Noordrijn-Westfalen Holiday

Noordrijn-Westfalen, gelegen in het westen van Duitsland, staat bekend om zijn hoge economische productie en oude industrie. Maar de dichtstbevolkte deelstaat is niet alleen gevuld met mensen, maar ook met pittoreske natuur en interessante steden. De gevarieerde contrasten in de regio hebben voor ieder wat wils. Eersteklas wellnesshotels zijn een ideaal startpunt voor uw citytrip of uitstapjes naar de schilderachtige natuur. Krijg meer kracht met verzachtende massages en behandelingen voordat u weer naar het dagelijkse leven teruggaat.

Genieten van een rustiek land

Het sprookjesachtige Teutoburger Woud nodigt uit tot uitgebreide wandelingen. Wandel over kronkelende paden tussen dichte, hoge bomen. Van tijd tot tijd opent het bos zich tot betoverende open plekken of de indrukwekkende Externsteine, een opvallende zandstenen rotsformatie. Over het Noord-Duitse laagland naar de beboste middelgebergten in het zuiden van de deelstaat - Noordrijn-Westfalen betovert met zijn idyllische, rustieke landschap. Rivieren als de Ems, Ruhr, Lippe en Rijn lopen als blauwe aderen door het gebied.

Ontdek levendige steden

Langs deze grote waterwegen staan metropolen als Keulen en Düsseldorf op een rijtje, met spannende cultuur en andere avonturen in de stad. Beklim de monumentale Dom van Keulen, het op twee na hoogste kerkgebouw ter wereld. Daarna genieten van een vers Kölsch in een van de traditionele brouwerijen. Of u kunt wandelen langs de Königsallee in Düsseldorf en genieten van het karakteristieke culturele aanbod van de stad. De hoofdstad van de deelstaat is bekend om zijn fascinerende en grote kunstcollectie.

Ervaar het Romeinse erfgoed

Ver weg van het moderne, turbulente stadsleven nodigen pittoreske plaatsen zoals de kathedraalstad Münster u uit voor een wandeling in geplaveide steegjes. Verken het historische centrum van de stad en laat u betoveren door de middeleeuwse sfeer van de stad. Veel van de steden hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Römer-Lippe-route biedt u de mogelijkheid om talrijke archeologische vindplaatsen te ontdekken, waaraan voortdurend nieuwe vondsten worden toegevoegd.

Een wellnessvakantie in Noordrijn-Westfalen heeft vele facetten. Veel plezier met uw keuze!

Locaties in de regio Noordrijn-Westfalen