Vinyasa Yoga

Kracht & Balans

Met dynamiek naar uw eigen innerlijk

Wat is Vinyasa Yoga?
Vinyasa Yoga
, ook wel Vinyasa Flow, behoort net als Ashtanga Yoga en Hatha Yoga tot de ‘flowing’ en dynamische yoga stijlen. Ademhaling en beweging staan hier op de voorgrond en worden tijdens zo’n Flow, ook wel een Vinyasa genoemd, met elkaar verbonden.

Vinyasa Flow heeft geen spirituele elementen en concentreert zich louter op een bepaalde volgorde van bewegingsoefeningen. Daarom is het uitermate geschikt voor een ieder, die graag fit wil blijven en langzaam in de wereld van yoga wil toetreden. Deze stijl is ook zeer geschikt om stap voor stap intensievere houdingen te oefenen en ongelijkheden in uw lichaam in evenwicht te brengen.

Wilt u de praktijk wat intensiever beleven en Vinyasa Flow beter leren kennen? Wat dacht u dan van een yoga reis? Fit en getraind terugkomen in het dagelijks leven, en eindelijk wat meer tijd vrijmaken voor yoga. Klinkt dit u goed in de oren? Ontdek dan ons veelzijdige aanbod en vind uw perfecte reis!

 

Voordelen en werkingen van Vinyasa Yoga

De positieve werkingen van Vinyasa Yoga zijn vooral merkbaar op lichamelijk gebied: u versterkt uw spieren met de houdingen en u maakt ze krachtiger. Uw balans wordt door bepaalde oefeningen geschoold en verbeterd, en u mobiliseert uw wervelkolom en gewrichten. Blokkades kunnen zo zonder enige moeite worden verholpen en na een Vinyasa-sessie voelt u zich weer helemaal in orde en uitgerekt, wat vooral heel nuttig is wanneer u in het dagelijks leven vaak in dezelfde houding zit.

Net zo belangrijk als de bewegingsoefeningen bij Vinyasa Yoga is ademhaling. U leert hoe belangrijk het is om ook tijdens intensieve oefeningen een diepe ademhaling te hebben, en hoe een goede ademhaling u tot rust kan brengen. Dit is ook
goed om te weten, zodat u tijdens gestreste momenten in het dagelijks leven ook lekker rustig kan blijven.

Daarnaast werkt een Vinyasa-sessie meditatief en is het daarom ook uiterst ontspannend. Wanneer u zicht focust op ademhaling en houdingen bent u totaal niet bezig met andere gedachten en beleeft u een Vinyasa-sessie met pure oplettendheid. Op deze manier wordt stress afgebouwd en voelt u zich na een uurtje Vinyasa Yoga fris van geest en ontspannen.

Wanneer u vaker Vinyasa Yoga beoefent, zult u ook merken dat u er lichamelijk op vooruit zult gaan. U zult zien dat u houdingen aan kunt nemen, waarvan u eerder dacht dat dat onmogelijk zou zijn – klinkt goed, toch? Op de lange termijn zult u merken, dat u beter en beter kunt interpreteren hoe goed het met uw lichaam gaat en wat het op dat moment nodig heeft. Maak gebruik van deze gelegenheid: doe iets goeds voor uw lichaam met Vinyasa Yoga en beleef de positieve werkingen!

 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze geliefge Yoga vakanties wereldwijd