Perfect 4,6/5,0

22 beoordelingen van onze gasten

Top 1 Hotel in Chavakkad Dit is ons top 1 hotel voor Chavakkad. De populariteit baseert erop hoe vaak een hotel aangevraagd en geboekt is, als ook hoe vaak de hotelpagina werd bezocht. Ideaal voor alleenreizenden Deze reis is geschikt voor alleenreizenden. Meer dan 70% van onze boekingen zijn gemaakt door alleenreizenden.

Meiveda Ayurveda Beach Resort

Klein maar behaaglijk en traditioneel door familie beheerd Ayurvedaresort, direct aan het strand gelegen. Populair voor de traditionele Keralan Ayurvedische behandelingen volgens het Marma-Nadi-systeem. Geniet van de rust en stilte en laad de batterijen op.

Onze reisaanbiedingen met de laagste prijsgarantie

Verblijf

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt

 • Ontbijt
 • wifi bij de receptie
 • gebruik van ligstoelen en zonneschermen op het strand

Telefoon boekingsnummer: 73MP2

467 €

420 €

Klassieke Ayurvedakuur

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, volpension

Focuspunten:

 • Verjonging (v.a. 7n)
 • Panchakarma (Reiniging, v.a. 13n)
 • Gewichtsverlies (v.a. 13n)
 • Artritis (v.a. 21n)

 • Ayurvedisch volpension (3 vegetarische maaltijden p.d.)
 • kruidenthee en mineraalwater
 • Aanvangsconsult, bepaling van het constitutietype, opstellen van het individuele behandelplan, afgestemd op het constitutietype en de gezondheidstoestand. Alle overige consulten en slotgesprek bij de Ayurveda-arts
 • voedingsadvies
 • Dagelijks ca. 2-3 Ayurvedische behandelingen (ca. 2-2,5 uur) zoals kruideninhalaties, kruidenstoombad, lichaam- en hoofdmassage met olie, gedeeltelijke synchroonmassage, Panchakarma (Ayurvedische reinigingsbehandelingen), Shirodhara oliegieting.
 • ayurvedische kruidengeneesmiddelen tijdens Ayurvedakur (speciale kruidengeneesmiddelen)
 • Dagelijks in de ochtend yoga en meditatie
 • WiFi bij de receptie
 • Gebruik van ligstoelen en zonneschermen op het strand
 • Transfer vanaf/tot vliegveld Cochin

Ideaal bij de volgende klachten

Hart / Vaatstelsel / Bloedsomloop, Hoge bloeddruk, Nieren / Urinewegen / Urologie, Ogen / Oren / Tanden, Bewegingsapparaat, Rugklachten, Adipositas / Gewicht, Diabetes, Stofwisseling / Maag / Darmen, Zenuwstelsel, Stress / Uitputting, Ademwegen / Astma, Huid / Allergieën, Neurodermitis / Psoriasis

Telefoon boekingsnummer: 73MP1

733 €

660 €

Meiveda Ayurveda Beach Resort in detail

Uw vakantieoord
Kerala, de meest zuidelijke staat van India, staat bekend om haar lange zandstranden, de prachtige Backwaters, de enorm veelzijdige cultuur en niet ten laatste om de vele Ayurvedaresorts. Het biedt het gehele jaar door een tropisch klimaat. Het moessonseizoen is van juni – oktober.

Uw Ayurvedaresort
Het kleine maar behaaglijke Meiveda Ayurveda Beach Resort ligt in het midden van een 1,5 ha grote, tropische tuin in het noorden van Kerala, in de omgeving van Thrissur, direct aan het lange zandstrand Chavakkad.

Uw verblijf
7 opzichzelfstaande, traditioneel Keralese chalets herbergen insgezaamd 12 gemoedelijke, ruime kamers (ca. 32 m2). Losjes verdeeld over het terrein garanderen ze een hoge mate aan privacy en zijn comfortabel ingericht met bad/douche/wc, ventilator, televisie en kleine koelkast en bezitten een groot terras met zitgelegenheid. Ook kamers met airconditioning. WIFI bij de receptie.

Eten & Genieten
Het open Ayurvedarestaurant serveert individuele maaltijden als set-menu conform Doshatype, eventueel ook als buffet. Er wordt veel waarde gehecht aan strikte, Ayurvedisch-vegetarische voeding. Vis wordt alleen op aanvraag bereidt. Ook Europese gerechten mogelijk.

Ayurveda, Gezondheid & Vrije tijd
De weelderige vegetatie biedt ontspanning voor de zintuigen en het prachtige, vlakke strand nodigt uit te gaan wandelen. Ligstoelen en zonneschermen zijn aanwezig op het strand.

Het Ayurvedacentrum is in ieder opzicht gespecialiseerd in authentieke, traditionele Ayurveda . 2 Ayurveda-artsen leiden het centrum met 7 behandelingsruimtes en worden ondersteund door een team van 13 specialisten. Door het geringe aantal gasten en het grote team van specialisten is een zo groot mogelijke individuele ondersteuning gedurende de kuur evenals de noodzakelijke rust om een balans tussen lichaam, geest en ziel te bereiken gegarandeerd. Naast een kruidenstoombad en een kruidenbad staat een yogapaviljoen voor yoga en meditatie tot uw beschikking. Bij goed weer is yoga op het strand mogelijk.

Meiveda maakt zich sterk voor het uit Kerala stammende Kalari Ayurveda, waarvan het bijzondere de gerichte en diepgaande behandelingen conform het Marma-Nadisysteem is. Dit beschrijft de samenhang van gevoellige en energievolle Marmas (punten) met de verbindende Nadis (energiebanen) in het lichaam van de mens. Een Kalarimassage optimaliseert de doorstroming van energie en kan de bewegingsvrijheid versterken als ook pijn verlichten. Een Ayurvedakuur is bijzonder geschikt om de stress van alledag achter u te laten en de weerstand van het lichaam te verbeteren, de levenskracht en de vitaliteit te doen toenemen en uw gezondheid in stand te houden of deze te herstellen.

Ook behulpzaam bij hart en bloedsomloop, ogen, huidziekten, diabetes, ademhalingsproblemen, nieren, urinewegen, het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat, stress, slapeloosheid, algeheel gevoel van zwakte, spijsverteringsproblemen, hoge bloeddruk en allergieën.

Vrije tijd: de omgeving van het resort, met Thrissur als dichtsbijzijnde stad, heeft een indrukwekkende historie. Het hotel is u graag behulpzaam bij het organiseren van excursies, bijv. naar de Backwaters, de Athirapilly waterval of naar Thrissur met het Sakthan paleis. Ook Guruvayoor met de bekende, meer dan 5.000 jaar oude, Krishnatempel en het Olifantenkamp zijn een bezoek waard.

Beschrijving van de beschikbare kamers

Overige informatie

AANKOMST vliegveld Cochin (COK), op ca. 80 km afstand. Transfer vliegveld (COK) heen- en terugreis € 67/ per auto, reservering bij SpaDreams. Bij kuur transfer inclusief.
INFO kennis van Engelse taal aanbevolen.

Goed om te weten

Meiveda Ayurveda
De Ayurvedakuur in Meiveda staat voor traditie en individualiteit. Het centrum is conform de Ayurvedische Leer vormgegeven en ingericht om de gast volledige ontspanning en focus te kunnen garanderen. Voortdurende begeleiding van de gasten met, waar nodig, aanpassingen van de Ayurvedische behandelingen en voeding conform de individuele behoeften beloven een blijvend effectieve kuur, die de balans tussen lichaam, geest en ziel hersteld en u de stress van het alledaagse leven doet vergeten.

Klantrecensies

Kaart

Meiveda Ayurveda Beach Resort
Boeken Contact Doorsturen