Yoga Soorten

Ontdek de veelvoud van Yoga

Meer kracht en balans met dynamische yoga-reizen

Naar het innerlijke centrum met spiritualiteit en vrede met Yoga

Beleef de yogawereld

Yoga is onze passie en is uitermate geschikt om op de lange termijn duurzame tevredenheid en innerlijke harmonie te creëren. Het brengt lichaam, geest en ziel in balans en versterkt ons eigen bewustzijn. En daarbij komt nog: yoga is zo veelzijdig! Er zijn ontelbaar veel yoga stijlen, die soms sterk van elkaar verschillen. Iedereen kan zo zijn of haar favoriete stijl vinden of, naar behoefte, van stijl wisselen en steeds weer een nieuwe ontdekken.

Hatha Yoga is de klassieke en daarom ook meest bekende yoga stijl. Omdat het een dynamische stijl betreft, ligt de focus hier op lichaamsoefeningen en worden vooral spieren en balans getraind. Ook ademoefeningen (Pranayama) en meditatie maken deel uit van Hatha Yoga.

Ashtanga Yoga is iets krachtiger en dynamischer dan de klassieke Hatha Yoga. Wanneer u zich graag fitter wilt laten voelen met yoga, dan bent u bij deze yoga stijl, of zelfs bij Power Yoga, aan het juiste adres. Bij deze stijl wordt conditie getraind, en u bereikt een meditatieve toestand, omdat ademhaling en beweging op elkaar worden afgestemd en omdat uw focus tijdens het uitvoeren van de oefeningen puur daarop gericht is.

Ook Vinyasa Yoga, ook wel Vinyasa Flow genoemd, behoort tot de dynamische yoga stijlen. Hierbij is het de bedoeling om door middel van oefeningen in de “Flow” te komen. Ademhaling en beweging worden ook hier op elkaar afgestemd, en de yogaleraar stelt steeds weer nieuwe reeksen oefeningen samen. Een intensieve vorm van yoga, die u soms flink laat zweten en waarbij u zich perfect kunt ontspannen. Geniet van de versterking en levendigheid!

Iets rustiger, maar alsnog dynamisch en uitdagend, is Bikram Yoga, ook wel bekend als Hot Yoga. Bij deze stijl wordt een vaste reeks Asana’s uitgevoerd, in een ruimte die verwarmd is tot ongeveer 35 tot 40 graden Celsius. Het laat u zweten en reinigt uw lichaam!

Geeft u liever de voorkeur aan rustigere soort yoga en houdt u ervan om heerlijk diep weg te zinken in uw houdingen? Dan is Yin Yoga, de tegenhanger van Ashtanga Yoga, de perfecte stijl voor u. De Asana’s duren hier ongeveer 3 tot 15 minuten, en soms gebruikt u geen enkele vorm van spierkracht. Dit leidt tot intensieve rekbaarheid en het verhelpen van vastzittende spieren. Let bij deze yoga stijl op de tekenen van uw lichaam en zorg ervoor dat het altijd goed voelt. Zo leert u uw lichaam en uw anatomie stuk voor stuk beter kennen.

Een andere rustige yoga stijl is Kundalini Yoga. Hierbij ligt de focus vooral op ademhaling en spiritualiteit. Wilt u uw innerlijke energie doen ontwaken en kijkt u ernaar uit om spiritueel wakker te worden? Ontdek uzelf opnieuw en beleef prachtige momenten met spannende technieken.

Yoga Nidra is de meest rustige yoga stijl en wordt ook wel ‘slaapyoga’ genoemd. Bij deze yoga stijl ligt u in de Savasana (de lijkhouding), en wordt u onder leiding van uw yogaleraar naar diepte-ontspanning geleid. Beleef wonderlijke ontspanning en genezende werkingen! Het is zelfs bewezen dat deze vorm van yoga therapeutisch gezien positieve effecten kan bewerkstelligen.

Voelt u zich aangesproken door één van deze yoga stijlen en wilt u er graag eentje uitproberen? Of heeft u uw lievelingsstijl al ontdekt en heeft u zin om uzelf hierin meer te verdiepen? Wat dacht u dan van een yoga vakantie op een prachtige locatie? Hier kunt u dagelijks yogasessies beoefenen en kunt u zich laten inspireren door uitermate gekwalificeerde yogaleraren. Ontdek uw droomlocaties en duik in de veelvoudige wereld van yoga, met SpaDreams!

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze geliefge Yoga vakanties wereldwijd