Top 2 Hotel in Thrissur Dit is ons top 2 hotel voor Thrissur. De populariteit baseert erop hoe vaak een hotel aangevraagd en geboekt is, als ook hoe vaak de hotelpagina werd bezocht. Ideaal voor alleenreizenden Deze reis is geschikt voor alleenreizenden. Meer dan 70% van onze boekingen zijn gemaakt door alleenreizenden.

Niramayam Heritage Ayurveda Hospital

Authentieke Ayurveda en culturele hoogtepunten

Korte beschrijving: Traditioneel, ongedwongen resort in eenvoudige, regionale stijl.

Onze reisaanbiedingen met de laagste prijsgarantie

Verlenging verblijf zonder kuur

vanaf 1 nacht, tweepersoonskamer, volpension

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

-74 € prijsvoordeel per kamer, eenmalig

3% super korting

Telefoon boekingsnummer: 73NP2

32 €

29 €

Klassieke Ayurvedakuur

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, volpension

Ayurveda is een holistische beschouwing van het menselijk lichaam die gebaseerd is op de onderverdeling in 3 dosha’s (Vata, Pitta en Kapha). Ieder mens verenigt deze drie dosha’s in zich in een geheel individuele verdeling. Een verstoring van de onderlinge balans uit zich in ziekte of onwelzijn.
Behandelingen worden pas in gang gezet na een grondig, individueel onderzoek van elke gast. Daarna ontvangt de gast aanbevelingen voor een specifieke levensstijl evenals voedingsrichtlijnen die de individuele dosha’s in evenwicht dienen te brengen.

Indicatoren:
Spondylitis, rugklachten, reuma, paralyse, migraine, neusholteontsteking, huidklachten, diabetes, hoge bloeddruk, leverziekte en sportblessures.
Focus wordt bepaald in overleg met de Ayurveda arts gedurende het aanvangsonderzoek:

 • Gewichtsreducering vanaf 13 nachten
 • Detox vanaf 13 nachten
 • Beauty vanaf 7 nachten
 • Anti-Stress vanaf 7 nachten

Daarnaast kunnen ook acute klachten behandeld worden. Ook dit wordt met de Ayurveda arts besproken gedurende het aanvangsonderzoek:

 • Migraine
 • Reuma
 • Spondylitis
 • Psoriasis
 • Chronische sinusitis

Hiervoor wordt een verblijfsduur van minimaal 13 nachten aanbevolen maar wezenlijk geldt, hoe langer hoe beter.

Vanaf 7 overnachtingen

Ayurvedisch volpension (vegetarisch)

 • Aanvangsonderzoek met inleiding in de Ayurveda en bepaling van uw dosha; Controleonderzoek gedurende uw verblijf
 • Dagelijks ca. 1-2 uur Ayurvedische behandelingen conform medische bepaling, zoals Abhyangha, oliemassages, Shirodhara oliegieting, Pinda Sweda, kruidenbuidelmassage, kruidenpakkingen en reinigende therapieën
 • Ayurvedische kruidensupplementen gedurende uw kuur
 • ‘s Morgens en ‘s avonds yoga
 • Voordracht: Inleiding in de Ayurveda
 • Ayurvedische kookdemonstratie
 • 1x excursie van een halve dag naar een bezienswaardigheid in de nabije omgeving, bijv. naar een aardewerkplaats, weverij of naar Snehatheeram beach
 • WIFI

Ideaal bij de volgende klachten

Stress / Uitputting, Huid / Allergieën, Gynaecologie / Urologie, Hoge bloeddruk, Migraine, Reuma / Gewrichten / artritis / Artrose, Rugklachten, Adipositas / Gewicht, Diabetes

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

-74 € prijsvoordeel per kamer, eenmalig

3% super korting

Telefoon boekingsnummer: 73NP1

609 €

548 €

Niramayam Heritage Ayurveda Hospital in detail

Uw vakantieoord

☀ Thrissur en omgeving staan als cultureel centrum bekend. Hier vindt u veel kunstnijverheid en belangrijke, historische tempels.
De beroemde Peruvanam Mahadeva tempel ligt op slechts vijf minuten afstand van het Niramayam Heritage Ayurveda Hospital en de evenzo beroemde Thayamkulangara Sree Subramanya Swamy tempel, in de volksmond bekend als "Kerala Pazhani”. De Cherpu Bhagavathy tempel en de Urakam Bhagavathy tempel zijn twee van de overige belangrijke bezienswaardigheden in de nabije omgeving, die miljoenen gelovigen uit het hele land aantrekken.
De Thiruvallakkavu Sree Dharma Shastha tempel, een spiritueel centrum van kennis en wijsheid, ligt op slechts een kilometer afstand van Niramayam.

Uw Ayurvedaresort

Omgeven door palmen, vijvers, historische tempelgebouwen en groene rijstvelden ligt het Niramayam Heritage Ayurveda Hospital. De architectuur van het resortgebouw combineert vakkundig traditionele elementen met elementen uit de koloniale stijl en ligt in een weelderig groene tuin met stille vijvers.
In het Ayurveda Hospital worden competentie, traditie, cultuur en gezonde Ayurvedische procedures gecombineerd in harmonie met de natuur ten behoeve van het bereiken van optimale resultaten. De behandelwijze richt zich voornamelijk op de oude teksten van de Ashtanga Ayurveda.

Uw verblijf

10 Heritage kamers met hoge plafonds bevinden zich op de begane grond en op de eerste verdieping, over het algemeen met balkon. De inrichting is bewust sober gehouden met een plafondventilator en bad met douche en wc. Flatscreen kabeltelevisie, kluis, schrijftafel en zithoek zijn eveneens aanwezig.
De kamers zijn genoemd naar kruiden die gebruikt worden binnen de Ayurvedische natuurgeneeskunde. 4 bevinden zich op de bovenste etage en 6 op de begane grond. Kluisjes en WIFI bij de receptie. Bibliotheek en yogaruimte. 1pk zijn 2pk voor single use.

Beschrijving van de beschikbare kamers

Eten & Genieten

In Sattvika, het Ayurvedische restaurant, vindt u ‘s morgens, ‘s middags en ’s avonds vegetarische gerechten die overeen komen met de dosha’s. De gerechten worden als menu geserveerd in overeenstemming met de aanbeveling van de arts.
Het Ayurvedacentrum
Het Ayurvedacentrum staat onder leiding van Dr. K.M.P. Chakyar (MD Ayurveda). Hij is tevens directeur van het P.N.N.M. Ayurveda Medical College. Daarnaast zijn er drie inpandige Ayurveda artsen en een team van 15 therapeuten.
Het centrum beschikt over 3 behandelruimtes waar authentieke Ayurvedische behandelingen en stoombaden strikt conform traditionele procedures worden uitgevoerd.
Aanvullend op de therapie wordt yoga aangeboden in de yogaruimte „Nirvana“.

Vrije tijd

Excursies naar nabijgelegen tempelcomplexen en naar Thrissur worden tegen vergoeding door het resort georganiseerd. Het dichtsbijzijnde strand ligt op ca. 20 km afstand. Het hotel organiseert met plezier een transfer voor u (tegen vergoeding).

Overige informatie

dichtstbijzijnde luchthaven
Cochin International Airport (COK): (ca. 50 km / 79 minuten)

AANKOMST vliegveld Cochin (COK).
TRANSFER (ca. 45 km): F IT73NT1 € 72 per auto (1-2 pers./ heen & terug). Bij een Ayurvedakuur van 21 nachten inclusief.
INFO aangaande visum en gezondheidsvoorschriften op aanvraag. Kennis van de Engelse taal wordt aanbevolen.

Kaart

Niramayam Heritage Ayurveda Hospital
Boeken Contact Doorsturen