Übungen für schmerzfreie Gelenke

Rugklachten

Gun uw rug een rustperiode

Wat zijn rugklachten?

Junge Frau streckt sich am Strand

Een groot deel van de bevolking brengt ongeveer 8 tot 9 uur per dag aan een bureau door op het werk. In de lunchpauze zorgt de doorsnee burger voor iets te eten en de beweging beperkt zich tot een routinetraject.

Een onjuiste lichaamshouding bevordert stijfheid en vaak treden als snel de eerste rugklachten op evenals pijn in andere delen van het lichaam, zoals schouders en nek.

Als gevolg van de incorrecte houding, het gebrek aan beweging maar zeker ook stress en overbelasting dienen rugklachten tijdig te worden behandeld want de consequenties kunnen ingrijpend zijn: van duizeligheid en misselijkheid via hoofdpijn en migraine tot aan chronische aandoeningen.

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Wie graag afscheid wil nemen van zijn klachten kan dit met voldoende sport en beweging doen. Gedurende een wandeling, nordic walking en pilates worden de spieren losgemaakt en de gewrichten versoepeld.
Let echter ook op rugontziende activiteiten en laat u de juiste uitvoering bij nieuwe sportieve activiteiten goed uitleggen.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Thalasso Kuren

Speciale kuren voor de rug bieden een royale keuze aan trainingseenheden onder therapeutische begeleiding ter verbetering van de rugspieren en het vergroten van de levenskwaliteit. In een individueel vormgegeven behandelplan ontvangt u daarbij de behandelingen die u nodig heeft.

Een wervelkolomtraining of fysiotherapie, trainingsapparaten voor de rug en ook aquagym kunnen wonderen verrichten.

Daarnaast zijn er speciale massages voor rug, nek en hoofd die vastzittende knopen kunnen doen oplossen, modderbehandelingen die door warmte en de opname van geneeskrachtige stoffen de pijn kunnen verlichten. Aquagym versterkt daarbij de rugspieren.
Een kuur voor de rug dient ter preventie van chronische rugklachten en voor het behandelen van migraine, blessurepijn en gevolgklachten na orthopedische ingrepen.

Ter preventie en bij acute rugpijn zijn ook yoga- & pilatesreizen met een combinatie van rugversterkende en wellnessbehandelingen, denk aan lichaamsmassages en pijnverlichtende thermale baden, bijzonder geschikt voor het verbeteren van uw algehele welzijn.
Verdere behandelmogelijkheden zijn warmtestralentherapie, elektrotherapie en infraroodbehandelingen.

Ook gedurende een actieve vakantie van SpaDreams beleeft u actieve ontspanning en gaat u de strijd aan met kramp en stijfheid.

Gun uzelf een vakantie die uw gemoed positief beïnvloedt en uw pijn effectief verlicht. Doe iets goeds voor uw lichaam en geniet tegelijkertijd van eersteklas behandelingen door hooggekwalificeerde therapeuten teneinde uw rugklachten een halt toe te roepen.

Ontdek de populairste rugkuren

Stel hier uw persoonlijke droomkuur samen