Fangotherapy header image

Fangotherapie

Genezende fango-moddertherapie

Vindt uw perfecte spa hotel voor fangotherapie

Als u al een idee heeft waar u heen wilt tijdens uw fango-vakantie, gebruik dan onze zoekbalk hieronder om uw perfecte spahotel te vinden en te boeken!


Ontdek fangotherapie

De heerlijke moddertherapie van Fango vindt zijn oorsprong in Italië, vandaar het gebruik van de Italiaanse term voor modder: "fango" en is te vinden in gespecialiseerde fango-spahotels. Met behulp van natuurlijke minerale modder, verwarmd met thermaal bronwater, helpt het om verschillende gezondheidsproblemen te genezen of te verlichten. Door deze behandeling te combineren met een ontspannen vakantie op een prachtige locatie wordt het dubbel zo aangenaam.

Lees verder om alles te weten te komen over de voordelen van fangotherapie en waar u naartoe kunt om de beste vakantie-ervaring in een fango-spa te beleven.


Geschiedenis van fangotherapie

Fangotherapie of fango-behandeling is het aanbrengen van modder op de huid via pakkingen en maskers en af en toe baden.

De praktijk heeft een oude oorsprong: er zijn in feite getuigenissen die het bestaan van deze behandeling sinds de tijd van het oude Egypte bevestigen. De modder vermengd met klei verkregen uit het slib aan de oevers van de Nijl, werd gebruikt om de elasticiteit en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Later, tijdens het Romeinse tijdperk, begon moddertherapie een gangbare praktijk te worden in Italië. Tijdens de periode van maximale groei van het Romeinse rijk bereikte de behandeling het hoogtepunt van populariteit in Europa. Vandaag de dag mag u de reis en uw vakantie combineren met een ontspannende spabehandeling zoals fangotherapie niet missen!

 


 

 

fango on the back
Fangopakking voor de rug
Fango Mud Mask
Fango gezichtsmasker
post fango massage
Uw fangovakantie kan worden gecombineerd met andere ontspannende behandelingen, zoals massages.

Wat zijn fangokuren?

Fango is Italiaans voor "modder" en verwijst naar de traditionele Italiaanse moddertherapie. De modder die wordt gebruikt bij fango-behandelingen bestaat uit twee hoofdonderdelen, een vaste stof en een vloeistof.

Het vaste element bestaat uit een anorganische basis, zoals klei, en een organische stof die microflora (diatomeeën, bacteriën en algen), microfauna en humus bevat.

Het vloeibare deel bestaat voornamelijk uit mineraalwater of thermaal water. Het mengsel laat lange tijd rijpen, zodat het ruwere kleiachtige deel de voedingsstoffen en mineralen van het water kan opnemen.


Fango moddermasker

Fango-modderbehandeling is een natuurlijke therapie, aangebracht in een masker op het lichaam of op het gezicht door ervaren therapeuten in speciaal gecertificeerde spa's. De behandeling met het fango-masker omvat verschillende fasen: het aanbrengen van de modder (bij een temperatuur tussen 37 ° c en 38 ° c), het bad in thermaal water (van deze tweede stap ontleent de naam "modderbalneotherapie"), zweten en verstevigende massage. Fango-moddermaskers kunnen zowel op het lichaam als op het gezicht worden aangebracht en zijn een zeer aangename ervaring.

Dankzij de hoge temperaturen die worden gebruikt, wordt een proces van zweten en vervolgens ontgifting geactiveerd. De gifstoffen worden dus uit het lichaam verdreven en tegelijkertijd worden de actieve ingrediënten en voedingsstoffen van de modder door de huid opgenomen.

Om de beste resultaten te bereiken, moet u normaal gesproken de fango-spa minimaal een week, bij voorkeur twee, bezoeken met vijf of zes fango-behandelingen per week. Meestal is het raadzaam om een paar keer per jaar fango te doen.


Voordelen van Fangotherapie

Het wordt voornamelijk gebruikt als een zachte reinigingsbehandeling voor de huid, vooral voor op de benen, buik en heupen, en als kuur tegen cellulitis. Verschillende soorten modder met verschillende eigenschappen en elementen worden gebruikt om ziekten van verschillende soorten en intensiteit te behandelen. Er zijn tal van extra voordelen verbonden aan deze behandeling, zoals ontgiftende werking, voordelen voor de huid, opmerkelijk ontspannend en antistress resultaat.

Fango wordt ook gebruikt als remedie tegen verschillende gezondheidsproblemen. Deze indicaties zijn onder meer: jicht, rugpijn, bronchitis, neurodermitis, psoriasis, reuma, slaapstoornissen, polyartritis, artrose, osteoporose en fibromyalgie.

Fango is niet geschikt voor: acute artropathieën, zwangerschap, epilepsie, hemorragische ulcera, circulatieproblemen, endocriene ziekten, infectieziekten of ernstige hartaandoeningen.


De beste bestemmingen voor uw fangovakantie

Uw fangovakantie wordt ook gecombineerd met gezonde activiteiten in een prachtige omgeving, aangezien de meeste van de beste fango-hotels zich in Italië, Hongarije en Slovenië bevinden. De trend heeft ook aangeslagen in Duitsland en zelfs Litouwen, waar u de zogenaamde "witte helende modder" kunt vinden. 


Fango kuuroorden in Italië

Het land van Fango

Italië, het oorspronkelijke land van de fango-therapie, heeft verschillende prachtige locaties om uit te kiezen dankzij de talrijke thermale bronnen in het gebied.

Beginnend met Noord-Italië, zijn de eerste bestemmingen die bekend staan om deze behandelingen de Eugenean Hills, waaronder Abano Terme en Montegrotto Terme. Iets minder bekend, maar net zo charmant zijn Levico Terme, Monteortone Terme en Bagno di Romagna.

In het zuiden ligt het eiland Ischia, ondergedompeld in het kristalheldere water van de Tyrreense Zee voor Napels, waar thermale bronnen met een unieke mineraalwatersamenstelling een heerlijke fango-bestemming vormen.

De behandelingen in Italië, vooral in de Eugenean Hills, gebruiken gecertificeerde fangomodder (gecertificeerd door onderzoekers van de Universiteit van Padua) als een centraal onderdeel van de thermische spa-behandelingen.

Wanneer u uw kuurvakantie in Italië boekt, kiest u normaal gesproken voor een Fango-therapieprogramma, omdat dit de thermale baden in Italië zo uniek maakt, en dit omvat meestal ook verschillende aspecten van hydrotherapie, thermotherapie en balneotherapie. Als u vooral geïnteresseerd bent in het ervaren van de originele fango, dan is Italië de juiste bestemming.


Fango kuuroorden in Slovenië

Fango en Sloveense eigen zoutmodder

In Slovenië heten de belangrijkste kuurprogramma's "Complex Healing". Deze omvatten een reeks therapieën, zoals fango-therapie, massages, balneotherapie en nog veel meer. Hoewel fango-therapie niet het belangrijkste onderdeel is van Sloveense kuurprogramma's, zal uw kuurarts u fango-therapie voorschrijven als hij denkt dat dit nuttig voor u is, of u kunt er een extra verzoek voor indienen als u het hier wilt proberen . Aan de kust van Slovenië is er ook een speciale zout-modder (die is verrijkt met zeewater in plaats van thermaal water).

>> Klik hier om al onze Fango kuuroorden in Slovenië te bekijken.


Fango kuuroorden in Hongarije

Zwarte genezende modder

In Hongarije wordt de fangomodder uit het thermale meer van Heviz gehaald. De zogenaamde "Heviz Thermal Mud" is donkerbruin en wordt daarom ook wel eens "black healing mud" genoemd. De fangotherapie van Hongarije is hier te vinden, aan het Heviz-meer. 

>> Klik hier om al onze Fango kuuroorden in Hongarije te bekijken.


Fango kuuroorden in Duitsland

Fango en Duitsland's eigen turfmodderbaden

Duitsland is een andere bestemming waarvan de hotels verschillende programma's voor fango aanbieden. Beieren is een bekend gebied voor deze behandeling dankzij de uitstekende thermale bronnen. Daarnaast heeft Duitsland ook zijn eigen vorm van moddertherapie met natuurlijke turf verdund met water, wat het traditionele modderbad maakt.

>> Klik hier om al onze fango kuuroorden in Duitsland te bekijken.


Fango kuuroorden in Litouwen

Witte genezende modder

Een van onze toptips voor liefhebbers van fangotherapie is Litouwen. Hier kunt u genieten van de zogenaamde "witte helende modder", met een lichte grijze kleur. Naast deze unieke kleur is de fango-ervaring in Litouwen vrij uitzonderlijk omdat er heerlijke geuren aan de modder worden toegevoegd, zodat het ook zo lekker ruikt als het voelt. Dus met "fango-aromatherapie" krijgt u een dubbel heerlijke spa ervaring.

>> Klik hier om al onze fango kuuroorden in Litouwen te bekijken.


Boek uw fangovakantie

Onze tips

 • De dichtstbijzijnde luchthaven bij de spa hotels in de Eugenean Hills is Marco Polo Airport in Venetië, dus waarom zou u uw fango-vakantie niet combineren met een paar dagen in Venetië, de stad van de liefde? U kunt uw transfer vanaf de luchthaven natuurlijk ook rechtstreeks bij SpaDreams boeken.
 • Fango heeft veel gunstige effecten op het bewegingsapparaat. Wat echter vaak wordt vergeten, is dat fango ook een top schoonheidsbehandeling is. De moddermaskers maken de huid soepel, superzacht en bovenal verbeteren ze de bloedcirculatie en reiniging. Dus als u fango boekt, zijn uw schoonheidsbehandelingen bij de prijs inbegrepen.
 • Fango kan ook helpen bij het afvallen. Door de hitte van de modder en het resulterende "zweten" wordt de stofwisseling gestimuleerd en kunt u sneller afvallen, vooral als u een caloriearm maaltijdplan boekt als onderdeel van uw programma. Als u naast uw week fango ook gewoon halfpension boekt en elke dag geniet van wandelingen, zwemmen of fietstochten in de prachtige natuur, zult u zeker tevreden zijn als u naar huis terugkeert en het nummer op de weegschaal ziet!

spadreams logo transparent background

10 redenen om te boeken bij SpaDreams

 • Grote hotelselectie
 • Beste prijsgarantie
 • 99% tevreden klanten
 • 40 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Gepersonaliseerde vakantie
 • Uitstekende kwaliteit
 • Ondersteuning van begin tot eind
 • Gegevensbescherming
 • Laatste reistrends

Spaartips

 • Boek de programma's die zijn ontworpen voor een of twee weken. Ze hebben meestal de beste prijs / prestatieverhouding.
 • Boek uw fango-vakantie met halfpension. Meestal bieden onze hotels geweldig ontbijt en avondbuffetten dat u niet drie keer per dag hoeft te eten.

 • Vooral in Italië, de thuisbasis van de fangotherapie, zijn er zoveel geweldige hotels dat u altijd een actueel promotie-aanbod kunt vinden waarmee u tot 35% goedkoper kunt reizen.

 • Als u van tevoren boekt, kunt u niet alleen de vaak gewilde goedkopere kamercategorieën reserveren, maar ook aantrekkelijke vroegboekbonussen ontvangen. Vroegboekers beginnen meestal 90 dagen voor aankomst of 60 dagen voor aankomst. Naast kortingen tot 25%, kunnen vroege boekers soms ook extra diensten ontvangen, die alleen beschikbaar zijn tegen een toeslag bij latere boekingen.

 • Boek in het laagseizoen. De zuidelijke fango-bestemmingen zijn al mooi in het voorjaar en blijven tot ver in de herfst warm. Als het uitkomt, boek dan buiten het seizoen. Als u vastzit aan de zomervakantie, boek dan ruim van tevoren voor een goedkopere prijs.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Meest populaire aanbiedingen voor fangotherapie

Meer inspiratie kuurreizen?