brochure-dode-zee-spadreams

Dode Zee Brochure

wetenswaardigheden voor uw reis

Algemene informatie

Gedurende de vastenmaand, de Ramadan, is het openbare leven beperkt (overdag zijn bijvoorbeeld de restaurants buiten het hotel gesloten en er is een werktijdverkorting bij regeringsgebouwen en ambassades) en is een verhoogde gevoeligheid te verwachten betreffende religieuze zaken en op het gebied van respect voor de islamitische tradities, zoals het verbod op alcohol. Tevens is majesteitsschennis strafbaar. 

Reisvoorwaarden Israël

Het paspoort moet bij aankomst nog ten minste 6 maanden geldig zijn. Het visum kan in het algemeen aan de grens worden afgegeven, met als enige uitzondering de Koning Hoesseinbrug (of: Allenbybrug), waar geen visum mag worden uitgegeven. Ook als uw paspoort een inreisstempel van verschillende Arabische landen bevat wordt de aankomst toegestaan, bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het echter mogelijk dat u voor een veiligheidsonderzoek wordt uitgenodigt. 

Reisvoorwaarden Jordanië

Ook hier moet het paspoort moet bij aankomst nog ten minste 6 maanden geldig zijn. Een visum is eveneens vereist, die echter door de Jordaanse ambassade in Den Haag kan worden afgegeven. Dit is een normaal toeristenvisum met een geldigheidsduur van twee maanden, wat kan worden verlengd. Een Israëlische stempel in het paspoort zal leiden tot afwijzing als het gaat om verder reizen in naburige Arabische staten.

Aankomst in Israël

Het vliegveld van aankomst is Tel Aviv, het vliegveld ligt op ca. 130 km afstand van Ein Bokek, Ein Gedi en Neve Zohar.

Aankomst in Jordanië

Het vliegveld van aankomst is Amman, op ca. 60 km afstand van Sweimeh. Alle hotels van SpaDreams bieden een shuttle transfer vanaf het vliegveld aan.  

Veiligheid

In principe adviseren wij u nog voor u met het plannen van uw vakantie begint, u te laten informeren door de Rijksoverheid betreffende de actueel geldende reisadviezen. Iedereen die een verblijf in Israël plant adviseren wij zich te laten registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  Meer informatie vindt u onder http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/israel. In het algemeen geldt: vermijdt het om kostbaarheden openlijk te dragen of te laten liggen. Een tweede advies: neem een kopie van uw (reis)documenten mee. Ook vrouwen kunnen zonder problemen alleen reizen, acht u echter op passende kleding en houdt u rekening met religieuze, culturele en sociale tradities.

Fotograferen

Het fotograferen van militaire installaties en voorzieningen is ten strengste verboden. Als u mensen wilt fotograferen, vraagt u dit dan vooraf vriendelijk.   

Talen

De officiële talen in Israël zijn Hebreeuws en Arabisch. In de scholen wordt Hebreeuws, Arabisch en Engels onderwezen. In Jordanië is Arabisch de officiële taal, veel mensen spreken echter wel wat Engels of Duits. 

Valuta

In Israël wordt met de Shekel betaald: €1 is ca.  4,7 ILS. In Jordanië betaalt men met de Dinar: €1 is ca. 0,9 JOD. De actuele koersen kunt u bij uw bank navragen. Geld wisselen is op het vliegveld 24 uur per dag mogelijk. In het hotel is dit ook geen probleem, maar niet altijd tegen de gunstigste koers. Er zijn tevens geldautomaten die gewone bankkaarten, visa en mastercards accepteren. Ook in de hotels en de grotere restaurants worden de gangbare kaarten geaccepteerd.

>> Terug naar overzicht

>> "SpaDreams Brochure Dode Zee" in PDF

>> Alle reizen naar het Dode Zee gebied

>> Alle reizen naar Israël

>> Alle reizen naar Jordanië