Excellent 4,7/5,0

152 beoordelingen van onze gasten

Nikki's Nest

Een idyllisch, familiair Ayurveda-resort in de buurt van het strand met een eigen Herbal Beauty Clinic. De ideale plek voor een traditionele Ayurvedakuur met authentische begeleiding en een in een droomomgeving.

Dit programma past bij uw keuze

Klassieke Ayurvedakuur

vanaf 14 nachten, tweepersoonskamer, volpension

Focuspunten:

  • Panchakarma (Reiniging) vanaf 2 weken
  • Verjonging (Rejuvenation).

Ideaal bij circulatie-, ogen, huidaandoeningen, diabetes, aandoeningen aan de ademwegen, nieren, urinewegen, het zenuwstelsel en bij bewegingen. Bij stress, slapeloosheid, algemene zwakte, spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk, allergieën.

Contra-indicaties: acute ontstekingen, kwaadwaardige gezwellen, infecties, tuberculose.


Voor Ayurveda Panchakarma wordt een verblijf van 3, beter 4 weken aanbevolen.

  • Ayurvedisch volpension (3 vegetarische maaltijden per dag)
  • Eerste consult bij een Ayurveda-arts: bepalen van de juiste Dosha
  • Het maken van een individueel behandelingsplan, volgconsults en afsluitend gesprek
  • Ayurvedische behandelingen (dagelijks ca. 2 uur.) bijvoorbeeld een volledige massage en hoofdmassage met kruidenolie, gedeeltelijk synchroon, inhalaties, Panchakarma (Ayurveda-zuivering met speciale kruidensappen), Shirodhara olie-voorhoofd-massage, ayurvedische medicatie en geneesmiddel op basis van de Ayurvedakuur.
  • Ayurvedische thee en (warm) water
  • Yoga en meditatie
  • Transfer van/naar luchthaven Trivandrum

Ideaal bij de volgende klachten

Stress / Uitputting, Ademwegen / Astma, Huid / Allergieën, Neurodermitis / Psoriasis, Adipositas / Gewicht, Diabetes, Stofwisseling / Maag / Darmen, Hart / Vaatstelsel / Bloedsomloop, Hoge bloeddruk

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

14 nachten verblijf - maar 12 betalen: 2 nachten gratis

14 nachten verblijf - maar 13 betalen: 1 nacht gratis

29 € prijsvoordeel per kamer, eenmalig

Telefoon boekingsnummer: 722P1

1.008 €

756 €

Nikki's Nest in detail

Uw Ayurveda-Resort

Nikki's Nest is gelegen in het zuidwesten van India, ongeveer 30 minuten transfertijd van luchthaven Trivandrum, vlak bij het beroemde Kovalam strand (ongeveer 9 km). Dit idyllische resort , direct aan de Indische Oceaan op een heuvel met een prachtig uitzicht op de pittoreske kustlijn, is liefdevol gebouwd in de natuur. Een tropische tuin met prachtige orchideeën om het terrein zorgt voor een intieme sfeer. Onder aan het resort staat een kleine hindoe-tempel.

Uw verblijf

47 in traditionele Kerala stijl ontworpen wooneenheden met douche / wc, telefoon, terras, sommige met uitzicht op zee en/of airconditioning, verspreid over 14 een- en tweepersoonscottages, 22 gedeeltelijk vrijstaande chalets, 8 ruime kamers "Comfort" in 2 residentiële gebouwen (aan het restaurant en in de buurt van de Ayurveda Centre) en 2 traditionele houten huizen ("Kerala house") in de buurt van de zee en "The Nest" (met 2 badkamers) in de buurt van het zwembad. Cottages liggen meestal terrasvormig boven de baai. Rolstoeltoegankelijke kamers beschikbaar op aanvraag.

Beschrijving van de beschikbare kamers

Eten & genieten

2 restaurants ,ibiskus en Orchid, met vegetarische en Indiase keuken. Ayurveda gasten krijgen op de Dosha type afgestelde maaltijden van het buffet. Lactose-en glutenvrije maaltijden op aanvraag. Communicatie tafel voor mensen die alleen reizen.

Vrije tijd

Zwembad, directe toegang tot het strand, yoga ruimte, internethoek, tijdens het hoogseizoen culturele of dansvoorstellingen op aanvraag. Schoonheidssalon met kapper.

Ayurveda & Beauty

Ayurveda Centrum en Herbal Beauty Clinic met ongeveer 19 behandelkamers. Een gekwalificeerd team van artsen en therapeuten geven authentieke Ayurvedische behandelingen, al in 2003 door de regering van Kerala met de "Green Leaf Award" bekroond. Het resort vindt het belangrijk dat niet alleen de behandelingen, maar ook de omgeving traditioneel blijft.

Tijdens de behandeling van de ouders, kan er op aanvraag op de kinderen gepast worden.

Naar het Ayurveda centrum in het bovenste deel van het terrein voert, afhankelijk van het woongedeelte, trappen of een lichte stijging. Sommige cottages en appartementen bevinden zich in de directe omgeving van het centrum.

Yoga en meditatie dagelijks als deel van de kuur, extra uren beschikbaar tegen vergoeding. Excursiemogelijkheden worden aangeboden door het hotel.

Overige informatie

dichtstbijzijnde luchthaven
Trivandrum International Airport (TRV): (ca. 19 km / 37 minuten)

Transfer (heen & terug): luchthaven TRV inclusief (bij Ayurvedakuur)

INFO Kennis van het Engels is aanbevolen.

Let op:
Van 25.6 - 15.7.18 (zomer 2018) is het resort wegens renovaties gesloten.

Goed om te weten

"Best Ayurveda Resort"

winnaar van

FIT Health & Wellness Awards 2014

Hoge kwaliteit van faciliteiten, service en gezondheidszorg, jarenlange ervaring, expertise en innovatieve ideeën werden geëvalueerd.

--------------------------------------------------------

Let op: tijdens het jaarlijkse tempelfeest moet men met geluidshinder rekening houden. Voor deze dagen wordt een korting van 25% berekend.

Jungle belevenis:

Verbreng extra dagen na uw Ayurvedakuur in geweldig regenwoudsfeer in een Forrest Lodge (ca. 62 km). Voortzetting van uw Ayurvedakuur mogelijk. Prijs per overnachting/VP in tweepersoonskamer vanaf € 50 p.p., Transfer inclusief.

Klantrecensies

Bekijk alle recensies

Onze brochures omtrent dit onderwerp

Ayurveda brochure

Alles over de leer van het lange leven

Download PDF Bekijk alle brochures

Kaart

Nikki's Nest
Boeken Contact Doorsturen