Maagklachten en darmklachten

Uw klachten verlichten met voeding en beweging

Wat zijn maag- en darmklachten?

Het maag-darmstelsel is verantwoordelijk voor de opname, verwerking en vertering van voeding, voor de productie van essentiële hormonen en het reguleren van de waterhuishouding.
Onder maag- en darmklachten vallen aandoeningen aan het maag-darmstelsel, de alvleesklier en de galblaas. Symptomen van een aandoening zijn o.a. buikpijn, verstopping, misselijkheid, diarree en overgeven. Maar ook stresssituaties, psychische problemen en angst zorgen voor een onaangenaam gevoel en stimuleren stoornissen.

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Heilfasten zu Hause

Het blijft een feit dat een gezonde levensstijl met vitaminerijke en evenwichtige voeding, voldoende slaap, zo weinig mogelijk alcohol en een algehele stressreductie bevorderlijk is tegen maag- en darmziektes. Zuurhoudende en moeilijk verteerbare levensmiddelen dienen te worden vermeden.

Om het maag-darmstelsel additioneel te beschermen en maagklachten en darmklachten te voorkomen is regelmatige beweging gedurende de dag en het bedrijven van sport in het algemeen aan te raden. Ontspannende cursussen zoals yoga, pilates en Qi Gong kunnen de doorbloeding bevorderen, de stofwisseling stimuleren en op zachtaardige wijze spierweefsel opbouwen. U activeert tevens het zelfhelende vermogen van uw lichaam.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Detox Smoothie

Juist bij maag- en darmklachten is het belangrijk de stofwisseling gedurende een kuur te boosten evenals de doorbloeding van de organen te bevorderen. Daarbij dient de betreffende kuur tevens een evenwichtig voedingsprogramma en bewegingstherapieën, maar zeker ook ontspanningsmaatregelen, te bieden. 

Zo kunnen vitaliteitskuren bijvoorbeeld voor meer vitaliteit zorgen en tevens het aanleren van correcte voedingsgewoontes vereenvoudigen teneinde chronische maag- en darmklachten te verlichten dan wel te voorkomen.

Ook thermale en solebaden werken ondersteunend daar zij een verkwikkend effect hebben en de doorbloeding, evenals de stofwisseling, wordt gestimuleerd.
Modderbaden en helende modderwraps zijn door hun langdurige warmtewerking eveneens heel geschikt voor het bevorderen van de doorbloeding en het stimuleren van de spijsvertering.
Tijdens een Thalassokuur worden geneesmiddelen uit de zee ingezet voor de vetverbranding en het stimuleren van de stofwisseling en sterken aldus het gevoel van welzijn en het herwinnen van uw vitaliteit.

Maar ook met een grote keuze aan geneeskrachtige kuren en vastenprogramma’s grijpt u uw kans op een gezonde darmreiniging, en daarmee op de ontgifting van uw lichaam, aan.
Kneippkuren zijn daarnaast buitengewoon geschikt voor de preventie en behandeling van maag- en darmziektes daar de wisselwerking van warm en koud water boven alles het immuunsysteem en de doorbloeding versterkt.

Wanneer u kiest voor het complete pakket dan zijn Ayurvedakuren precies wat u zoekt. Ze zijn praktisch voorbestemd voor zowel preventie als therapie bij maag- en darmklachten daar ze de reiniging van binnenuit combineren met helende massages en speciale wellnessbehandelingen teneinde het medische effect met evenwicht, ontspanning en innerlijke rust te verenigen hetgeen resulteert in meer balans en harmonie in uw leven.

De populairste kuren bij maag- en darmklachten

Stel hier uw perfecte droomkuur samen