Kuuroorden in Slowakije

De beste aanbiedingen

De prachtigste en beste kuuroorden in Slowakije

Eindeloze bossen, ruige bergen en diepe valleien met watervallen in Slowakije: een magisch paradijs. Slowakije is rijk aan minerale en thermische bronnen en wordt gekenmerkt door meer dan 1200 natuurlijke geneeskrachtige bronnen. Met in totaal 25 door de staat erkende kuuroorden is dit prachtige land een van de populairste vakantieoorden in Europa. Slowakije heeft daarnaast ook velen schatten die u niet meteen kunt zien omdat u het alleen ondergronds kunt vinden. In de duizenden grotten zijn er wonderbaarlijke stalactietformaties en sierlijke ijsformaties. Het voedt de talloze minerale bronnen van het land, waarvan het water en modder genezende eigenschappen hebben en een zeer speciale wellness- en kuur ervaring bieden voor uw kuurreis in Slowakije.


Slowaakse spa-traditie, kuuroorden en spa behandelingen

Slowakije is een land waar alle stress en zorgen kunnen verdwijnen in een korte tijd. Dit is een land waar u heel veel thermale bronnen kunt vinden op een kleine oppervlakte. Al in de middeleeuwen gebruikten de Slowaken de helende eigenschappen van de thermale bronnen. Het is geen wonder dat enkele beroemdheden zoals koningin Elisabeth, tsaar Ferdinand I van Bulgarije en keizer Wilhelm hier gingen kuren. In bijna elke stad en dorp kunt u wel thermale bronnen vinden, waar er natuurlijk kuuroorden eromheen zijn gebouwd. Tegenwoordig worden de kuuroorden in Slowakije door duizenden vaste bezoekers uit alle delen van de wereld bezocht.


De mooiste kuuroorden in Slowakije

Ervaar de Slowaakse kuurtraditie

Wellness en kuren kunt u doen in alle vier seizoenen, er staat niets in de weg! Enkele wereldberoemde kuuroorden in Slowakije bevinden zich in: Trencianske Teplice, Rajecke Teplice en Piestany. Tijdens uw kuur kunt u niet alleen genieten van de ontspannende ervaring, maar ook van de Slowaakse indrukwekkend berglandschap, fascinerende architectuur en de vriendelijke bewoners.

Turčianske Teplice

Turčianske Teplice behoort tot de oudste en meest bezochte kuuroorden van Slowakije voor de behandeling en verbetering van problemen van het bewegingsapparaat. Het zwavelhoudende thermaal bad is speciaal omdat het met 37,7-40°C uit de bron komt en dus zonder opwarming of afkoeling zijn heilzame werking kan doen. De groene omgeving en de beschutte ligging van het kuuroord scheppen de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten van de mogelijkheid tot kuren en ontspanning. U kunt schitterende wandelingen maken op de aangegeven wandelroutes of heerlijk ontspannen aan de beek die langs het park stroomt, waar met de vissen in het heldere water kan zien zwemmen.                     

Aanbiedingen voor thermische behandelingen in Turcianske Teplice >>


Rajecké Teplice

Hoewel de helende effecten van de lokale bronnen van Rajecké Teplice al in de 13e eeuw bekend waren, werden de eerste kuuroorden en spa hotels pas in de 17e eeuw gebouwd. Kuuroord Rajecké Teplice kende vervolgens een grote opleving door de spoorwegverbinding eind 18e eeuw, waardoor veel kuurgasten uit verschillende landen makkelijk naar de kuuroord konden reizen. De gebouwen die tegenwoordig worden gebruikt, weerspiegelen de architectuur van de jaren 1920 en zijn de afgelopen jaren uitgebreid gerestaureerd. Er is in de omgeving veel te doen. Populaire en interessante uitstapjes leiden naar het kasteel van Budatin, de kasteelruïnes Strecno en Starhrad, het sprookjesachtige kasteel Bojnice en naar het dorp Cicmany. 

Al onze aanbiedingen voor een kuurreis in Rajecké Teplice >>


Piešťany

Het Slowaakse kuuroord Piešťany staat bekend om zijn lange traditie van kuurbehandelingen van aandoeningen van het bewegingsapparaat, kwalen van het zenuwenstelsel, revalidatie van verwondingen en orthopedische operaties. Jaarlijks komen er duizenden kuurgasten naar de kuuroord om zijn excellente medische zorg en positieve kuureffecten en resultaten. Piešt'any wordt gekenmerkt door de spa, die alleen werd gebouwd voor zieken en gezondheidszoekers. Naast het spa-eiland biedt de plaats een scala aan recreatieve mogelijkheden en prachtige natuur. Thermische bronnen en geneeskrachtige modder maken Piešt'any al meer dan 100 jaar tot een van Europa's toonaangevende spa's. Beroemdheden hebben hun klachten hier al behandeld - bijvoorbeeld Ludwig van Beethoven, keizerin Sissi of de tsaar van Bulgarije.

Al onze aanbiedingen voor een kuurreis in Piešťany >>


Tips voor uw kuureis in Slowakije

 • Bent u van plan om avontuurlijk met de auto naar een kuuroord in Slowakije te rijden? Vanuit Utrecht is het ongeveer 13 uur rijden naar kuuroord Piestany. Let op dat u tol moet betalen als u gebruik gaat maken van de snelwegen in Tsjechië of Oostenrijk. Zorg ook ervoor dat u een vignet heeft voor de wegen in Slowakije om een boete te voorkomen. 

 • Onze spa hotels in het westen van Slowakije kunnen natuurlijk ook per vlucht worden bereikt. Afhankelijk van uw gekozen kuuroord, kunt u kiezen uit de volgende luchthavens:

  • Wenen (VIE)

  • Bratislava (BTS)

  • Boedapest (BUD)

  • Krakau (KRK) 

 • Slowakije heeft prachtige wisselende landschappen. Als u op zoek bent naar de natuur en daarnaast de diversiteit van Slowakije ook uitgebreid wilt verkennen dan raden we uiteraard een huurauto aan. 
 • Als u wat meer tijd heeft, kunt u verschillende spa hotels in verschillende kuuroorden bezoeken in 14 dagen of 1 week. Neem contact met ons op, onze experts zullen u een combinatie bieden met verschillende spa hotels voor uw kuurreis.

Tips voor een goedkope deal voor een kuureis in Slowakije!

 • Zoek specifiek naar de arrangementen voor 6 tot 7 dagen, hier vindt u zeker de beste prijs-prestatieverhouding tussen behandelingen en inbegrepen services.

 • Boekingen tijdens de week: als u volledig flexibel bent wat betreft uw reistijd, overweeg dan om van maandag tot vrijdag te boeken. Sommige hotels bieden interessante kuuroord arrangementen. 

 • Boek direct een pakket met behandelingen, niet alles ter plekke. De aangeboden arrangementen zijn meestal veel goedkoper dan alle individuele services en worden ook gecoördineerd, dus het is logisch om precies deze combinatie van behandelingen te gebruiken.

 • Boek op tijd, vooral als u in juli of augustus (hoogseizoen) wilt reizen. U krijgt de beste prijzen als u minstens 3-4 maanden van tevoren boekt. Er zijn dan vroegboekkortingen en daarnaast zijn de goedkope kamers meestal nog steeds beschikbaar.

 • De beste tijd voor een kuurreis naar Slowakije zijn de maanden Mei, Juni, en September. De reden waarom Juli en Augustus hier niet bijzitten is omdat het binnenland van Slowakije een landklimaat heeft. Hierdoor kan het in deze twee maanden ontzettend, en voor vele onaangenaam, warm worden. Ook wanneer je wilt wandelen in het Tatra gebergte is de periode vlak voor of vlak na de zomer het meest geschikt.

Neem hier contact op met onze experts: telefonisch of via email.

spadreams logo transparent background

10 redenen om bij SpaDreams te boeken

 • Geweldig hotel selectie
 • Beste prijsgarantie
 • 99% tevreden klanten
 • 40 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Gepersonaliseerde vakantie
 • Uitstekende kwaliteit
 • Ondersteuning van begin tot einde
 • Gegevensbescherming
 • Laatste reistrends

Gerelateerde kuuroorden:

Gasten die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp zijn ook geïnteresseerd in:

 

Onze meest populaire spa hotels voor een kuurreis in Slowakije