Glückliches Pärchen im Grünen

Nieren & Urinewegen

Belangrijke lichaamsfuncties genezen en verzorgen

Wat zijn aandoeningen aan nieren & urinewegen?

älterer Mann umarmt Frau von hinten am Strand, blicken auf das Meer

De twee nieren in het menselijk lichaam zijn in de eerste plaats voor het filteren van afvalstoffen, het reguleren van de bloeddruk, de vochtregulatie en de aanmaak van rode bloedcellen verantwoordelijk. Eenvoudig beschreven zijn ze binnen het lichaam actief als “zuiveringsinstallatie”.

Wanneer men lijdt onder een nierziekte betekent dat dat ze gedurende het verloop van de ziekte het vermogen om urine te produceren verliezen en het lichaam niet langer kunnen ontgiften wat tot een stijging van schadelijke stoffen in het bloed leidt en tot een vergiftiging van het lichaam.

De meest voorkomende nierziektes zijn nierbekkenontsteking en nierstenen.
Tussen nierbeschadiging en het uiteindelijke nierfalen kunnen jaren zitten wat het tot een verraderlijke ziekte maakt daar ze vaak onopgemerkt wordt en pas opvalt wanneer het al bijna te laat is. Symptomen van een nierziekte zijn doorgaans vermoeidheid, uitputtingsverschijnselen, concentratiestoornis en zwakte.

Aandoeningen aan urinewegen zijn over het algemeen pijnlijk van aard daar de urinebuizen en de blaas samen de lagere urinewegen vormen en blaasontsteking de meest voorkomende infectie is.
Tot de symptomen behoren pijn bij het urineren, een versterkte drang tot urineren terwijl er niet of nauwelijks urine aanwezig is en pijn in het onderlichaam. Deze infectie is meestal van bacteriele natuur en is gewoonlijk met antibiotica te behandelen.
Wanneer de bacteriën echter via de urineleider naar boven komen kan dit tot een infectie van de hoge urinewegen leiden en, bijvoorbeeld, een nierbekkenontsteking tot gevolg hebben

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Om de nieren te beschermen en ziekte te voorkomen dient u regelmatig te bewegen en sporten. Daarnaast dient een gezonde levensstijl met een gebalanceerd dieet en voldoende water te worden aangenomen. Van sigaretten dient u af te zien.

Bij kouder weer, regen of gedurende een motortocht dient u aanvullend een nierbescherming en warme kleding te dragen teneinde de nieren en urinewegen te beschermen.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Trinkkur

Nier- & urinewegaandoeningen zijn pijnlijk en buitengewoon onaangenaam wat originele Ayurvedakuren, maar ook klassieke helende en thermale kuren, prima geschikt maakt als therapie.

Hierbij wordt na een medisch consult een individueel behandelplan opgesteld dat precies afgestemd is op uw behoeftes. Een combinatie van medische behandelingen, zoals hydrotherapie en  gasbaden, en de inzet van natuurlijke geneesmiddelen zoals modderpakkingen, Fangobaden en zout water, werkt ontstekingsremmend en verlichtend en ondersteunt zo de genezing.

Thermaal water is daarnaast een echte allrounder: het stimuleert het welzijn en revitaliseert het lichaam. Gedurende een bad in warm water wordt geïrriteerde huid gekalmeerd, de bloedcirculatie en doorbloeding gestimuleerd en ontspannen de spieren. 

Ook drinkkuren hebben zich als buitengewoon effectief bewezen. De temperatuur en samenstelling van het water werkt stimulerend op de nieren en positief op het gehele organisme.


Ontdek de populairste kuren bij aandoeningen aan nieren en urinewegen

Stel hier uw persoonlijke droomkuur samen