Stofwisselingsziektes

Blaas uw stofwisseling nieuw leven in

Wat zijn stofwisselingsziektes?

Een goed functionerende stofwisseling voorziet elke lichaamscel van essentiële stoffen en bevordert de afvoer van gif en afvalstoffen uit het lichaam.
Wanneer in de stofwisseling stoornissen optreden dan kunnen hieruit ziektes voorkomen die de vetstofwisseling, de eiwitstofwisseling, de koolhydraatstofwisseling of de minerale stofwisseling betreffen.
De meest voorkomende stofwisselingsziektes zijn diabetes, schildklieraandoeningen en jicht.

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Abnehm-Angebote

Veel mensen zijn heden ten dage na hun werk niet gemotiveerd om ook nog eens aan sport te doen. Op de werkvloer wordt eveneens weinig evenwichtige voeding genuttigd noch voldoende bewogen hetgeen tot een aanzienlijke vertraging van de stofwisseling voert.
Om de stofwisseling te stimuleren heeft het lichaam veel vloeistof, een vezelrijke voeding en veel stofwisseling stimulerende voedings-, vitale en minerale stoffen nodig. Juist levensmiddelen met veel vezels, zoals granen, noten, groente en fruit stimuleren de vertering en zuiveren tegelijkertijd de darmen van binnen.
Kleine sportieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld wat vaker de fiets of de trap, bevorderen eveneens de stofwisseling en kunnen met slechts 10 minuten beweging per dag al tegen ziekte beschermen.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Kurbad - Heilbad

Daar stofwisselingsziektes buitengewoon veelzijdig zijn is er een enorme keuze aan therapiemogelijkheden en preventieprogramma’s waarbij evenwichtige voeding en bewegingstherapie echter altijd voorop staan.
Zo kunt u met een vitalkuur bijvoorbeeld voor meer vitaliteit zorgen en uzelf tevens een correcte voedingswijze eigen maken teneinde chronische maag- en darmziektes te verlichten dan wel te voorkomen.
Ook thermale en solebaden werken ondersteunend daar zij een verkwikkend effect hebben en de doorbloeding, evenals de stofwisseling, wordt gestimuleerd.
Modderbaden en helende modderwraps zijn door hun langdurige warmtewerking heel geschikt voor het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van de doorbloeding, het stimuleren van de spijsvertering en versoepelen van het bindweefsel.
Tijdens een Thalassokuur worden geneeskrachtige middelen uit de zee ingezet voor de vetverbranding en het stimuleren van de stofwisseling waardoor ze aldus het gevoel van welzijn versterken en u helpen revitaliseren.
Tenslotte dan nog Kneippkuren, die een buitengewoon effectieve therapeutische aanpak vormen bij  stofwisselingsziektes, zenuw- en chronische maag-darmklachten.
En ten slotte een laatste vermelding voor yoga en pilates als ware metabolisme-stimulanten.


De populairste kuren bij stofwisselingsziektes

Stel hier uw uw persoonlijke droomkuur samen