet langer, kies voor uw gezondheid! Kies Detox in India!

Wilt u meer informatie? Lees ook onze Ayurveda brochure.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Vind hier uw perfecte detoxkuur in India