Intensieve rondreis door Zuid-India

Bangalore - Mysore - Kabini - Ooty - Coimbatore -
Cochin - Alleppey - Kovalam - Trivandrum
Overnachting in een woonboot
Naar de aanbiedingen

van Bangalore tot Kovalam: Cultuur & Natuur

Zuid-India biedt een unieke exotische mix van cultuur en natuur - metropolen, tempels, nationale parken, bergen en backwaters. Tijdens deze rondreis dompelt u zich onder in de kleurrijke diversiteit van India en ervaart u de hoogtepunten van de regio.

Populairste faciliteit

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

14 dagen rondreis / 13 nachten in standaard hotels

13 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 1.629 €

14 dagen rondreis / 13 nachten in deluxe hotels

13 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 2.070 €

Intensieve rondreis door Zuid-India in detail

Privérondreis 14 dagen / 13 nachten

1e DAG: Bangalore

Ontvangst op de luchthaven in Bangalore en transfer naar het hotel. In de middag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden in Bangalore, de op twee na grootste metropool van India: het indrukwekkende gebouw Vidhana Soudha, de Bull Temple (Nandi Tempel) - een van de oudste tempels van de stad, het Tipu Palace en de botanische tuin Lal Bagh. Overnachting in Bangalore.

2e DAG: Mysore

Reis naar Mysore, de betoverende tuinstad. 's Avonds bezoekt u verschillende interessante markten en bazaars. Overnachting in Mysore.

3e DAG: Mysore

Vandaag bezoekt u Shrirangapattana, een kleine stad in de buurt van Mysore met een grote historische betekenis. Bezienswaardigheden zijn hier het fort, de tempel, het mausoleum en andere, deels als ruïnes, deels volledig bewaarde historische gebouwen. Bovendien bezoekt u het Amba Vilas Paleis in Mysore, het Maharadja Museum en 's avonds de hindoeïstische Chamundi Tempel. Overnachting in Mysore.

4e DAG: Kabini

Reis naar Kabini, een hoogtepunt voor natuurliefhebbers. In de middag maakt u een jeepsafari door het Nagarhole-Nationalpark (indien beschikbaar). Samen met de aangrenzende nationale parken vormt Nagarhole het grootste natuurgebied van Zuid-India. Hier leven onder andere olifanten, tijgers, luipaarden, herten en apen. Overnachting in Kabini/Nagarhole.

5e DAG: Kabini

Een ander hoogtepunt van het nationale park is een bootsafari op de Kabini-rivier (indien beschikbaar). Ook hier kunnen verschillende diersoorten worden waargenomen. Overnachting in Kabini/Nagarhole.

6e DAG: Ooty

Reis naar Udagamandalam (kortweg Ooty). Deze bergplaats in de Westghats werd in de vroege 19e eeuw door de Britten ontwikkeld voor landbouw en werd vanwege het aangename klimaat een populaire kuuroord. Overnachting in Ooty.

7e DAG: Ooty

Vandaag bezoekt u de bezienswaardigheden van de stad, zoals de Botanische Tuin, het Ooty Lake en de Doddabetta Peak. Overnachting in Ooty.

8e DAG: Mettupalayam/Coimbatore

Een ander hoogtepunt van de reis is de treinreis met de Nilgiri Mountain Railway van Ooty naar Mettupalayam. De indrukwekkende route gaat over bruggen, door tunnels, langs uitgestrekte theeplantages met een adembenemend uitzicht op de bergen. Van Mettupalayam autorit naar Coimbatore. Overnachting in Coimbatore.

9e DAG: Cochin

Reis naar Cochin. Eenmaal aangekomen in deze historisch belangrijke havenstad, bezoekt u 's avonds een traditionele Kathakali-dansvoorstelling. Overnachting in Cochin.

10e DAG: Cochin

U maakt kennis met de bezienswaardigheden van Cochin, zoals de St. Francis Church, het Mattancherry Palace, de Joodse Synagoge en de indrukwekkende Chinese visnetten. Overnachting in Cochin.

11e DAG: Alleppey

Reis naar Alleppey (Alapphuza). Tijdens de reis op het woonboot door de bekende backwaters van Kerala, ziet u exotische planten, typische dorpen van Kerala en een fascinerende dierenwereld aan u voorbijtrekken. Overnachting op de woonboot.

12e DAG: Kovalam

Na een ontspannen ontbijt aan boord rijdt u naar Kovalam. Overnachting in Kovalam.

13e DAG: Kovalam

De dag is ter vrije besteding om te ontspannen op het strand of eigen activiteiten te ondernemen. Overnachting in Kovalam.

14e DAG: Vertrek

Na een avontuurlijke reis door Zuid-India wordt u naar de luchthaven Trivandrum gebracht.

Aankomst

Overige informatie

Locatie

Intensieve rondreis door Zuid-India
India, Zuid India Karnataka, Bangalore
Kempegowda International Airport (BLR)
ca. 29km/36min

Vergelijkbare hotels

Hotels in de buurt