Alleen op reis: de populairste bestemmingen

Alleen reizen: vind hier de beste hotels voor uzelf

Alleen op vakantie

Veel reizigers kiezen ervoor om alleen op vakantie te gaan om in hun eentje de wereld te verkennen. Niet perse omdat ze alleenstaand zijn, maar omdat ze gewoon simpelweg alleen willen zijn en ook omdat ze uit het dagelijkse leven kunnen ontsnappen. Alleen op reis gaan kan spannend en uitdagend zijn, vooral bij bestemmingen waar Engels moeilijk wordt begrepen of waar de cultuur compleet anders is. 

Voor sommigen is het maken van single reizen een grote stap, voor anderen een gewoonte. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar alleen reizen wil niet altijd zeggen dat u de vakantie ook alleen doorbrengt. Het is daarnaast ook mogelijk dat u ontdekt dat even lekker alleen op vakantie zijn eigenlijk helemaal niet verkeerd is. Er zijn tenslotte geen grenzen aan wat u allemaal kunt ondernemen... alleen of in groepsverband. 

Alleen op vakantie gaan geeft u bovendien de ideale gelegenheid om uzelf uit te dagen, nieuwe culturen te ontdekken en uw horizon te verbreden. Als u alleen op reis gaat zal u erachter komen dat het veel vrijheid en onafhankelijkheid met zich mee brengt. Dit betekent dat het niet uitmaakt hoe laat u opstaat of naar bed gaat, u kunt zelf beslissen wat er op de planning staat en spontaan nieuwe dingen kan proberen of doen zonder rekening met uw vrienden of/en partner te houden. U kunt de leukste restaurantjes ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten waar hechte vriendschappen uit kunnen bloeien. Na uw vakantie zal u thuis komen met ontelbaar veel mooie herinneringen.

Actieve single reizen

Wilt u lekker lang en rustig wandelen zonder te wachten op treuzelende en zeurende reisgenoten? Dat kan gewoon! Bij een heerlijke wandelvakantie kunt u uw hoofd leegmaken en natuurlijk tegelijk genieten van de mooiste omgevingen. Met een actieve Nordic walking vakantie bijvoorbeeld; Lekker erop uit met een gids en een groep gelijkgezinden. Dit kan natuurlijk ook individueel, te voet of per fiets. Bijna elk hotel of resort organiseert excursies. 

Alleen ontspannend op reis

Of wat dacht u ervan om heerlijk onderuit te zakken en eindelijk die boeken eens te lezen waar u maar nooit aan toe lijkt te komen? U kunt daarom kiezen om voor een weekendje weg te gaan voor een ontspannend verblijf. Met een wijntje natuurlijk of een verse fruitcocktail. Bij de open haard in de loungeruimte of op een zonnig terras onder een parasol? Om u heen het geroezemoes van andere gasten of alleen het ruisen van de zee.

Verre bestemmingen

Naast single reizen in Europa kan er ook natuurlijk voor een verdere bestemming gekozen worden. Zo zijn verre bestemmingen in Azië zoals Sri Lanka, Thailand en Indonesië ideaal voor solo-vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in Ayurveda, yoga en wellness. Hoe heerlijk klinkt een dieptemassage of bodywrap? Yoga in groepsverband of mediteren op het terras van uw cottage. Ieder ontspant en geniet op zijn eigen manier. U kunt er ook voor kiezen om eens iets goeds voor uw eigen lichaam te doen. Een reinigende kuur, een culinaire reis of heerlijk voor fit met Fango kiezen.


Maar misschien wilde u altijd al leren duiken, surfen, of heeft u altijd op een golfvakantie willen gaan? Er is niets of niemand die u er nu nog van kan weerhouden. Alleen reizen biedt u zoveel mogelijkheden. En van ’s morgens tot ’s avonds kunt u zich dan laten verwennen met heerlijke lekkernijen, vers toebereid met lokale ingrediënten door keukenprinsen, geserveerd door glimlachende medewerkers die alleen uw welzijn op het oog hebben. Naast de lange wandelingen, een culinaire diversiteit en ontspannende spa-behandelingen, heeft u de mogelijkheid om in een gezellig gesprek te komen met de lokale bewoners en andere vakantiegangers die misschien wel soortgelijke interesses hebben.

Waarom ervaart u niet zelf hoe bijzonder en rustgevend alleenstaande reizen kunnen zijn? Alleen op vakantie gaan brengt u de mogelijkheden om lekker uit te rusten, helemaal tot uzelf te komen en gewoon te doen waar u zelf in heeft. Vind bij SpaDreams de perfecte deals voor single reizen, zoals het gebruik van een tweepersoonskamer als een eenpersoonskamer zonder extra kosten en een persoonlijke coach die u altijd zal helpen tijdens uw actieve vakantie. Laat daarom SpaDreams u helpen met het samenstellen van uw solo vakantie. Maar eerst moet u natuurlijk een beslissing maken waar u graag alleen naar toe wilt gaan. 

En het maakt niet uit of u voor de Alpen kiest, naar Italië wil of altijd al van Bali droomde. Wellicht heeft u liever een schoonheidsbehandeling in Bulgarije, Thalassotherapie in Portugal, Ayurveda-behandelingen in India of een ontspannend weekend in onze buurland Duitsland, SpaDreams heeft van alles te bieden voor alleenreizenden. De mogelijkheden zijn eindeloos. U heeft nog vragen of twijfels? Weet u nog niet waarnaartoe u alleen op reis wilt gaan? Neem gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Alleen op vakantie: stel hier uw alleenreis samen