Yoga & Ayurveda

Yoga India

op reis naar uw ziel

Onze beste yoga retreats in India

Yoga India – neem een duik en beleef yoga van nabij

India is overweldigend – en dat in ieder opzicht. Oriëntaalse flair en de geur van curry hangt overal in de lucht. In de straten heerst grote activiteit. Het is het land van contrasten met levendige bazaren en vredige tempels, traditionele dorpjes en bruisende metropolen, sneeuwbedekte bergtoppen en exotische stranden. Als geen ander oord op deze planeet fascineert en irriteert het Aziatische subcontinent en tegelijkertijd bedwelmt Yoga India de zintuigen.

Laat je door Yoga Escapes meeslepen naar dit opwindende land en beleef intensief de expressieve en traditionele Oriëntaalse levenswijze gedurende een yogareis. Tenslotte is India het land waar de yogafilosofie oorspronkelijk vandaan komt en waarvan het hoogste doel de volledige onafhankelijkheid en individuele vrijheid van de ziel is.

De Noord-Indische stad Rishikesh, aan de oever van de heilige rivier de Ganges, geldt als hoofd- en geboortestad van de yoga en wordt ook wel de “woonplaats van de goden” genoemd. Hier treffen goeroe’s, hindoeïstische pelgrims en avontuurlijke toeristen elkaar om samen aan de reis naar het innerlijke centrum te beginnen.

In de talrijke lokale ashrams worden omvangrijke yoga- en meditatiecursussen aangeboden, die worden begeleid door ervaren yogaleraren die hun leven volledig aan yoga hebben gewijd. De lessen bevatten oefeningen uit de diverse yogarichtingen en verenigen hatha yoga, vinyasa yoga en kundalini yoga. Duik erin en beleef de spiritualiteit en magie van India van nabij. En bovenal, leer jezelf beter kennen! 

Yoga India ontdekken

Tijdens een reis door India vind je echter niet alleen spiritualiteit maar tevens spannende plaatsen, historische streken en adembenemende landschappen. Verken idyllische theeplantages en begeef u op een opwindende safari door de Indische jungle. Overal stuit je op getuigen van het verleden in de vorm van paleizen van maharaja’s en tempelgrotten. In het zuiden van het land nodigen schijnbaar eindeloze zandstranden uit tussen de kokospalmen te komen relaxen.

Een bijzonder highlight in Kerala is een tocht door de romantische Backwaters, het historische waternetwerk in het achterland van de Malabarkust. Vanaf het water opent zich een geheel nieuw perspectief op het fascinerende Indische landschap. Chaos is hier een vreemd woord, de uren gaan steeds langzamer voorbij – er is zoveel te ontdekken.

De oorsprong van yoga

Niet alleen yoga ontstond in India, maar ook de duizenden jaar oude natuurgeneeskunde Ayurveda. In onze zorgvuldig geselecteerde resorts kun je je yoga- en meditatiesessies uitbreiden met Ayurvedische behandelingen teneinde je energiebronnen weer volledig aan te vullen

Geniet van oliegietingen en kruidenbehandelingen en bevrijd je lichaam met traditionele reinigingskuren van de alledaagse stress. Natuurlijk kun je je yoga-avontuur in India ook uitbreiden met wellness- en detoxprogramma’s. En wanneer je tot het besluit gekomen bent dat je zelf een volwaardige goeroe wilt worden kun je gedurende je rondreis aan een gecertificeerde opleiding tot yogaleraar beginnen.  

Neem een duik in de veelzijdige wereld van yoga en breng je lichaam, geest en ziel weer in balans!

Yoga gids

Voor alle nuttige links naar gerelateerde yoga thema's en bestemmingen:

Bali Yoga

Ayurveda Yoga

Yoga Sri Lanka

Yoga Thailand

Yoga Meditatie

Retraite weekend

Yoga Retreat

 

Lees meer over Yoga

Sheraton Sopot Hotel*****

Zeit zu zweit zwischen Strand und Naturpark. Neuer Spa auf 2000 qm mit traumhaften Blick auf die Seebrücke. Paare genießen gemeinsames Rasulbad, Hot Stone Rückenmassage und Aroma-Ganzkörper-Massage.

3 Nächte ab € 424

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze geliefde Yoga hotels in Portugal