Thalassotherapie

Ontdek de natuurlijke helende kracht van de zee

Ervaar de natuurlijke helende krachten van thalasso behandelingen

Heb je ooit gehoord van de fascinerende voordelen van de zee? Wist je dat de krachtige helende eigenschappen van de zee je kunnen herstellen naar je maximale gezondheid? Haal het meeste uit uw strandvakantie door de spannende spa-ervaring van een thalassokuur toe te voegen, een van de meest effectieve therapeutische behandelingen aangeboden door SpaDreams.


Wat is thalassotherapie?

Thalassotherapie komt voort uit de oude Griekse woorden "Thalassa" voor zee en "therapia" voor behandeling. Gebruikmakend van de genezende eigenschappen van het zeewater en de kustlucht, brengen ontspannende en genezende thalasso spa-therapieën u terug naar gezondheid en welzijn. Behandelingen kunnen zeezout scrubs, onderwatermassages, weken in zeewaterbaden, zeewierpakketten en nog veel meer omvatten.

Thalassotherapie oorsprong

Mensen zijn zich al millennia lang bewust van de helende krachten van de zee en zelfs oude bevolkingsgroepen zoals de Egyptenaren, Grieken en Romeinen bezochten de zee voor welzijn en gezondheid. Uit records uit de 16e eeuw in Europa blijkt dat mensen zee-gerelateerde behandelingen kregen voorgeschreven. Koningen zoals koning Henry III van Frankrijk bijvoorbeeld, werd door zijn arts verteld om een reeks zeewaterbaden te nemen om zijn gezondheid te verbeteren. In 1760 schreef de Engelsman Richard Russell de eerste verhandeling over de voordelen van de zee, "Het gebruik van zeewater in ziekten van de klieren", het eerste onderzoeksdocument dat de effectiviteit van zee elementen voor onze gezondheid aantoont. Historici suggereren dat de specifieke term 'thalassotherapie' voor het eerst iets later werd gebruikt, in Bretagne, Frankrijk, in de negentiende eeuw.

Voordelen van een thalassokuur

De gezondheidsbevorderende principes van een thalassokuur zijn eenvoudig: aangezien zeewater en menselijk plasma uit soortgelijke elementen bestaan, openen de poriën zich wanneer ze in zeewater worden ondergedompeld, waardoor mineralen en sporenelementen (zoals magnesium, kalium, calcium, jodide en natrium) in te voeren. Deze zijn nuttig voor het herstellen van het chemische evenwicht in het lichaam, evenals het produceren van stimulerende effecten en het verhogen van de weerstand tegen externe gifstoffen. De belangrijkste kustproducten die worden gebruikt bij thalassotherapie zijn onder meer:

 • Zeewater - gebruikt in baden, levert natrium, magnesium, calcium en kalium
 • Zeemodder - gebruikt in gezichts- en lichaamsmaskers, biedt verschillende mineralen en vitamines
 • Strand zand - natuurlijke peeling
 • Algen - (algotherapie) gebruikt in maskers voor huidvoeding, levert vitamines B en E
 • Zeelucht - rijk aan ionen, toxine-eliminator, verbetert de ademhaling
 • Zee klimaat - aerosol, atmosferische druk
 • Zeewier - beschermend tegen virussen en bacteriën, goed voor de gewrichten
 • Fytoplankton - energie- en CO2-vorming, ondersteunt het immuunsysteem

Het mineraalrijke zeewater helpt ons om spieren te versterken, cellulitis te behandelen, huidaandoeningen te verbeteren en zelfs de symptomen van astma, bronchitis en sommige circulatieproblemen te verlichten.

lady receives sea salt scrub
marine mud

Vind uw perfecte spa-hotel voor een thalassokuur

Als u duidelijke ideeën heeft over waar u naartoe wilt tijdens uw volgende vakantie, gebruik dan onze zoekbalk, die u hieronder vindt, om te boeken. Hier heeft u directe toegang tot een breed scala aan thalasso spa behandelingen voor thalassotherapie over de hele wereld. Kies eenvoudig het thema van uw reis, uw bestemming en de exacte datums wanneer u beschikbaar bent om te reizen.


Waarvoor wordt thalasso behandelingen voor gebruikt?

Two ladies joyful after receiving their first thalassotherapy treatment in the form of a seawater bath.
sea salt

SpaDreams biedt thalasso vakanties met een breed scala aan therapeutische behandelingen om zowel de algemene gezondheid als een aantal gezondheidsproblemen te verbeteren, waaronder:

 • Luchtwegen: verkoudheid, astma, allergieën, bronchitis en chronische sinusitis
 • Bloedsomloop: hoge bloeddruk
 • Spijsverteringsstelsel: uleceratieve colitis
 • Zenuwstelsel: slapeloosheid en chronische stress
 • Articulatiesysteem: botten en gewrichtsproblemen en rugpijn
 • Huid: huid, psoriasis, eczeem, neurodermatitis
 • Hoofdpijn and migraine
 • Dieet: gewichtsverlies, detox, vetverbranding na de zwangerschap
 • Revitalisatie: energievernieuwing, bestrijding van burn-out

Wanneer u wordt behandeld, staat u onder toezicht van een van onze gezondheidsspecialisten die uw behandeling zoveel mogelijk controleren en personaliseren. Houd er echter rekening mee dat deze therapie niet geschikt is voor zwangere vrouwen, mensen met symptomen van hartfalen of koorts, epilepsie, fobische toestanden en gastro-enteritis.


Thalassotherapie behandelingen

Zeewater zwembaden

a happy couple bathing

Met behulp van heet water wordt het lichaam ondergedompeld in speciale baden en zwembaden, waarvan sommige zeewater zijn, bij temperaturen van 37-38 graden, gedurende ongeveer 20 minuten. Dit is vooral geschikt voor posttraumatische en chirurgische behandelingen, problemen met de bloedsomloop en het bewegingsapparaat en de luchtwegen.

Zandtherapie

sand therapy

Deze behandeling omvat het bedekken van het lichaam met heet zand gedurende een periode van 15-20 minuten om de minerale en warmtevoordelen van het zand te absorberen. Dit is vooral handig voor artrose, reuma en fysiek trauma.

Minerale modder en algen

Lady receives a healing therapy with algae mud from the sea

Hoofdzakelijk gebruikt in de vorm van maskers of kompressen, helpt minerale modder en algen om de bloedsomloop te verbeteren, vetophopingen van cellulitis te bestrijden en de huid te voeden.


Bestemmingen voor thalassotherapie

Frankrijk, Spanje en andere kustparadijzen

Vraagt u zich af waar u uw rustige oase aan zee kunt vinden, waar u kunt ontspannen in de zee en in de zon? Nou, tegenwoordig zijn er veel kuuroorden aan zee en gespecialiseerde thalasso-centra op enkele van de mooiste bestemmingen over de hele wereld en hier bij SpaDreams hebben we zorgvuldig een selectie van de beste thalasso-kuuroorden samengesteld.

Veel topsporters hebben onze thalasso-kuuroorden in Spanje, Tunesië en Slovenië al bezocht na een blessure of een ernstige stresssituatie. Als u het meeste uit uw vakantie wilt halen in een mediterraan klimaat, raden we de eilanden Lanzarote of Kreta aan. In beide bestemmingen profiteert u van alle zee eigenschappen die u heeft terwijl u geniet van de ervaring van het leven op een levendig eiland vol kleur, smaak en avontuur.

Daarnaast biedt Frankrijk enkele van de beste thalasso spa-opties. Het kustgebied van Bretagne, ook bekend als het land van thalassotherapie, wordt begrensd door de golven van het Kanaal, de zee van Iroise en de Atlantische Oceaan. Hier kunt u ontsnappen aan alles en de schone lucht inademen, in een oase van rust, terwijl u geniet van de ware essentie van de zee dankzij ervaren therapeuten.

Als u zin heeft in een verandering van de gebruikelijke vakantie, waarom ga u dan niet naar het noorden en brengt u een paar dagen door bij de Oostzee? Het unieke Baltische zeewater en de lange zandstranden aan de kust van Duitsland en Estland zijn de perfecte locaties voor een thalassovakantie.


Boeking van uw thalassokuur spa hotel

Nu u alle essentiële informatie over thalassotherapie kent, laat u dan inspireren door onze brede aanbod. Reinig uw longen in de frisse zeelucht en kalmeer uw huid met voedende zeezout, zeewier en massages, waardoor u ontspannen, verjongd en goed voelt. Om uw verblijf nog beter te maken, bieden onze spahotels gezonde, voedzame maaltijdschema's, caloriearme dieetopties - zodat u overal goed verzorgd wordt!

Met SpaDreams kunt u deze luxe behandeling ervaren voor een betaalbare prijs. Boek vandaag uw thalassotherapie-ontsnapping met SpaDreams en ontdek de kracht van de zee.

 • Blader door de onderstaande hotels
 • Vul het hotelboekingsformulier in
 • Of contacteer ons voor meer persoonlijke assistentie van een van onze reisexperts.

We horen graag van u!

spadreams logo transparent background

10 redenen om te boeken bij SpaDreams

 • Grote hotel selectie
 • Beste prijsgarantie
 • 99% tevreden klanten
 • 40 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Gepersonaliseerde vakantie
 • Uitstekende kwaliteit
 • Ondersteuning van begin tot eind
 • Gegevensbescherming
 • Laatste reistrends

Onze populairste hotels voor thalasso behandelingen

Meer reisinspiratie nodig? Lees hieronder meer over onze fascinerende spa- en reisonderwerpen:

Gerelateerde onderwerpen:

 • Thalassotherapie bij de Middellandse Zee
 • Thalassotherapie in Frankrijk
 • Thermotherapie
 • Thermische bronnen

Andere gasten waren ook geïnteresseerd in: