brochure-dode-zee-spadreams

Dode Zee Brochure

het ontstaan

Zo’n 1,5 miljoen jaar geleden was de omgeving rondom de Dode Zee nog volledig door een oceaan bedekt. Als gevolg van een aardbeving werd de Jordaanvallei gevormd en ontstonden meren in de lager gelegen gebieden. Door de sterke zonnestraling en het extreem droge klimaat verdampt het grootste deel van het aangevoerde water waardoor zout en mineralen achterblijven en het laagst gelegen meer, meer dan 400 m onder de zeespiegel, ontstond: de Dode Zee.  

De magische geneeskracht van de Dode Zee

Het hoge zoutgehalte van de Dode Zee en het daarmee verbonden gevoel te zweven op het wateroppervlak, oefent een grote aantrekkingskracht op ons uit. Deze onvergetelijk ontspannende ervaring betovert wellnessliefhebbers en geeft een gevoel van gewichtsloosheid.  Talrijke klachten worden hier, waar lichaam en ziel opleven, behandeld. De geconcentreerde mineralen in het water ondersteunen de genezing van huidaandoeningen, luchtwegen, bloedsomloop, hoge bloeddruk en nog veel meer.  

De antibacteriële werking van de aanwezige modder dient ter behandeling van reumatische en artritische klachten en verleent de huid een frisse glans omdat het een effectief anti agingcomplex bevat. Bromiden, kalium, calcium en magnesium zijn mineralen die u helpen een mooie huid en een gevoel van welzijn te verkrijgen.

Bromiden hebben een rustgevende werking op de huid en ontspannen de spieren. Kalium reguleert het watergehalte, werkt ontstekingsremmend, is verantwoordelijk voor het bestrijden van infecties en sterkt het afweersysteem. Calcium helpt de poriën te reinigen en werkt anti-allergisch, rustgevend en jeukstillend. Magnesium beschermt het vochtigheidsgehalte van de huid en heeft een positieve werking op luchtwegen en allergieën.     

De merkbare, en tevens wetenschappelijke bewezen, genezing van verschillende aandoeningen heeft een langdurig effect. Dankzij de gezonde lucht met een hoog zuurstofgehalte kunnen klachten van oververmoeidheid en migraine uitstekend behandelt worden. De gezondheidsbevorderende synergie van water, modder, lucht en een gematigde blootstelling aan de zon nodigt u uit voor een kuur voor lichaam en ziel. 

>> Verder naar "DE MAGISCHE GENEESKRACHT VAN DE DODE ZEE"

>> "SpaDreams Brochure Dode Zee" in PDF

>> Alle reizen naar het Dode Zee gebied

>> Alle reizen naar Israël

>> Alle reizen naar Jordanië