Hatha Yoga

Beleef de klassieke vorm van Yoga

Zachte oefeningen en ontspanning met Hatha Yoga

Hatha Yoga is de klassieke en populairste vorm van yoga. Hatha betekent ‘kracht’ en staat voor eenheid tussen tegenovergestelde energiesoorten, zoals bijvoorbeeld zon en maan of mannelijk en vrouwelijk. Hatha Yoga is yoga in de vorm van lichaamsbeweging: door de combinatie van inspanning en ontspanning wordt het lichaam versterkt en klachten verholpen.

Wat is Hatha Yoga?
In de praktijk bestaat Hatha Yoga uit verschillende lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en concentratie- en ontspanningsoefeningen. Er zijn bijvoorbeeld zittende oefeningen zoals de lotus-zithouding, strekhoudingen zoals de vishouding en de booghouding, en uiteindelijk ook meer uitdagende Asana’s zoals de hoofdstand. Met deze oefeningen traint u vooral kracht, balans en concentratie en krijgt u meer energie en helderheid voor op de lange termijn.

Hatha Yoga is de perfecte yoga stijl voor beginners, omdat u rustig begint met simpele oefeningen, waarna u het stapje voor stapje hogerop zoekt. Want ook bij Hatha Yoga zijn er sommige houdingen die zelfs voor gevorderde yogi’s uitdagend zijn. Op deze manier kunt u deze yoga stijl lang trouw blijven en voor veel kracht en balans in uw leven zorgen!
 

 

Voordelen en werking van Hatha Yoga

Omdat bij Hatha Yoga de lichamelijke oefeningen op de voorgrond staan, versterkt het meerder lichaamsfuncties en laat het de energieën door uw lichaam stromen. Wanneer u regelmatig Hatha Yoga beoefent doet u dan ook iets goeds voor uw hart en bloedsomloop, terwijl u ook nog eens stress afbouwt. De oefeningen zijn goed voor uw rug, omdat ze de flexibiliteit van uw wervelkolom verbeteren en blokkades opheffen. Hiernaast leert u de tekenen die uw lichaam afgeeft beter waar te nemen.

In het algemeen verbetert Hatha Yoga uw welzijn, verbetert het uw gezondheid en brengt het lichaam en ziel in balans. Zo veel wonderbaarlijke werkingen!

Heeft u zin om met Hatha Yoga te beginnen, of zit u er al middenin? Neem dan gelijk een kijkje bij onze heerlijke yoga reizen! Van Hatha Yoga met dagelijks simpele oefeningen voor beginners tot intensieve yogasessies voor gevorderden, wij hebben alles in huis. Beleef yoga op droomplekken en geniet van wonderlijke ontspanning met SpaDreams!

 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze geliefge Yoga vakanties wereldwijd