Onontdekt Sri Lanka

Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
Verborgen schatten
Yapahuwa - Ritigala - Kandy - Inheemsen -
- Ratna Ella & Diyaluma waterval - Udawalawa
Naar de aanbiedingen

Verborgen schatten...

Wilt u naar plaatsen waar nog niet veel anderen zijn geweest? Bent u avontuurlijk en houdt u van de natuur? Laat het ruisen van watervallen u ontspannen en tegelijkertijd opwinden? Dan is deze unieke rondreis precies wat u zoekt. Ook ideaal als voorproefje voor uw yogareis of Ayurveda-kuur.

Populairste faciliteit

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Onontdekt Sri Lanka

7 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.075 €

Onontdekt Sri Lanka in detail

Privérondreis 7 nachten / 8 dagen

1e dag: Yapahuwa

Ontvangst op de luchthaven Colombo, transfer naar het Culturele Driehoek van het eiland. Eerste stop is het rotsfort Yapahuwa, een ongeveer 92 m hoge verhoging die een prachtig panoramisch uitzicht biedt. Vervolgens doorreis naar het hotel en de rest van de dag ter vrije besteding. Diner en twee overnachtingen in Sigiriya/Dambulla/Habarana.

2e dag: Ritigala

Ontbijt in het hotel, daarna excursie naar de berg Ritigala (ca. 766 m) met ruïnes van een voormalig klooster, waar monniken ooit een teruggetrokken, sober leven leidden. De plaats staat vooral bekend om zijn rust en verbondenheid met de natuur. Het koelere en vochtigere klimaat op de top zorgt voor een unieke vegetatie, die zich onder andere kenmerkt door een verhoogd voorkomen van medicinale/genezende kruiden, zoals men die anders alleen in de Himalaya vindt. Er volgt een avontuurlijke tour door het dorp inclusief ossenkar- en boottocht naar het "Village House", waar een verfrissend drankje op u wacht. Terug met een typisch lokaal Tuk Tuk.

3e dag: Kandy

Na het ontbijt gaat het verder het binnenland in. Aangekomen in Kandy, wordt er samen met een lokale familie een authentieke lunch bereid. Leer meer over de bijzonderheden van de Singalese keuken en haar bereidingswijzen. Daarna transfer naar het hotel in Kandy. 's Middags stadstour inclusief een bezoek aan de beroemde Tandtempel, waar volgens de legende een tand-relikwie van Boeddha te bewonderen is. Diner en overnachting in Kandy.

4e dag: Mahiyanganaya / Dambana

Ontbijt in het hotel. Daarna transfer naar Mahiyanganaya en Dambana, waar u zult duiken in de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Sri Lanka. De Vedda-stam houdt vast aan oude levenswijzen en leidt een zelfvoorzienend leven in nauwe relatie met de natuur. Stel vragen en leer meer over het dagelijks leven van de mensen die daar wonen en hun activiteiten zoals jagen en honing oogsten. Verder gaat het naar de tempel van Mahiyanganaya waar zich een urn bevindt die volgens de legende een haarlok van Boeddha bevat en daarmee een van de belangrijkste boeddhistische heiligdommen van Sri Lanka is. Diner en twee overnachtingen in Mahiyanganaya.

5e dag: Ratna Ella waterval

Vandaag gaat u op een wandeling door schilderachtige natuur naar de indrukwekkende Ratna Ella waterval in al zijn schoonheid: weelderige landschappen, rijstvelden en schaduwrijke junglepaden gevolgd door kristalhelder, koud water. Op de terugweg naar het hotel, stop in een klein dorp voor een authentiek bereide lunch met de dorpsbewoners. Rest van de dag ter vrije besteding en ontspanning.

6e dag: Ella

Na het opstaan volgt een ochtendlijke boottocht op het meer, die u rustig laat beginnen aan de dag. Daarna ontbijt in het hotel en transfer naar Ella, een klein stadje te midden van heuvels en junglelandschap. Een eenvoudige wandeling leidt u naar de top van de ca. 2243 m hoge Adam's Peak, die een prachtig uitzicht biedt. Verder naar de Nine Arch Bridge, een brug uit de Britse koloniale tijd. Tussenstop bij de beroemde Ella-kloof met een uniek panoramisch uitzicht. Optioneel voor avonturiers: Zip Line attractie in het Ella-gebergte (toeslag ongeveer € 18). Transfer naar het hotel, diner en twee overnachtingen in Ella.

7e dag: Diyaluma waterval

Na het ontbijt volgt een excursie naar een andere waterval: Diyaluma, de op een na hoogste waterval van het land (ca. 220 m). Wandeling naar de top, waar u een soort waterpark met natuurlijk gevormde poelen vindt. Hier kunt u een stressvrije dag doorbrengen, afkoelen en ontspannen. De excursie is de moeite waard!

8e dag: Udawalawa

's Ochtends excursie naar Udawalawa, met bezoek aan een olifantenopvangstation voor moederloze olifantenkalveren. De rondreis eindigt met de transfer naar het respectievelijke strandresort of luchthaven. Optioneel ochtendlijke yoga-sessie in het hotel (toeslag € 27).

Onderaan vindt u de illustratieve reisroute als PDF.

Aankomst

Overige informatie

Locatie

Onontdekt Sri Lanka
Sri Lanka, Westkust Sri Lanka, Colombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca. 164km/248min

Hotels in de buurt

 • vanaf 7 nachten
  829 €
  Sri Lanka - De Klassiekers
  Sri Lanka - De Klassiekers
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - De Klassiekers - Standaard Hotels
 • vanaf 2 nachten
  494 €
  Hoogtepunten van Sri Lanka
  Hoogtepunten van Sri Lanka
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Hoogtepunten van Sri Lanka - 4-sterren hotels
 • vanaf 5 nachten
  958 €
  Gouden Driehoek - Sri Lanka
  Gouden Driehoek - Sri Lanka
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Gouden Driehoek - 3 sterren
 • vanaf 3 nachten
  610 €
  Sri Lanka Actieve Tour
  Sri Lanka Actieve Tour
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Active Tour - 3 sterren
 • vanaf 3 nachten
  457 €
  Sri Lanka - Korte reis
  Sri Lanka - Korte reis
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Korte reis - Standaard hotels
 • vanaf 11 nachten
  1.244 €
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Grand - Standaard Hotels
 • vanaf 8 nachten
  955 €
  Sri Lanka Hoogtepunten
  Sri Lanka Hoogtepunten
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Hoogtepunten - Standaard Hotels
 • vanaf 1 nacht
  204 €
  - 40%
  Santani Resort
  Santani Resort
  DELUXE
  Sri Lanka · Binnenland Sri Lanka · Werapitiya - Kandy
  Ervaar Santani