thermen-en-spa-zuiverste-vorm-van-reiniging-vakantie

Thermen

de zuiverste vorm van reiniging en ontspanning

De beste locaties voor een Thermen vakantie

Thermen voor iedereen, voor een heerlijk ontspannen gevoel

Helende en thermale kuren

Wanneer u thermaal opzoekt leest u dat het betrekking heeft op warme bronnen en baden. Thermen is de Romeinse naam voor een badinrichting. Het is afgeleid van het Griekse woord thermós dat warm betekent. Wanneer we het dus hebben over thermale kuren hebben we het voornamelijk over de helende kracht van warm water. Puur bronwater of thermaal water heeft een specifieke samenstelling en dus ook specifieke helende eigenschappen. Zelfs gewoon baden in bron- of thermaal water is dus al een vorm van therapie.

Water is een zuivere vorm van reiniging en ontspanning. De gewichtsloosheid die door het water veroorzaakt wordt, als ook de mineralen en zouten die het water bevat, hebben een positieve invloed op onze huid, onze spieren en onze gewrichten. Uw lichaam wordt geheel ontlast. Het werkt verlichtend voor lichaam en geest. Daarnaast bevordert het warme water de doorbloeding en dus ook de afvoer van afvalstoffen. 

Maar niet alleen bron- en thermaal water heeft helende eigenschappen. Ook zeewater, dat gebruikt wordt bij Thalassotherapie, is rijk aan zout, mineralen en algen, en heeft een ontgiftend effect en dus een positieve uitwerking op, bijvoorbeeld, uw huid.

En zelfs leidingwater, last but not least, is geschikt voor diverse behandelingen hoewel er dan vaak wel zouten of mineralen aan toegevoegd worden. 

Maar laten we vooral niet vergeten dat warm, thermaal water ons simpelweg goed doet en ons ontspant, of u het geneeskrachtige effect nodig heeft of niet. Bij ons vindt u derhalve een uitgebreid aanbod aan helende en thermale kuren. Denk eens aan medical wellness in Estland, een thermale kuur in Spanje, een klassieke kuur in Hongarije of een relaxweek in Tsjechië. En voor wie het liever niet zo lang reist zijn er talloze opties bij onze oosterburen.

Aanverwante thema´s

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Vind hier uw perfecte thermale vakantie