Auszeit für Haut und Haare

Migraine

De strijd aangaan met de hoofdpijn

Wat is migraine?

ein Pärchen entspannt auf der Liege im Bademantel

Met migraine bedoelen we een paroxismale, kloppende en hamerende hoofdpijn (vandaar dat we praten over een migraine aanval), die begeleid wordt door een gevoel van misselijkheid, gevoeligheid voor licht en geluid en/ of zicht- en waarnemingsstoornissen. Ook elke vorm van beweging versterkt de symptomen. 
Een migraine aanval kan, afhankelijk van de zwaarte, enkele uren tot enkele dagen duren. Circa 10% van de bevolking is betroffen, de meesten tussen 30 en 50 jaar waarbij vrouwen vaker getroffen worden dan mannen. De oorzaak van migraine ligt in een neurovasculaire aandoening met bijbehorende functiestoornis in de hersenen.

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Wie niet direct naar medicijnen will grijpen, kan het eerst proberen met een gezonde levensstijl  - bestaande uit bewegen en veel drinken. Ook ontspanningsoefeningen, zoals progressieve spierontspanning conform Jacobsen, hebben hun effectiviteit bewezen als het gaat om preventie en verlichting. Studie heeft uitgewezen dat ook acupunctuur een positieve uitwerking kan hebben.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Mensen die onder migraine lijden dienen te kuren in een rustige, non-stimulante omgeving. Bijzonder geschikt zijn de gezonde zeelucht en zuivere berglucht. Ondersteunend kunnen hierbij bewegings- en ademhalingstherapieën, Kneipp-kuren, (wissel-)badtherapieën en overige ontspannende behandelingen worden ingezet. Ook een Ayurvedakuur is geschikt om een lichamelijke en geestelijke balans te herstellen.

Ontdek de populairste kuuraanbiedingen bij migraine

Stel hier uw perfecte droomkuur samen