Wilt u meer weten over geneeskrachtige bronnen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u de definitie van geneeskrachtige bronnen en welke verschillende soorten bronnen er zijn. We zullen ook de verschillende vormen van behandeling met bronwater presenteren die worden aangeboden en de verschillende landen waar u naartoe kunt reizen voor uw perfecte kuurvakantie.
Snelmenu
Definitie van geneeskrachtige bronnen
Wat is het concept van geneeskrachtige bronnen? Dit verwijst doorgaans naar alle bronnen waaraan een genezende, verlichtende of preventieve werking kan worden toegekend. Maar "bronnen" zijn niet beperkt tot het aardoppervlak, het bronwater komt van een diepte van enkele duizenden meters. Natuurlijk is de ene bron niet dezelfde als de andere. Lees verder om erachter te komen waarom dat zo is.
De verschillende soorten geneeskrachtige bronnen
Therapieën met geneeskrachtige bronnen
Als u wilt profiteren van de genezende kracht van waterbronnen, gebruik het dan als onderdeel van een drinktherapie, thermische therapie of als onderdeel van een yogavakantie.
Landen en regio's met geneeskrachtige bronnen
Minerale of thermale bronnen zijn op veel plaatsen in Europa te vinden. De grootste bronnen liggen in Hongarije, Tsjechië, Slovenië, Italië en Duitsland. Maar ook in Azië, bijvoorbeeld in het noorden van Bali, waar de zwavelhoudende geneeskrachtige bronnen in Banjar beter bekend zijn.
Wilt u meer weten over geneeskrachtige bronnen over de hele wereld? Bezoek gerust onze landenpagina's:
FAQ - geneeskrachtige bronnen
Waar zijn minerale en geneeskrachtige bronnen te vinden?
Wat is het verschil tussen geneeskrachtig water en mineraalwater?
Welke verschillende soorten mineraalwater en geneeskrachtig water zijn er?
- Chloride water met natrium-, calcium- en magnesiumchloride
- Sulfaatwater met natrium-, calcium- en ijzersulfaat
- Hydrocarbonaatwater met natrium-, calcium- en magnesiumbicarbonaat
Richtlijnen voor de genezende werking:
- Calcium (Ca2 +) boven 250 mg / l
- Magnesium (Mg2 +) boven 100 mg / l
- Fluoride (F-) boven 1 mg / l
- Hydrogen carbonate (waterstofcarbonaat) (HCO3-) boven 1,300 mg / l
- Sulfaat (SO42-) boven 1,200 mg / l
- Kooldioxide (CO2) = boven 1,000
Daarnaast zijn er ook de thermale bronnen die zich kenmerken doordat het water warmer is dan het omringende grondwater.
Waar helpt geneeskrachtig water bij?
Tanden: cariës
Gezondheidswater dat fluoride bevat, kan een tekort aan fluoride compenseren en zo de tanden helpen beschermen tegen cariës.
Slokdarm: maagzuur
Maagzuur wordt veroorzaakt door opstijgend zuur uit de maag. Gezondheidswater met veel bicarbonaat (vanaf 1.300 mg/l) kan het zuur neutraliseren. Afhankelijk van hun samenstelling werken ze net zo goed als in de handel verkrijgbare maagzuurremmers.
Maag: te veel maagzuur
Te veel zuur in de maag tast de slijmvliezen aan en kan op de lange termijn maagzweren veroorzaken. Geneeskrachtige bronnen met veel bicarbonaat (vanaf 1.300 mg/l) buffert het zuur en verlicht zo de klachten.
Darm: langzame spijsvertering
Als de darmen niet meer werken, heeft dat invloed op de gezondheid en het welzijn. Gezondheidswater met veel sulfaat kan hierbij helpen (vanaf 1.200 mg / l). Sulfaat bevordert de aanmaak van spijsverteringssappen en brengt de darmen weer op gang.
Nieren/urinewegen: urinestenen en urineweginfecties
Genezend water helpt de urinewegen goed te spoelen. Als er een vorming is tot urinestenen, kan geselecteerd geneeskrachtig water steenvorming voorkomen of helpen oplossen, afhankelijk van het type steen. Als het gaat om urineweginfecties, maken specifiek geselecteerde geneeskrachtige wateren het leven van de infectieuze agentia moeilijk en remt jet water ontstekingen.
Botten: osteoporose
Genezend water met veel calcium (vanaf 250 mg/l) stabiliseert de botten op alle leeftijden en helpt osteoporose te voorkomen. Onderzoekers ontdekten dat oudere vrouwen die dagelijks een liter geneeskrachtig water met 400 mg calcium drinken, dezelfde botdichtheid kunnen bereiken als een vrouw die 7 jaar jonger is.
Tekort aan mineralen
Calciumrijk water (vanaf 250 mg/l) kan een calciumtekort verhelpen. Calcium is belangrijk voor gezonde en stabiele botten en tanden. Kinderen of volwassenen die melk niet lekker vinden of niet verdragen, kunnen in hun calciumbehoefte voorzien met het water. Een magnesiumtekort kan b.v. spierkrampen of depressie veroorzaken. Magnesiumrijk gezondheidswater (vanaf 100 mg/l) helpt tekorten te voorkomen.
Acids
Geneeskrachtige water met veel bicarbonaat (vanaf 1.300 mg/l) kan verzuring van het lichaam tegengaan doordat het zuren buffert.