Kur am Meer

Luchtwegen & Astma

Weer volledig op adem komen

Wat zijn aandoeningen aan de luchtwegen?

Aandoeningen aan de luchtwegen kunnen zowel in de bovenste als in de onderste luchtwegen optreden. Tot de meest voorkomende aandoeningen tellen: astma, chronische obstructieve bronchitis/ longemfyseem (COPD), acute bronchitis, longontsteking en longkanker.

Over het algemeen gaan aandoeningen aan de luchtwegen gepaard met symptomen als hoesten, keelpijn, heesheid, slijmvorming, ademhalingsproblemen en benauwdheid.

De klassieke asthma bronchiale is een verkramping van de spieren rondom de luchtwegen wat samengaat met een zwelling van de wand rondom en een overmatige productie van hardnekkig slijm.  

Chronische bronchitis is een volksziekte geworden. Met toenemende leeftijd stijgt de kans op een chonische bronchitis waarbij mannen zo ongeveer twee maal zo vaak getroffen worden als vrouwen. Het betreft op dit moment circa 15% van de mannen en 10% van de vrouwen ouder dan 40 jaar.

Daar chronische bronchitis een ernstige ziekte is moet deze zonder aarzelen behandeld worden. Secundaire ziekten zijn een zogenaamde cor pulmonale, een onomkeerbare vergroting van de bronchioli (longemfyseem) en longkanker.

Wat kunt u doen? - Wat helpt? - Hoe voorkomt u het?

In het algemeen werkt een gunstig klimaat in een rustige omgeving in de bergen tot op 2.000 meter hoogte of aan zee positief op de luchtwegen. Het zachte klimaat aan zee en in de bergen heeft zich bewezen als buitengewoon effectief daar de lucht bijzonder fris en zuiver is.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Kuren

Aandoeningen aan de luchtwegen kunnen het alledaagse leven enorm beperken en daarom is ten behoeve van de verbetering van de levenskwaliteit een verblijf op een klimatologisch gunstig gelegen locatie aan te raden.  

Met klimaatkuren, inhalaties en drinkkuren kan verlichting worden verkregen. Ook koolzuurbaden, ademhalingstherapieën en behandelingen met als basisingrediënt jodium, zout water en zoutproducten hebben hun waarde bewezen. Daarnaast hebben geneeskrachtige solebaden een weldadig effect.

Onze populairste kuurbestemmingen voor uw luchtwegen

Stel hier uw persoonlijke droomkuur samen