Kuuroorden in Slovenië

Ontdek de beste kuuroorden in Slovenië

De mooiste en beroemdste kuuroorden in Slovenië

Bent u geïnteresseerd in het kleine groene juweel in het hart van Europa? Hier leert u alles wat belangrijk is over de kuuroorden en thermen van Slovenië, de helende eigenschappen van de thermale bronnen en hoe u een eersteklas vitaliteitsvakantie kunt doorbrengen in dit diverse land. Of het nu gaat om de azuurblauwe kust van de Adriatische Zee of het weelderige groene heuvelparadijs van de Alpen, Karawanken en het Pohorje - Slovenië heeft overal geweldige ervaringen.


Sloveense spa-traditie - kuuroorden en spa behandelingen

Veel vakantiegangers zijn verrast wanneer ze ontdekken welke verscheidenheid aan kuurreizen Slovenië te bieden heeft. Het kleine land tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië wordt snel vergeten als het gaat om vakantieplanning. Onnodig, omdat het veel te bieden heeft. De weelderige groene heuvels van de vervallen bergketens en de Karawanken zijn niet alleen mooi om naar te kijken en ideaal om te wandelen, maar ze herbergen ook een van de meest opwindende kuuroorden in Europa. De thermische en spa-traditie gaat terug in de tijd, terug naar de Romeinen en ook ten tijde van de Oostenrijkse keizers. Daar werd een thermische kuur in Slovenië aangekondigd als nooit tevoren. Het opwindende aan de Sloveense thermische traditie is dat deze niet beperkt is tot bepaalde delen van het land. Van oost naar west en van noord naar zuid, het land staat vol met prachtige plekken en geneeskrachtig water.


De prachtige kuuroorden in Slovenië

Ervaar de 8 kuur-hoogtepunten in één land

Zoals u hier zult ontdekken, bieden de Sloveense kuuroorden veelzijdige kuren en thermale water met geneeskrachtige effecten. Natuurlijk is elk van deze spa's ook geschikt voor een ontdekkingstocht of wandelvakantie. Ze bevinden zich allemaal in ongelooflijk mooie en groene gebieden met prachtige natuur.

Moravske Toplice en Terme Vivat

Spa behandelingen met medicinale modder en zwart thermaal water

Laten we beginnen in het verre oosten, waar het land groen en weelderig is, en de groene heuvels langzaam aflopen naar de vlakten van Prekmurje en het Hongaarse laagland. Daar vinden we het kuuroord Moravske Toplice en al een van de eerste remediërende hoogtepunten die Slovenië te bieden heeft: zwart thermaal water. Dit speciale geneeskrachtige water komt voort uit een geneeskrachtige bron van 1.000 tot 1.450 m diep. Zoals vele minerale bronnen, werd deze schat gevonden toen olie werd gezocht. Het "zwarte goud van Moravske Toplice" werkt als een geneeskrachtig water dat het organisme toniciseert, de bloedcirculatie verbetert, een pijnstillend effect heeft, goed is voor de zenuwen en ook moet helpen om beter bruin te worden in de zon. Een bad in zwart thermaal water wordt met name aanbevolen voor revalidatie na letsel of chirurgie. In combinatie met de lokaal voorkomende natuurlijke genezende modder, de peloid, heeft het ook een positief effect op gewrichtspijn en reumatische aandoeningen.

Aanbiedingen voor thermische behandelingen met "zwart goud" in Moravske Toplice >>


Kuuroord Radenci

Thermische kuren met geneeskrachtig mineraalwater

Niet ver van Moravske Toplice, ook in Oost-Slovenië en op slechts een steenworp afstand van de Oostenrijkse grens ligt de kuuroord Radenci. Daar komt een legendarisch drankje vandaan - de Radenci mineraalwater, wat nu verkocht wordt als "Radenska". Veel koningen van Europa hadden er altijd een voorraad van in huis. Het natuurlijke mineraalwater met een heel hoog CO2-gehalte wordt niet alleen gebruikt als drinkkuur in Radenci, maar ook als een sprankelend bubbel- of waterparelbad. Bij een aangenaam warme 30 ° tot 33 ° C kun je het heel goed in het water laten gaan en de kleine bubbels over de huid zien dansen. Het medicinale water wordt aanbevolen voor het verlichten van fysieke en mentale toestanden van uitputting, metabole ziekten, rhematische aandoeningen en problemen met obesitas. De moderne en onlangs gerenoveerde drinkzaal voor de drinkkuren in Radenci wacht op u om het water zelf te proeven.

Al onze aanbiedingen voor een kuurreis met Rasenska thermale water in Radenci >>


Kuuroord Rogaška Slatina

De magnesium thermaalwater

Het kuuroord Rogaška Slatina ligt in het zuidoosten van Slovenië, vlakbij de grens met Kroatië. Het is de thuisbasis van het wereldberoemde genezende water "Donat Mg", een ander absoluut kuur-hoogtepunt, omdat het het meest magnesiumrijke water ter wereld is. Een liter van dit geneeskrachtige water bevat ongeveer 1.040 milligram magnesium. Deze en andere mineralen zoals calcium, sulfaten en waterstofcarbonaten zorgen voor de helende eigenschappen van het water. Vanwege de samenstelling heeft het geneeskrachtige water een gezondheidsbevorderend effect op het spijsverteringsstelsel, de maag en de twaalfvingerige darm, de lever en het evenwicht van zuren en basen. Het wordt ook aanbevolen voor galstenen en nierstenen, hypertensie (hoge bloeddruk), diabetes (vanwege magnesium), stress en de wens om af te vallen. Als je nog steeds een fan bent van de Griekse mythologie in aanvulling op de gezondheidsaspecten, dan is een bezoek aan Rogaška Slatina bijna verplicht. Volgens een legende zou de bron zijn opengesteld voor mensen door het gevleugelde paard Pegasus. De god Apollon wilde de mens een bron van genezing geven en Pegasus stampte precies op die plek met zijn machtige hoef en bracht het water aan het licht.

Al onze aanbiedingen voor een spa vakantie in Terme Rogaska Slatina >>


Andere mooie kuuroorden in Midden-Slovenië

De groene heuvels in het hart van Slovenië, gedeeltelijk uitlopers van de Oostenrijkse Alpen, bieden ideale omstandigheden voor thermale bronnen. Dienovereenkomstig zijn er veel mooie kuuroorden met thermale baden, die we u hier graag willen introduceren.

Therme Dobrna

Thermische kuur ontmoet Feng-Shui

Laten we beginnen met Therme Dobrna. Dit kuuroord bestaat al sinds 1403. Al vanaf het jaar 1542 zijn er bronnen die het genezende effect op gynaecologische en urologische problemen beschrijven. Bovendien is het geneeskrachtige water ook effectief bij reumatische aandoeningen en natuurlijk bij alle problemen die het bewegingsapparaat beïnvloeden. De zogenaamde "warme fontein" van Dobrna is alkalisch en borrelt met een ideale badtemperatuur van 35 ° C tot 36 ° C. De spa is verbonden met een energiepark dat is gemaakt volgens de regels van Feng Shui. Hier kunt u ook uw batterijen opladen terwijl u ontspant of gewoon geniet van de schoonheid van de omgeving.

Aanbiedingen voor thermische behandelingen in Dobrna >>


Kuuroord Terme Zrece

Intensieve kuren in het wandel- en skiparadijs

Terme Zrece biedt een speciale triade van drie natuurlijke remedies. Enerzijds is er natuurlijk ook hier een genezend thermaal water. Het bevat calcium, magnesium en waterstofcarbonaat en heeft een temperatuur van 34,5 graden. De helende indicaties voor het water zijn sportblessures en postoperatieve behandelingen. De tweede natuurlijke kuur is turf uit Pohorje. Dit is gegraveerd in de centrale bosmoerassen van Slovenië en gebruikt voor het verzachten van modderbaden en pakketten. Zijn medische indicaties zijn gynaecologische en urologische aandoeningen, evenals psychosomatische aandoeningen. Het derde natuurlijke genezingscentrum is de lokale vulkanische modder. Het actieve ingrediënt is bentoniet en dit heeft een positief effect op de wervelkolom en gewrichten en kan daarom worden gebruikt bij artrose en chronische reumatische aandoeningen. Alle drie de kuren worden natuurlijk gebruikt in de vorm van thermotherapie (warmtetherapie). Als drie kuren niet genoeg zijn, kunt u ook uitkijken naar het genezende klimaat in de bergen van Pohorje. Dit heeft een positief effect op aandoeningen van de luchtwegen en soms positief op huidziekten zoals atopische dermatitis en psoriasis. In Zrece kunt u ook gaan wandelen of skiën, omdat het betoverende wandel- en skigebied Rogla-Zrece vlak voor uw deur ligt. Overdag wandelen en 's avonds ontspannen in het rustgevende thermale water - is dit niet een perfecte vakantie?

Al onze aanbiedingen voor thermische vakanties of skivakanties in Zrece >>


Rimske Toplice

Thermische baden in Romeinse stijl

Al in 30 jaar na Chr. zouden de Romeinen thermale baden in Rimske Terme hebben gebouwd. Dit is natuurlijk een traditie om trots op te zijn. Rimske Terme, met zijn twee hotels en de groene, soms bijna onzichtbare thermale baden, herleeft vandaag deze traditie meer dan ooit. De thermale baden zijn in Romeinse stijl en als u ontspant in het thermale water en luistert naar het water, kunt u de adem van de tijd voorbij zien komen en terug dromen naar de Romeinse tijden van pracht. Het thermale water van Rimske Toplice is vooral effectief bij orthopedische aandoeningen, reumatische aandoeningen, fibromyalgie en voor de behandeling van stress, nervositeit en chronische vermoeidheid. De kuuroord is prachtig gelegen op een helling met een prachtig uitzicht op de groene vallei.

Al onze aanbiedingen voor thermische behandelingen met Romeinse flair in Rimske Toplice >>


Terme Lasko

Thermische bad met een aangesloten Ayurveda-centrum

De spa in Laško heeft twee afdelingen. Aan de ene kant vindt u de grote, ronde en luchtige Thermana Therme, die gezinsvriendelijk is en plezier biedt voor alle leeftijden. Aan de andere kant biedt het Ayurveda Center Laško authentieke Ayurvedische kuren met specialisten uit India. Er zijn geen kinderen in dit deel van het complex en het draait allemaal om rust, ontspanning en het evenwicht van doshas. Vanwege de vorm van zijn waterkristallen wordt het thermale water van Laško verondersteld een sterke levensenergie uit te stralen, die lichaam en ziel weer in balans brengt. Het wordt ook gebruikt als drinkmiddel en zou een positief effect moeten hebben op de biovelden van het organisme. 

Al onze aanbiedingen voor een gezonde thermische vakantie en authentieke Ayurveda in Laško >>


Thermische en thalassotherapie aan de prachtige Adriatische kust

Slovenië heeft een prachtige azuurblauwe kuststreek met prachtige panorama's. Natuurlijk wordt de genezende kracht van de zeeën gewaardeerd en gebruikt in een land met zo'n uitgebreide genezende traditie. Bovendien zijn er zelfs in de onmiddellijke kuststreek nog opwindende hete bronnen.

Therme Portoroz

Adriatische badplaats met thermaal water, zeewater en zoute geneeskrachtige modder

Vanwege de geweldige locatie biedt de kuuroord Portoroz behandelingen en baden met thermaal water en zeewater. Het is daarom een kuuroord met een Thalasso-centrum. In totaal komen hier op één punt 5 natuurlijke kuren samen: klimaat van de Middellandse Zee, zoet zeewater direct uit de Adriatische Zee, zoute medicinale modder uit de zoutpannen van Sečovlje. Een zoute, donker genezende modder, die geweldig is voor de huid vanwege het zoutgehalte. Zoutgenezend water (ook uit de zoutpannen) en het unieke thermale water, ook wel "Thermal-Urmeer" genoemd vanwege zijn speciale samenstelling als thermisch mineraalwater. Naast de sterke focus op thermische en thalassovakanties, bieden de hotels in Portoroz ook Ayurvedische behandelingen onder leiding van Indiase specialisten. 

Al onze aanbiedingen voor thermische, thalasso en ayurvedische vakanties in Portoroz >>


Therme Strunjan

Kuuroord aan de azuurblauwe Middellandse Zee in het midden van een natuurreservaat

Ook biedt Therme Strunjan een eersteklas Thalasso-aanbieding. Het therapiecentrum bevindt zich in een beschermd landschapspark op een schiereiland dat aan één kant een schilderachtige mariene lagune omsluit. Aan de andere kant van deze baai zijn de zoutpannen, waar zout nog steeds op de traditionele manier wordt geproduceerd, en waar ook de beroemde zoute modder en zoutwater worden geproduceerd. Het hele jaar door kunt u in Strunjan een bad nemen in geneeskrachtig zeewater en zout water, omdat in de winter het water in de zwembaden van het spa hotel wordt verwarmd. De schilderachtige kustlijn is ook geweldig om te wandelen. Meer dan 80 km goed bewegwijzerde wandelpaden leiden u door de natuur van Istrië, wachtend om ontdekt te worden door u. De Stunjan-stand heeft ook de "blauwe vlag", wat betekent dat het strand en de zee erg schoon zijn - perfect om te zwemmen!

Al onze aanbiedingen voor Thalasso-vakanties in Terme Strunjan >>


Tips voor uw kuurreis in de kuuroorden van Slovenië

Slovenië heeft het hele jaar door iets te bieden, sneeuw in de winter en groene variëteit in de zomer. In het voorjaar wordt het eerst fris en groen in de valleien, en er ligt nog wat sneeuw in de bergen. In de zomer, het absolute hoogseizoen in alle delen van het land, zijn de spa's erg populair. In september is de perfecte reistijd, omdat de grote toeristische drukte al weg is. Maar het is nog steeds warm en groen en kan er nog steeds gezwommen worden in de Adriatische zee. In oktober wordt de zee uiteindelijk te koud, maar het thermale water is natuurlijk nog steeds warm en aangenaam. Het ski- en sneeuwseizoen begint in december en duurt tot maart. Zelfs tijdens deze periode is een thermische vakantie erg leuk wanneer de witte sneeuw de schilderachtige valleien overstroomt en het thermale water stoomt.


Boek uw droom kuurreis in Slovenië: tips voor een goedkope deal!

 • Bij de Sloveense spa hotels is het altijd de moeite waard om een ​​week op zoek te gaan naar programma's. Hier kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.
 • Voor een goedkope vlucht kunt u naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië vliegen. Voor sommige spa hotels in het zuidoosten van het land is Zagreb (KR) meestal de dichtstbijzijnde luchthaven en daarom de goedkopere transfer. Voor de Adriatische kust kunnen er ook goedkope vluchten naar Triëst (IT) zijn en voor het noordoosten naar de vluchten naar Graz (A)
 • Als u de natuur en diversiteit van Slovenië uitgebreid wilt verkennen dan raden we een huurauto aan (bijvoorbeeld uit Ljubljana). Omdat de infrastructuur goed ontwikkeld is en Slovenië echt niet groot is, kunt u makkelijk rondrijden.
 • Als u wat meer tijd heeft, kunt u verschillende spa hotels in verschillende kuuroorden bezoeken in 14 dagen of 3 weken. Neem contact met ons op, wij zullen u een combinatie bieden met verschillende hotels. Transfers tussen de hotels zijn meestal tegen betaling, maar ook hier zou de huurauto perfect zijn.
 • Last but not least: boek op tijd, vooral als u in de zomer wilt reizen. U krijgt de beste prijzen als u minstens 3-4 maanden van tevoren boekt. Er zijn dan vroegboekkortingen en daarnaast zijn de goedkope kamers meestal nog steeds beschikbaar.

Neem hier contact op met onze experts: telefonisch of via email.

spadreams logo transparent background

10 redenen om bij SpaDreams te boeken

 • Geweldig hotel selectie
 • Beste prijsgarantie
 • 99% tevreden klanten
 • 40 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Gepersonaliseerde vakantie
 • Uitstekende kwaliteit
 • Ondersteuning van begin tot einde
 • Gegevensbescherming
 • Laatste reistrends

Gerelateerde kuuroorden:

Gasten die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp zijn ook geïnteresseerd in:

 

Onze meest populaire spa hotels voor een kuurreis in Slovenië