Annuaire des cures

Symptomen en bijbehorende kuren

Vind de kuur die u nodig heeft!

Het symptomenoverzicht van SpaDreams

SpaDreams biedt meer dan 200 kuren ten behoeve van uw welzijn. Om u tegemoet te komen in uw zoektocht naar de ideale kuur hebben wij voor u deze gids samengesteld die al onze kuren bevat aan de hand van de mogelijke medische indicatoren die u kunt hebben. Blader door deze site of ga direct naar de geschikte kuren conform uw indicator in het hoofdmenu.

Behoud in gedachten: de heilzame werking van kuren is aangetoond middels talrijke studies. Desalniettemin is een kuur nooit een garantie voor genezing en vervangt in geen enkel geval het ondergaan van een behandeling bij een medisch specialist. Een kuur is... uw gezondheid in eigen hand nemen, ideeën uitwisselen, bezig zijn met uzelf en iets goeds voor uzelf doen!

Hieronder vindt u een opsomming van alle medische indicatoren die we kunnen behandelen of verlichten. Elke knop toont u essentiële informatie en de bijbehorende SpaDreams aanbiedingen gerelateerd aan deze medische indicator. Blader rustig door onze website en u vindt zeker een passende kuur die u goed zal doen en die u van diepgaande ontspanning voorziet.

In afwachting van uw mogelijke reservering, wenst het team van SpaDreams u een vruchtbare zoektocht!

Symptomen

Symptomen: Adipositas

Naar schatting van de Wereldgezondheidsorganisatie hebben wereldwijd 1,4 miljard mensen in de leeftijd van 20 jaar en ouder overgewicht. Naar verwachting stijgt dit cijfer in 2030 naar 3,3 miljard. Obesitas is een veel voorkomend probleem en er zijn verschillende manieren om dit te behandelen. U kunt beginnen door u te verdiepen in onze speciale kuren die u kunnen helpen gewicht te verliezen en waarmee u uw organisme kunt ontdoen van giftige stoffen.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: adipositas

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator adipositas:

Symptomen: Stofwisseling

Verkeerde voedingsgewoontes kunnen stofwisselingsproblemen veroorzaken en uiteindelijk leiden tot ernstige lichamelijke maar ook geestelijke klachten. Een ontregelde stofwisseling kan het organisme beïnvloeden door, bijvoorbeeld, een toename van gewicht, de ontwikkeling van diabetes, een hoge bloeddruk en uiteindelijk kan het leiden tot hart- en vaatziekten. Wanneer u dit wenst te voorkomen of uw huidige situatie wilt aanpakken is deze rubriek u op het lijf geschreven. Het lichaam respecteren begint bij weten wat het nodig heeft en het overeenkomstig verzorgen.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: stofwisseling

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator stofwisseling:

Symptomen: Hoge bloeddruk

Meer dan de helft van de volwassen bevolking (ca. 55%) lijdt aan hypertensie/hoge bloeddruk, echter slechts de helft van deze mensen weet van de aanwezigheid ervan en maar ongeveer 20% is daadwerkelijk van passende medicijnen voorzien. Daar hoge bloeddruk over het algemeen geen specifieke symptomen heeft, kan het, wanneer het onbehandeld blijft, zware gevolgen hebben zoals coronaire hartziekte, gevolgd door een hartinfarct, nierfalen en een beroerte.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: hoge bloeddruk

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator hoge bloeddruk:

Symptomen: Nieren & Urinewegen

Een stoornis in het urinestelsel is over het algemen pijnlijk en bijzonder onaangenaam. De urine, wanneer het zich presenteert als een troebele vloeistof, kan een indicatie zijn van een infectie die zo snel mogelijk behandeld dient te worden. Minimaal 1,5 liter water per dag drinken is een eerste stap tot infectiepreventie. Om meer te weten te komen aangaande onze aanbiedingen met betrekking tot deze medische indicatie kunt u een blik werpen op de hotels hieronder.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: nieren & urinewegen

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator nieren & urinewegen:

Symptomen: Luchtwegen & Astma

Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen die tot ademhalingsproblemen leidt voor de betrokken persoon. Het gaat over het algemeen gepaard met een droge hoest, een moeizame ademhaling en bronchiale congestie door slijm. Aan astmatische aanvallen gaan vaak specifieke voortekenen vooraf waarvan het belangrijk is deze te herkennen. De SpaDreams kuren voor de indicator astma maken het mogelijk uw symptomen te verlichten en iets goeds voor uzelf te doen.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: luchtwegen & astma

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator luchtwegen en astma:

Symptomen: Diabetes

Diabetes bestaat in principe in drie vormen: type 1 (juveniele diabetes), type 2 (ouderdomsdiabetes) en zwangerschapsdiabetes. De ziekte wordt gekenmerkt door hoge bloedsuikerwaardes omdat het lichaam er niet slaagt de glucose te reguleren. Dit resulteert in diverse complicaties zoals oogproblemen, nierproblemen, hartproblemen enz... Wereldwijd zijn er ongeveer 10 miljoen diabetici ofwel 2,8% van de totale volwassen bevolking. Het Amerikaanse continent is het zwaarst door deze ziekte getroffen. In Nederland had in 2012 ca. 1 miljoen mensen diabetes mellitus. Een aantal dat jaarlijks met ca. 71.000 mensen toeneemt volgens het RIVM. Dat zijn bijna 200 mensen per dag!

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: diabetes 

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator diabetes:

Symptomen: Tussenwervelschijven & Wervelkolom

Een discushernia betreft een probleem met de tussenwervelschijven van de wervelkolom. Het wordt veroorzaakt door een uitstulping waardoor de schijf bekneld raakt en die de zenuw afknijpt. Er zijn meerdere soorten. Het meest bekend zijn spit en ischias. Spit is de term die gebruikt wordt om pijn in de onderrug ter hoogte van de lendenwervels aan te duiden. Het komt relatief vaak voor. Ischias betreft een pijn die gevoeld wordt in de twee heupzenuwen die zich aan de achterzijde van de benen bevinden vanwaar ze verbonden zijn aan de wervelkolom onderaan de rug ter hoogte van de lendenwervels (net onder het stuitbeen). Dit zijn de grootste zenuwen in het menselijk lichaam en de de pijn, in het geval van een ischias, wordt gevoeld aan één zijde. Met de goedkeuring van uw arts kan een medische kuur uw pijn verlichten en u helpen te ontspannen in geval van een discushernia.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: tussenwervelschijven & wervelkolom 

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator tussenwervelschijven en wervelkolom:

Symptomen: Gynaecologie & Urologie

U bent bekend met de problemen behorende bij uw maandelijkse cyclus? Uw menstruatie is pijnlijk? Uw menopauze heeft zich aangekondigd? Dit zijn al drie redenen om een vakantie te boeken en van omgeving te veranderen gedurende een SpaDreams kuur. In een rustig kwaliteitshotel kunt u zich diepgaand ontspannen en even helemaal nergens aan denken. Laat u verleiden door de welzijnsaanbiedingen en door kuren die speciaal op uw behoeften zijn afgestemd!

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: gynaecologie & urologie

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator gynaecologie en urologie:

Symptomen: Hart- en Vaatziekten

Tot de hart- & vaatziekten tellen alle aangeboren en niet door een ongeval veroorzaakte aandoeningen aan het hart, de bloedvaten en de bloedsomloop. Hiertoe behoren: hoge bloeddruk, spataderen, trombose, aderverkalking (arteriosclerose) en een hartinfarct. Bij hart- & vaatziekten spelen naast de juiste medicatie het reduceren of vermijden van diverse risicofactoren een elementaire rol.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: hart- en vaatziekten

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator hart- en vaatziekten:

Symptomen: Migraine

Vaak onderschat door de omgeving vormt migraine een ware handicap voor de betroffen personen. Gedurende periodes van ernstige crisis kunnen de symptomen variëren van hoofdpijn tot immobilisatie, licht- en geluidsintoleranties en misselijkheid. Ruim 2,5 miljoen Nederlanders hebben migraine, stelt de Nederlandse Hoofdpijnvereniging. Wacht niet langer, SpaDreams biedt u de nodige kuren aan om uw pijn te verlichten.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: migraine 

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator migraine:

Symptomen: Osteoporose & Botten

Osteoporose is de medische term die de afname van botmassa in het skelet omschrijft als gevolg van calciumverlies door verzuring. Wanneer men ouder wordt beschouwt men dit verschijnsel als normaal maar wanneer deze vermindering snel en bruut plaatsvindt worden de botten fragiel en is er een verhoogd risico op breuken. De botten in het menselijk lichaam vernieuwen zich voortdurend en talrijke factoren, zoals vitamine D en bepaalde hormonen, zijn van invloed op dit proces. Wanneer u osteoporose als diagnose heeft gekregen, biedt SpaDreams u diverse kuren die speciaal ontworpen zijn voor deze ziekte!

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: osteoporose & botten

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator osteoporose en botten:

Symptomen: Huid & Allergieën

Allergieën die invloed hebben op de huid kunnen een ware plaag zijn. Het resulteert in een overgevoeligheid en veroorzaakt een abnormale respons van het immuunsysteem. Voedingsallergiën, atopisch eczeem, allergische rinitis (ook wel hooikoorts genoemd)... er bestaan talrijke allergieën en de allergische reactie kan zich op verschillende manier manifesteren. SpaDreams biedt een gevarieerd assortiment reizen om uw allergieën onder handen te nemen en u ondertussen te laten ontspannen en te laten genieten van een heerlijk verblijf.

Als u hier klikt gaat u naar onze pagina: huid & allergieën 

Hieronder vindt u direct al onze hotels die zorg bieden bij de medische indicator huid en allergieën: