Bikram Yoga

Reiniging & Nieuwe Energie

Geniet van de warmte & tank nieuwe energie met Bikram Yoga

Bikram Yoga, ook wel bekend als Hot Yoga, vindt plaats in warme ruimtes (35 tot 40 graden Celsius) en heeft een vaste volgorde van oefeningen. Het staat bekend als onderdeel van Hatha Yoga en is ontwikkeld en gecertificeerd door Bikram Choudhury.

Een Bikram-sessie bestaat uit 26 lichamelijke en ademhalingsoefeningen, die achter elkaar uitgevoerd worden. Omdat de warmte in de ruimte natuurlijk flink inspannend is, zijn de oefeningen niet bijster zwaar. Hierom is Bikgram Yoga ook geschikt voor beginners, die langzaam de oefeningen van Hatha Yoga kunnen leren kennen.

De hoge temperatuur van de ruimte bewerkstelligt een goede rekbaarheid en zo zijn uw spieren meteen vanaf het begin warm en loopt u minder risico op blessures aan het bewegingsapparaat. Natuurlijk laten de oefeningen bij deze hoge temperaturen u zweten: hierdoor vindt een uitstekende reiniging en ontgifting van het lichaam plaats. Hierbij werken ademhalingsoefeningen, de zogenaamde “Pranayama Series”, ondersteunend. Vuurademhaling (Kapalabhati) en diepe ademhaling geven u nieuwe energie.

Bikram Yoga kan vooral in de winter goed voelen, omdat u zich in de warme ruimte weer heerlijk opwarmt en omdat u met de Asana’s uw innerlijke vlam weer aanwakkert. Ook het zweten is in de koude maanden goed voor u, omdat het uw lichaam reinigt en de poriën opent.

Maar ook in de zomer kunt u van Bikram Yoga genieten. Als u de oefeningen regelmatig uitvoert, zult u merken dat Bikram Yoga uw warmte- en kougevoel zeer goed in balans brengt en dat u minder gevoelig zult reageren op weersomstandigheden en temperaturen. Met een bikramyoga vakantie bent u verzekerd van een reis waarvan u volledig ontspannen terug komt, zowel fysiek als mentaal. Bij ons vindt u verschillende bikramyoga reizen naar diverse bestemmingen: zo zit er altijd een passende reis voor u tussen.

Heeft u zin om Bikram Yoga eens uit te proberen en wilt u getraind worden door opgeleide yogaleraren in prachtige yoga hotels? Ontdek dan onze Bikram Yoga vakanties!

Opgefrist en in balans komt u weer terug van vakantie. Men kan meteen zien dat uw huis er beter uitziet. Laat u informeren over al onze yoga reizen door onze yoga-experts en ontdek ons grote aanbod! Een yoga reis in de buurt of in het exotische Azië, wij hebben talrijke reizen voor u voor het uitkiezen.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze geliefge Yoga vakanties wereldwijd