Actuele persberichten

Gedurende een time-out aan de Dode Zee ontspannen en klachten verlichten 

Frankfurt, 28 oktober 2015. 

Alleen in Duitsland lijden meer dan 2 miljoen mensen aan een geïrriteerde en schilferige huid. Deze symptomen zijn de onmiskenbare bijverschijnselen van psoriasis. Deze ziekte is voor de betroffenen een grote belasting, want hoewel psoriasis niet besmettelijk is, worden zij ook heden ten dage nog vaak het slachtoffer van uitsluiting.

Om het publiek op de hardnekkige vooroordelen te wijzen en zich in te zetten voor een betere medische behandeling organiseren patiënten en artsen, sinds 2004, op 29 oktober Wereld Psoriasisdag.  

Deze dag heeft ieder jaar een ander motto en wil de betroffenen op deze manier helpen door hen een stem te geven en het bewustzijn te vergroten. Als grootste organisator van speciale reizen op het gebied van gezondheid en wellness is het SpaDreams bijzonder na aan het hart gelegen om gasten met chronische huidaandoeningen, gedurende hun verblijf, met individuele programma’s, optimale omstandigheden voor een gezondheidsbevorderend verblijf aan te kunnen bieden.

Zo omvat het portfolio ook speciaal op de behoeften van psoriasis patiënten afgestemde behandelingen. Belanghebbenden kunnen bij hun zorgverzekeraar navraag doen aangaande een kuurtoeslag. Details, Brochures en algemene informatie  voor een betreffende  vakantie aan de Dode Zee zijn te vinden op de website van SpaDreams via www.spadreams.nl/dode-zee/

Met een schitterend panoramisch uitzicht en het huiseigen ZARA Medical Center heet het Mövenpick Resort & Spa Dead Sea***** in het Jordaanse Sweimeh haar gasten van harte welkom. Vanaf 496 € p.p. verblijven ontspanningszoekenden tien dagen in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.  Voor gasten met dermatologische klachten staat twee maal per week een Duits sprekende specialist met raad en daad klaar.

Gasten kunnen weldadige uurtjes in het natuurlijke solarium doorbrengen dat in het Medical Center tot de beschikking staat ten behoeve van textielvrij zonnebaden. Het beroemde zwarte modder uit de Dode Zee wordt bijzonder aanbevolen bij huidziekten en zorgt voor de verlichting van veel symptomen. Bij een medisch verantwoord verblijf wordt een prijsreductie geboden.

Voor een buitengewone spabelevenis zorgt het 6.000 m2 grote wellnesslandschap. Vormgegeven in Romeinse stijl wachten hier ontspannings- en schoonheidsbehandelingen met duurzaam effect. Een hydropool met massagestralen en een whirlpool en infinity pool in het buitenbereik laten de alledaagse beslommeringen snel uit het geheugen verdwijnen.

In het voetbassin van Kneipp of het thermarium (hamam) met caldarium, laconium en tropische regenzone wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden vermoeide geesten weer levendig. De spalounge biedt met haar royale binnen en buiten relaxzone, een terras en een exclusieve rustruimte meer dan voldoende ruimte voor innerlijke bezinning. (www.spadreams.nl/moevenpick-dead-sea)

Een ander retraite, gespecialiseerd in huidaandoeningen, ligt in het Israëlische Ein Bokek. Gasten van SpaDreams hebben al vanaf 810 € p.p. de mogelijkheid een duurzame klimaatkuur te boeken in het geliefde Hod Hamidbar Resort & Spa Hotel****. Naast tien overnachtigen in een tweepersoonskamer geniet de vakantieganger hier van verzorging o.b.v. halfpension. (www.spadreams.nl/hodhamidbar)

Tevens is het gebruik van het zoetwater zwembad met panoramisch uitzicht hierin opgenomen als ook ligstoelen en zonneschermen op het strand, het daksolarium en toegang tot de Mayan Spa: Hier wacht een verwarmd binnenbad met mineraalrijk Dode Zee-water, een zwavelbad, een whirlpool en een sauna op de ontspanningsbehoeftigen.

Naast de helende werking van de Dode Zee verheugen mensen met allergieën zich op veelzijdige, weldadige behandelingen ten behoeve van de gezondheid en schoonheid, die effectief zijn bij huidproblemen. Gasten laten zich verwennen met massages, reflexzonebehandelingen en wraps met modder, algen en aloë vera.

PDF-formaat >>                                                              Persmap download >>