Opnieuw op reis

Boek zorgeloos bij SpaDreams

Flexibel boeken bij SpaDreams

Profiteer van het Flex tarief

We willen dat u met veel plezier aan uw volgende reis kunt denken. Boek daarom het beste het "Flex tarief" en profiteer van de aantrekkelijke voordelen die deze optie met zich meebrengt.

Uw voordelen op een rij:

  • Gratis omboeken en annuleren tot 14 dagen voor aankomst
  • Beveiligd als pakketreis met insolventiebescherming en veiligheidscertificaat

Voor meer informatie over het "Flex tarief" bij SpaDreams leest u hier >>

Zorgeloos boeken bij SpaDreams

Heeft u voor 14-09-21 al een reis bij ons geboekt? Dan blijft u natuurlijk profiteren van de voordelen van de actie "zorgeloos boeken".

Voor meer informatie over ''zorgeloos boeken'' leest u hier >>

Vliegen in tijden van corona

Wie wil vliegen, kan dat ook. Hoewel het aanbod aan vluchten op luchthavens minder uitgebreid is, is het toch gemakkelijk om een ​​vlucht te boeken.

Om het vliegen zo veilig mogelijk te maken, hebben de luchtvaartmaatschappijen hygiëneconcepten ontwikkeld met een hoge standaard. Effectieve luchtfiltersystemen zorgen voor een snelle luchtverversing. Daarnaast stroomt de lucht in het vliegtuig altijd van boven naar beneden om de kans op infectie tot een minimum te beperken.

Naast de algemene maskervereiste, raden wij u aan om gedurende de hele vlucht een FFP2-masker zonder ademhalingsautomaat te dragen. Dit beschermt niet alleen andere reizigers, maar volgens de testnorm filtert de filterfunctie van het FFP2-masker 94% van de NaCl-testaerosols bij correct gebruik.

Beschermingsmaatregelen op uw bestemming

In elk land zijn er verschillende beschermingsmaatregelen. U kunt het beste altijd afstand bewaren, hygiëne in acht nemen, een masker dragen, kamers ventileren en de waarschuwingsapp gebruiken, zelfs als u op vakantie bent. Op sommige bestemmingen kan het gebruik van de desbetreffende corona-waarschuwingsapp van het land ook een voorwaarde zijn om in het land te blijven.

Reis van en naar Nederland/België

Voor uw reis naar het buitenland vragen wij u om uzelf goed te informeren over wat voor uw bestemming en voor uw terugreis naar Nederland geldt. 

Informatie en reisadvies vindt u bijvoorbeeld op de website van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken (Nederland) en de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (België).

Gevaccineerd of herstellend

Gevaccineerde mensen en degenen die hersteld zijn van Covid19 mogen ondanks de reiswaarschuwing met ons reizen. In tegenstelling tot mensen die nog geen corona hebben opgelopen, gaat ervan uit dat degenen die zijn gevaccineerd en degenen die hersteld zijn van Covid19 een lage kans hebben om SARSCov2 te ontwikkelen en in de weinige gevallen slechts een mild beloop hebben en weinig tot helemaal niet besmettelijk.

Als u ons kunt aantonen dat de 2e vaccinatie van alle reisdeelnemers meer dan 1 week geleden was op het moment van aanvang van de reis, spreekt niets tegen een reis naar een risicogebied. Hetzelfde geldt in het geval dat alle reisdeelnemers een positieve corona-antilichaamtest kunnen aantonen.


Waar kan ik op dit moment op vakantie gaan?

Duitsland:

Geselecteerde kuurhotels en gespecialiseerde klinieken zijn momenteel ook geopend. Hier zijn gezondheidsreizen mogelijk.

De volgende hotels zijn open:

Sri Lanka:

Als onderdeel van het "Safe Travel" -concept van het land zijn reizen naar "Level 1" gecertificeerde hotels mogelijk. Wat betekent niveau 1 en welke hotels zijn al gecertificeerd? Wij hebben deze informatie hier voor u verzameld. 

 

 

Regelgeving in landen

Duitsland

Lockdown is verlengd

In een persbericht kondigde de federale regering aan dat de momenteel geldende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan tot 7 maart van kracht blijven.

In dit kader blijven ook toeristische accommodaties gesloten, waardoor reizen binnen Duitsland momenteel niet mogelijk is. Er zijn uitzonderingen voor kuurreizen.

Advies: boek een reisdatum vanaf april 2021


Regelgeving voor uw reis naar het buitenland

Frankrijk

Reiswaarschuwing

Het MBZ classificeert Frankrijk als een risicogebied. Daarom is hier een reiswaarschuwing van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van toepassing.

Door het toenemende aantal besmettingen werd het nationale grondgebied opgedeeld in waarschuwingsniveaus om mogelijke maatregelen sneller en selectiever te laten werken.

Bij aankomst moet u een negatieve uitslag van een COVID-19 PCR-test aan de Franse autoriteiten laten zien. De testuitslag mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Deze maatregel geldt voor alle reizigers.

Er zijn landelijke uitreisbeperkingen, het verlaten van het appartement is alleen mogelijk voor bepaalde doeleinden en vereist een uitreisbewijs.

Risico op corona-infectie: zeer hoog *

Advies: boek een reisdatum vanaf mei 2021

India

Kuurreis niet mogelijk

Commercieel reizen is momenteel verboden en toeristenvisa worden momenteel niet afgegeven.

Risico op corona-infectie: laag *

Advies: boek een reisdatum vanaf juni 2021

Polen

Risicogebied en reiswaarschuwing

Het MBZ classificeert Polen als een risicogebied. Daarom geldt hier het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het hele land.

Tot 28.2. Er geldt een quarantaineverplichting van 10 dagen na binnenkomst via een binnengrens van de EU, binnenkomst met een privévoertuig is uitgesloten. Bij binnenkomst via een buitengrens is dit al verplicht.

Het openbare leven is stilgelegd. In hotels is een bezetting tot 50% toegestaan.

Risico op corona-infectie: zeer hoog *

Advies: boek een reisdatum vanaf mei 2021

Spanje

Reiswaarschuwing

Het MBZ classificeert het land momenteel nog steeds als een risicogebied. Daarom is hier een reiswaarschuwing van het ministerie van Buitenlandse Zaken van toepassing.

Bij binnenkomst moet een gezondheidsformulier worden ingevuld en moeten temperatuurmetingen worden gedaan. Luchtreizigers kunnen het formulier 48 uur na binnenkomst online invullen. Sinds 23 november moet een negatief PCR-testresultaat (Engels of Spaans, met volledige persoonlijke informatie) worden overlegd dat niet ouder is dan 72 uur bij aankomst.

Bovendien moeten toeristen tijdens hun verblijf de Spaanse Corona-waarschuwingsapp gebruiken.

In delen van het land, zoals de Balearen, geldt een avondklok. Er zijn ook andere regels in autonome gemeenschappen. De eilanden Ibiza en Formentera zijn afgezet en mogen alleen om dwingende redenen worden betreden of verlaten. In Andalusië geldt ook een in- en uitreisverbod tot 15 februari.

Risico op corona-infectie: zeer hoog *

Advies: boek een reisdatum vanaf mei 2021

Sri Lanka

Reiswaarschuwing van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sri Lanka wordt nog steeds gezien als een risicogebied. De internationale luchthaven van Colombo is sinds 21 januari geopend en heropend voor internationale toeristen.

Er is een concept van "veilig reizen" ontwikkeld dat toegang mogelijk maakt zonder verplichte quarantaine. Gasten die een verblijf in een zogenaamd "Safe & Secure Level 1" hotel hebben geboekt, ontvangen een bijbehorend visum en kunnen het land binnenkomen door een negatieve PCR-test in te dienen.

Klik hier voor meer informatie.

Risico op corona-infectie: verhoogd *

Aanbeveling: nu te boeken

Tsjechië

Reiswaarschuwing van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Het MBZ classificeert het land momenteel als een risicogebied. Daarom is hier een reiswaarschuwing van het ministerie van Buitenlandse Zaken van toepassing.

Bij binnenkomst vanuit een EU-land moet een negatief PCR-testresultaat bij hebben (niet ouder dan 72 uur). Bovendien moet voor het passeren van de grens een online formulier worden ingevuld en doorgestuurd naar het regionaal verantwoordelijke hygiëne-instituut. Iedereen die bij binnenkomst geen testresultaat heeft, kan de test afleggen in een bevoegde instelling in Tsjechië en in quarantaine gaan totdat het testresultaat is ontvangen.

Hotels zijn weer gesloten voor toeristen. Reizen binnen Tsjechië is sinds eind december beperkt. Toeristische uitstapjes, vrienden bezoeken of voor vrijetijdsactiviteiten is momenteel niet mogelijk.

Risico op corona-infectie: zeer hoog *

Advies: boek een reis vanaf mei 2021

Hongarije

Toeristische reizen zijn niet mogelijk

Het MBZ classificeert het land momenteel als een risicogebied. Daarom is hier een reiswaarschuwing van het ministerie van Buitenlandse Zaken van toepassing.

Hongarije voert weer grenscontroles uit. In principe mogen op dit moment alleen Hongaarse staatsburgers het land binnenkomen.

In het land geldt tot begin maart een avondklok tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verblijven in een toeristisch hotel zijn niet mogelijk.

Risico op corona-infectie: zeer hoog *

Advies: boek een reisdatum vanaf mei 2021


* Gecategoriseerd naar aantal besmettiungen van 7 dagen

  • Coronavrij (na melding van landen) Laag (tot 25 nieuwe besmettingen binnen 7 dagen per 100.000 inwoners)
  • Gemiddeld (tot 35 nieuwe besmettingen binnen 7 dagen per 100.000 inwoners)
  • Verhoogd (tot 50 nieuwe infecties binnen 7 dagen per 100.000 inwoners)
  • Hoog (tot 100 nieuwe infecties binnen 7 dagen per 100.000 inwoners)
  • Zeer hoog (meer dan 100 nieuwe besmettingen binnen 7 dagen per 100.000 inwoners)

Gebaseerd op de gegevens van het Global Change Data Lab
https://ourworldindata.org/grapher/daily-covid-cases-per-million-three-day-avg

Door de huidige dynamische situatie met betrekking tot coronabesmettingen kunnen wijzigingen altijd op korte termijn worden doorgevoerd. We kunnen hierdoor de exacte informatie niet garanderen. In geval van twijfel willen we u vragen om de informatie van het federale ministerie van Buitenlandse Zaken over reisadviezen voor uw reisbestemming in acht te nemen. Houd bij reizen binnen Duitsland rekening met het reisadvies van de respectievelijke deelstaatregeringen.

 

18.02.2021

Overzicht van de bestemmingen

Duitsland
Frankrijk
India
Polen
Spanje
Sri Lanka
Tsjechië
Hongarije