faq-spadreams-veelgestelde-vragen

FAQ - Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen

Aankomst per vliegtuig

Waarom moet ik mijn vliegtickets nachecken?
Het gebeurt niet vaak, maar af en toe kunnen er fouten insluipen. Daarom kunt u het beste alles nog eens nachecken of alles klopt.

Hoe weet ik de definitieve vluchtijden van mijn vlucht?
De vliegtijden ontvangt u van ons met uw reisdocumenten. Aangezien er altijd op korte termijn dingen kunnen veranderen, raden wij u aan 48 uur voor vertrek na te kijken op www.checkmytrip.com. Hiervoor heeft u uw ticketnummer nodig dat bestaat uit zes cijfers/getallen bv.: K4D28N

Hoe weet ik of mijn vluchttijden veranderd zijn?

Bij lijnvluchten kunt u het beste 24 uur voor vertrek (heen en terug) nachecken op www.checkmytrip.com. Bij charter of goedkope vluchten kunt u zich informeren op de homepage van de airline of bij de luchthaven.

Wat is een e-ticket?
Dit is een vliegticket dat per e-mail wordt verstuurd. Deze printen en meenemen.

Kan ik ook mijn eigen vlucht boeken?
Ja, dat kan. Meldt ons uw vlucht en wij zorgen voor de transfer, hotel en wellness- en gezondheidsprogramma´s.

Hoeveel baggage mag ik meenemen?
Helaas gelden hier geen uniforme regels, onze klantenservice helpt u graag verder.

Welke regels gelden voor handbaggage?
Ook deze regels kan elke luchtvaartmaatschappij zelf vastleggen. Vraag hierover de klantenservice.

Kan ik op mijn vlucht Airmiles verzamelen?
Ja, uiteraard kunt u ook met een boeking via SpaDreams Airmiles verzamelen. Geef bij boeking uw Airline-klantenkaart nummer aan.

Kan ik het eerste deel van de vlucht laten vallen en later opstappen?
Nee, dit kan helaas niet , anders vervalt uw retourticket.

Kan ik alleen de heen- of terugreis laten vervallen?
Als u de heenvlucht laat vervallen, vervalt automatisch ook de retourvlucht. De retourvlucht kunt u laten vervallen, maar hiervoor ontvangt u geen schadevergoeding. De retourvlucht moet dan opnieuw worden geboekt.

Kan ik ter plaatse mijn reis verlengen en later terugvliegen?
In principe is dit mogelijk, informeer ons a.u.b. hierover, zodat wij dit in ons systeem kunnen invoeren.

Kan in Business Class boeken?
Bij SpaDreams kunt u altijd Business Class boeken. Vooral voor langere vluchten is dit populair. Neem contact op met onze klantenservice.

Kan ik speciaal eten bestellen voor de vlucht?
Ja, deels. Op middellange vluchten ( vanaf 3,5 - 4h . vliegtijd) en lange vluchten kan speciaal eten worden voorbesteld. Op korte vluchten zijn vaak alleen kleine snacks (belegde broodjes of zoetigheden). Voor speciale wensen kunt u zich het beste wenden aan onze klantenservice.

Wordt er ook een rolstoelservice aan de luchthaven aangeboden?
De luchtvaartmaatschappijen bieden in samenwerking met de luchthavens een rolstoelservice aan. Dit moet vooraf worden aangemeld. De rolstoel wordt vanaf de check-in balie ter beschikking gesteld. De servicemedewerker begeleid tot de passagiersbrug of in het vliegtuig. Uiteraard is het ook mogelijk de eigen rolstoel mee te nemen. Ook dit moet vooraf worden aangemeld. U kunt vragen of SpaDreams dit voor u regelt.

Word ik aan de luchthaven ontvangen met een bord?
Heeft u de transfer ook via SpaDreams geboekt, wordt u ontvangen met een naambord. Bij een gezamelijke transfer kunt u het beste de openbare transferbalie. Afwijkende informatie staan in uw reisdocumenten.

Wat is een vooravond check-in?
Bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk de avond vantevoren in te checken en de baggage af te geven. In dit geval uw identiteitsdocumenten en vliegticket bij u houden. Informatie hierover indt u bij uw luchtvaartmaatschappij.

Kan ik een zitplaats reserveren?
Dit is mogelijk, als dit door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden. In uw reisdocumenten vindt u een code bestaande uit 6 letters/cijfers (Filekey). Hiermee kunt u zich op de website van uw Airline inloggen en een zitplaats reserveren.

Is in mijn reis het transport van en naar het hotel inbegrepen?
Vaak is dit bij SpaDreams inbegrepen. Kijk hiervoor uw boekingsbevestiging en reisdocumenten na.

Wat is de "Black List" voor luchtvaartmaatschappijen?
De „Black List“ heeft alle Airlines ingevoerd, die geen listet alle Airlines, die in Europa geen toestemming hebben om te landen. SpaDreams biedt natuurlijk geen Airlines aan uit deze lijst. Meer informatie en een overzicht van de luchtvaartmaatschappijen vindt u hier.

Wat kan ik doen als gestaakt wordt bij de luchtvaartmaatschappij?
In het geval van een staking bij luchtvaartmaatschappijen gelden niet de normale schadevergoedingregels. Wij proberen uiteraard alles, om uw reis plaats te laten vinden. Hier zijn wij echter op coulance aangewezen van de luchtvaartmaatschappijen.