Qu'est-ce qu'une cure Panchakarma ?

Ayurveda Panchakarma

Vind uw innerlijke balans met een Panchakarma kuur

Waar wilt u uw Panchakarma kuur beleven?

Of kies hier direct uw droomhotel voor een Panchakarma kuur

Wat is een Panchakarma kuur?

In het Sanskriet, de taal die in het zuiden van India wordt gesproken, is het woord 'Panchakarma' als volgt opgebouwd: 'Pancha' betekent vijf, 'karma' betekent acties. Volgens de traditonele Indiase geneeskunde is de Panchakarma een geheel van vijf verschillende ayurvedische behandelingen die ervoor zorgen dat uw lichaam weer puur wordt. De Panchakarma kuur bestaat uit verschillende fasen, die van tevoren duidelijk worden afgebakend. De fase die aan de kuur vooraf gaat heet 'Purva Karma', de behandelingsfase wordt 'Pradhan Karma' genoemd, en de fase na de behandeling heet 'Paschat Karma'.

De Panchakarma kuur is één van de meest populaire kuren in de Ayurvedische geneeskunde. De Panchakarma kuur is ideaal om uw lichaam te detoxen en om uw lichaam te ontdoen van alle stress die zich heeft opgestapeld.

Wanneer u aankomt in het hotel, zult u eerst een medisch consult houden met de plaatselijke Ayurveda-artsen. Zij zullen voor u een programma opstellen dat volledig aan uw lichaam en uw metabolisme is aangepast. Een Panchakarma kuur is dan ook een kuur met een individueel karakter. De duur en de intensiviteit van de kuur hangen af van uw persoonlijke gezondheid en uw lichaam. In de eerste dagen van uw kuur ontvangt u middelen om uw lichaam mee te ontgiften. Vervolgens volgt er een fase van versterking. In deze fase is uw lichaam weer puur geworden en zult u middelen ontvangen die u weer sterker maken: uw spieren zullen worden aangesterkt en uw lichaam wordt weer in contact gebracht met uw geest.

Het doel van een Panchakarma kuur is het in evenwicht brengen van uw Dosha's: vata, pitta en kapha. Volgens de ayurvedische leer moeten deze drie in balans zijn om ons welzijn te garanderen. U zult u na een Panchakarma kuur dus veel beter voelen. De Panchakarma kuur wordt ook wel authentieke Ayurveda kuur of klassieke Ayurveda kuur genoemd. In het algemeen wordt voorgeschreven om deze kuren minimaal 14 dagen te volgen. Tijdens uw verblijf wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat u fysieke en psychische harmonie vindt. Om u hierbij te ondersteunen, heeft u de mogelijkheid om yogalessen te volgen en aan meditatie te doen. Naast de behandelingen en supplementen zult u ook een dieetplan ontvangen, dat uiteraard weer aansluit op uw lichaamstype en gezondheid. Op deze manier voedt u uw lichaam op een gezonde manier.

Als u meer wilt weten, kunt u een kijkje nemen in onze Ayurveda brochure. Wij hebben een enorm aanbod aan Ayurveda reizen wereldwijd. Beleef Ayurveda dichtbij huis, in Duitsland, heel Europa of zelfs op rijafstand. Laat u betoveren door de magie van onze Ayurveda bestemmingen in Kerala, een prachtige provincie in India en tevens de geboorteplaats van de Ayurveda. Ook vindt u authentieke Panchakarma kuren op Sri Lanka.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Onze 8 Ayurvedacategorieën: bekijk ons aanbod

Vind hier de Ayurveda kuur die echt bij u past!