Thermenhotels in Tschechien

Thermen in Tsjechië

Ontspanning in de beste thermaalbaden van Tsjechië

Thermen hotels en thermaalbaden in Tsjechië

Welkom in Tsjechië en zijn mooie landschap, een verscheidenheid aan heilzame geneeskrachtige bronnen, gastvrije gastvrijheid en een hartvolle keuken.

Kuuroorden en thermale baden hebben in Tsjechië een eeuwenoude traditie. Daarom staat het land inmiddels tot ver buiten zijn grenzen bekend om zijn geneeskrachtige bronnen. De Tsjechische kuuroorddriehoek met de steden Karlovy Vary, Mariánské Lázně en Františkovy Lázně zijn erg populair. Hierover zullen we u hier meer over vertellen.

Niet alleen West-Bohemen, maar ook andere Tsjechische regio's herbergen wereldberoemde kuuroorden, die de Europese adel van de middeleeuwen al inspireerden met hun welzijnscultuur.


Ontdek onze beste thermale spahotels in Tsjechië

Wat maken de thermaalbaden in Tsjechië zo speciaal?

Allereerst maakt Tsjechië indruk op vakantiegangers met zijn sprookjesachtige en natuurlijke landschap en zijn unieke cultuur. Daarnaast is er de eeuwenoude badtraditie en het kostbare geneeskrachtige water uit de talloze Tsjechische thermale bronnen, waarvan de geneeskrachtige krachten al eeuwen bekend zijn. Het is dankzij de thermale bronnen dat Tsjechië de reputatie heeft verworven van een van de beste kuuroorden ter wereld, wat is bevestigd door vele beroemde persoonlijkheden.

Tegenwoordig bieden kuuroorden van alles aan, van klassieke kuurbehandelingen en ontspanningsdagen tot detoxprogramma's. Wat alle kuurhotels in Tsjechië gemeen hebben, is de verscheidenheid aan programmapunten waarvan de gasten profiteren. Sauna's, massages, wellness- of schoonheidsbehandelingen en gesprekken met ervaren spa-artsen maken er deel van uit. Bovendien zijn onze thermale hotels ingebed in prachtige landschappen, die ervoor zorgen dat u zich vanaf het eerste moment goed en ontspannen voelt. De Tsjechische kuuroorden en steden zijn aantrekkelijk met hun geweldige architectuur, stijlvolle promenades en kuurtuinen die u uitnodigen om te wandelen, maar ook met traditionele gastvrijheid en talloze bestemmingen in de nabije omgeving.

Het thermale water in Tsjechische kuuroorden

Tsjechisch thermaal water is tot ver buiten de grenzen van Tsjechië bekend, voornamelijk vanwege de drinkkuur. Vóór de 16e eeuw baden mensen alleen in het thermale water, zoals tegenwoordig op veel plaatsen nog steeds gebruikelijk is. Vanaf de 16e eeuw begonnen kuurgasten het geneeskrachtige water te drinken en ontdekten ze al snel de gezondheidsbevorderende eff.ecten ervan. De Boheemse baddriehoek is rijk aan minerale bronnen, zowel toen als nu Alleen al in Karlovy Vary ontstaan meer dan 79 waardevolle geneeskrachtige bronnen. Overigens behoren de bronnen van Karlovy Vary tot de meest effectieve natuurlijke bronnen van Europa.

 

Het Tsjechische thermale water is echter niet alleen geschikt om te drinken, maar ook om op de klassieke manier in te baden en heeft zulke geweldige effecten op lichaam en geest. Naast thermaal water gebruikt Tsjechië ook natuurlijk geneeskrachtig gas en natuurlijk geneeskrachtig heidegebied voor gezondheidsdoeleinden.

Waar helpt het water uit de Tsjechische thermale bronnen bij?

Afhankelijk van de samenstelling kan water uit Tsjechische thermale bronnen helpen bij verschillende gezondheidsproblemen. De genezende werking van de bronnen wordt vaak gebruikt bij spijsverterings- en stofwisselingsstoornissen.

Andere indicaties zijn:

 • Nier- en urinewegaandoeningen
 • Huidziektes
 • Klachten van het bewegingsapparaat (vooral de gewrichten)
 • Vasculaire ziekten
 • Gynaecologische aandoeningen
Thermalwasser

Uitstekende thermaalbaden

Dankzij hun jarenlange ervaring in de spa-sector beschikken kuurhotels in Tsjechië over de modernste medische apparatuur en een breed scala aan behandelingen. Veel van onze hotels hebben zelfs hun eigen thermaalbad in het hotel, die ze gebruiken voor een breed scala aan behandelingen. De behandelingen worden door de spa-arts afgestemd op de behoeften van de spa-gast en begeleid door gekwalificeerd personeel. Het type, de duur en het aantal behandelingen worden aangepast aan uw individuele behoeften.

 

Aangezien veel Tsjechische steden geen thermale baden hebben die open zijn voor het publiek, hebben de hotels voorzorgsmaatregelen genomen en sommige hebben grote spa- en wellnessruimtes waar de bezoeker niets hoeft te missen: sauna, whirlpools, Kneipp-baden, zoutgrotten, fitnessruimte enz. Typisch voor Tsjechische hotels is ook het zogenaamde "paviljoen", waar de geneeskrachtige bron van het hotel zich bevindt.

meditation im thermenhotel

Daarnaast bieden de hotels vaak:

 • Medische controles
 • Diverse vrijetijdsactiviteiten zoals Nordic Walking, Qi Gong, watergymnastiek, meditatie etc.
 • Een gevarieerd avondprogramma
 • Kortingen voor de regio (bijv. voor openbaar vervoer of populaire excursiebestemmingen)
 • Tips voor de mooiste excursies in de regio
 • Transfer van/naar treinstation

Onze top thermale hotels in Tsjechië in één oogopslag

De beste thermen in Tsjechië

Openbare thermaalbaden zijn niet zo gebruikelijk in Tsjechië als we ze kennen uit Duitsland of andere Europese landen. Op sommige plaatsen zoekt u tevergeefs naar klassieke thermale baden. De meeste Tsjechische hotels hebben echter geïntegreerde wellnessruimtes en saunalandschappen, die op geen enkele manier onderdoen voor de "klassieke thermale baden" zoals wij die kennen. Medisch advies en zorg zijn ook uitstekend in Tsjechische spa- en thermale hotels.

De Aquapalace in Praag

De Aquapalace in Praag is het grootste overdekte waterpark in Centraal-Europa. Op meer dan 9.000 m² biedt de spa onvergetelijke momenten voor bezoekers van alle leeftijden. Voor de volwassenen is er een ruim saunalandschap met 14 sauna's, een enorme fitnessruimte en een eigen revalidatiecentrum. Voor de kinderen is er een enorme waterwereld waar ze verschillende "paleizen" kunnen ontdekken.

Frau liegt in der Sauna

De Thermalium Teplice

Het Thermalium is een wellnesscentrum geopend in 2019 en is gevestigd in het Beethoven Spa House. Het biedt zijn gasten verschillende sauna's (waaronder Finse, tropische en biosauna), een groot en een klein thermaalwaterzwembad en een Kneipp-bad. Gespecialiseerd in de behandeling van het bewegingsapparaat, is het kuurhotel een van de beste faciliteiten in het land als het gaat om bewegingsgeneeskunde.

Kneipp Becken in der Therme

Aquaforum Františkovy Lázně

Het Aquaforum in Františkovy Lázně is het grootste en, voor sommigen, het mooiste kuuroord onder de Tsjechische kuuroorden. Hier worden gasten in de watten gelegd met het aangenaam warme thermale water van de thermaalbaden en whirlpools, zelfs als het buiten regent of sneeuwt. Dompel uzelf onder in de prachtige en romantische waterwereld van Františkovy Lázně en geniet van de kuren van de regio.

Frauen im Whirlpool

De 6 mooiste Tsjechische gebieden voor een thermen vakantie

Karlovy Vary

karlsbad

De stad Karlovy Vary (Karlsbad) ligt in het westen van het land tussen het Ertsgebergte en het Slavkov-woud. Samen met Mariánské Lázně en Františkovy Lázně vormt Karlovy Vary de Boheemse Thermendriehoek. Karlovy Vary is het grootste en bekendste kuuroord in Tsjechië en dankt zijn populariteit aan de vele thermale bronnen, die bijdragen aan ontspanning en gezondheidsbevordering. Al in de 16e eeuw genoten rijke aristocraten en adellijke families van het ontspannende geneeskrachtige water. Tegenwoordig is Karlovy Vary een van de beroemdste kuuroorden ter wereld, die voor het welzijn van zijn bezoekers zorgt met in totaal 79 thermale bronnen. De bekendste bron is de "Karlsbader Sprudel", die wordt gebruikt voor drinktherapieën en baden.

Mariánské Lázně

Marienbad

Mariánské Lázně (Mariënbad) ligt te midden van groene parken, minerale bronnen en een weelderig groen bergbos. De 40 bronnen en het aangename klimaat maakten de stad tot een populaire toeristenbestemming en trok enige tijd geleden royals en kunstenaars naar de regio. Onder de voormalige bezoekers van Mariánské Lázně waren Frédéric Chopin, Mark Twain, Richard Wagner en Johann Wolfgang von Goethe. Zelfs keizerin Sissi bracht hier ooit haar vakantie door. Ze zou elke ochtend door het bos hebben gelopen, weggelopen van haar onatletische lijfwachten. Treed in haar voetsporen en geniet van een thermische therapie in het traditionele kuuroord Mariánské Lázně.


                                     

Františkovy Lázně

Franzensbad

Františkovy Lázně (Franzensbad) is het meest westelijke en kleinste kuuroord in de Boheemse Kuuroorddriehoek, waar de schilderachtige natuur en eeuwenoude geneeskrachtige bronnen samensmelten tot een bijzondere combinatie. Elegante spa-colonnades, prachtige parken en een rustige, idyllische sfeer maken deze plek bijzonder. Het historische stadscentrum is zeker een bezoekje waard. Ook de natuur is duidelijk te zien, want Františkovy Lázně ligt tussen de droomgebieden van het Kaiser Wald en het Fichtelgebergte en is daarom ook ideaal voor thermale vakanties in combinatie met actieve vakanties. Naast de bovengenoemde behandelingsindicaties staat Františkovy Lázně ook bekend om de behandeling van gynaecologische aandoeningen.

 

St. Jáchymov

Der Keilberg im Fichtelgebirge

St. Jáchymov, ook wel Sankt Joachimsthal genoemd, ligt ten noorden van Karlovy Vary, op de zuidelijke helling van het Ertsgebergte en slechts een paar kilometer van Duitsland. De kuuroord wordt beschouwd als een van de rijkste aan geneeskrachtige mineralen ter wereld en is ook de eerste radon-spa ter wereld. De kuurhotels in St. Jáchymov gebruiken het licht radioactief stralende water voor radonbaden, omdat deze (laaggedoseerde) straling een pijnstillende en ontstekingsremmende werking kan hebben. Radonbaden worden gebruikt bij aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals reuma, stofwisselingsziekten of burn-out. In uw vrije tijd kunt u de Keilberg beklimmen, de hoogste berg van het Ertsgebergte.

Praag

Prag

Welkom in de hoofdstad! Er zijn verschillende thermale baden in Praag die een bezoek waard zijn, bijvoorbeeld het recreatiecomplex Aquapalace Prague, ook wel bekend als "Aquapark Čestlice and Spa Prague". Bezoekers kunnen ontspannen in de sauna, stoom afblazen in de waterwereld of genieten van ontspannende massages. Bierkuuroorden zijn daarnaast ook erg populair, deze kunt u gemakkelijk bereiken vanuit uw kuurhotel. Na een ontspannend wellnessverblijf wordt u gesterkt voor een ontdekkingsreis, want de voormalige koninklijke residentie stad Praag heeft een bijzonder rijke cultuur en indrukwekkende architectuur te bieden. Wandel bijvoorbeeld over de Karelsbrug of bezoek de Praagse Burcht.

Anna-Moorbad

Moor

Anna-Moorbad ligt in het schilderachtige landschap van het Reuzengebergte, op een hoogte van meer dan 300 meter, waardoor het klimaat hier bijzonder ontspannend is. De regio staat bekend om behandelingen met zwavel- en ijzerhoudende heidevelden. Gasten komen naar Anna-Moorbad voornamelijk met aandoeningen van het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld met rug- of gewrichtsproblemen en blessures. In uw vrije tijd kunt u een ontspannende wandeling maken door het rustige stadje of tijdens een wandeling genieten van het prachtige bergpanorama. Er is ook een mooi, groot park, dat ook uitnodigt tot wandelen en ontspannen.

 


3 redenen voor een thermen vakantie in Tsjechië

Redelijke prijzen

Thermenurlaub Tschechien

Hoewel Tsjechië niet een van de goedkoopste Europese landen is, hebben onze thermale spahotels altijd geweldige aanbiedingen zodat u optimaal van uw verblijf en behandelingen kunt genieten. Als u de stad bezoekt, uit eten of drinken gaat, zult u verrast zijn hoe betaalbaar uw vakantie zal zijn.

Cultuur en keuken

Tschechisches Gericht

Tijdens een thermale vakantie in Tsjechië kunnen toeristen deelnemen aan verschillende culturele evenementen. En vanuit culinair oogpunt mag Tsjechië niet onderschat worden: heerlijke champignonrecepten, Boheemse knoedels, knoflooksoep, zuurkoolsoep, aardappelpannenkoekjes of typisch Tsjechisch kerstgebak.

Nature and landscape

Ausblick auf traumhafte Landschaft in Tschechien

Tsjechië maakt indruk met zijn betoverende, natuurlijke landschap. Enerzijds is er de West-Boheemse kuuroorddriehoek, die zijn eigen magie uitstraalt. Dan is er het Reuzengebergte als idyllisch wandelgebied en populair skigebied in de winter, evenals het Boheemse Zwitserland, dat deel uitmaakt van het pittoreske Elbsandsteingebergte.


      

 

 

 

 

                        

FAQ - Alles over thermaalbaden in Tsjechië

Wat is de beste tijd voor een thermale vakantie in Tsjechië?

In de zomer en winter kunt u een geweldige vakantie hebben in Tsjechië. In de zomer kunt u wandelen, fietsen, kanoën, klimmen of zelfs paardrijden, terwijl u in de winter Praag in de sneeuw kunt bewonderen of een ritje kunt maken in een van de skigebieden. Kerst en oudejaarsavond zijn ook perfect voor een ontspannende spa-vakantie in Tsjechië, ver weg van de drukte en stress.

Hoe lang moet het verblijf in een thermen hotel ongeveer zijn?

Dat hangt af van uw plannen. Als u even er tussen uit wilt en betoverd wilt worden door de geweldige sfeer van Tsjechische kuuroorden, dan zijn 3 dagen al genoeg. Wilt u echter gezondheidsproblemen verlichten of voorkomen, dan is een verblijf van minimaal een week ideaal.

Wat heb ik nodig voor een thermale vakantie in Tsjechië?

Als u besluit om in een van onze hotels in Tsjechië te verblijven, dan hoeft u niet veel mee te nemen behalve comfortabele kleding, goede schoenen en badkleding. De hotels zijn goed uitgerust en voorzien hun gasten meestal van al het andere, zoals handdoeken, badjas en slippers.

Wat kan ik verwachten van de keuken in Tsjechische hotels?

Als u geen detoxverblijf boekt, serveren de Tsjechische hotels u een goede maaltijd. Of u nu besluit om op bed te ontbijten of buiten te ontbijten - of u nu de voorkeur geeft aan een buffet 's avonds of een gastronomisch gangenmenu, de keuken heeft veel te bieden.

Vind uw ideale hotel met thermale spa in Tsjechië


Deze bestemmingen en reisthema's vindt u misschien ook leuk: