Naar wat voor soort kuur bent u op zoek?

Ontdek de meest populaire Kuurhotels wereldwijd

Kuurreizen

Kuurreizen zijn, zoals de naam het al zegt, reisbestemmingen waar een kuur kan worden gevolgd. De bedoeling van een kuurvakantie is dat u zich bij terugkomst in Nederland of België lichamelijk en mentaal beter voelt. Als u gaat kuren, kunt u ervoor kiezen om voor een paar weken een intensief behandelprogramma te volgen in een van onze kuuroorden. Ter plekke is er een professionele arts aanwezig die een kuurprogramma samen met u opstelt dat is afgestemd op uw behoeftes. Dus u hoeft zich nergens over zorgen te maken! Er bestaat een grote verscheidenheid aan kuren, zoals bijvoorbeeld:

Fango

Fango is een kuur waarvoor vulkanisch modder wordt gebruikt, afkomstig van de bodem van vulkanische meren in Italië. Door onder andere modderverpakkingen en kleimaskers, wordt de huid zacht gereinigd en verrijkt met mineralen uit de aarde. De behandeling werkt reinigend, stimuleert de stofwisseling en bloedcirculatie. Bovendien kunnen Fango behandelingen verlichting bieden bij reumatische klachten, jicht en chronische ontstekingen

Thermen

Het is bekend dat het gebruik van thermaal bronwater bij behandelingen en wellness faciliteiten positieve effecten heeft als het gaat om het verlichten van lichamelijke klachten. Hier wordt de kracht van het water uit natuurlijke (warme) bronnen gebruikt. Water is de zuiverste vorm van reiniging en ontspanning. Puur thermaal water heeft een positieve invloed op onze huid, spieren en gewrichten. Daarnaast bevordert het warme water de bloedcirculatie en maakt de afvoer van afvalstoffen soepeler. 

Thalasso

Naast bron- en thermaal water, heeft ook zeewater helende eigenschappen. Thalassa betekent zee in het Grieks. Thalasso is een kuur waar al het goede van de zee wordt gebruikt, voor huid en haar. Deze behandelingen bestaan uit de combinatie van zeelucht, zeewater, algen, modder, zand en alle andere substanties die hier direct uit worden gewonnen. Zeewater zelf is rijk aan zouten en mineralen en ook heeft de hoge luchtvochtigheid van de zee positieve effecten op de luchtwegen. 

Ayurveda

Ayurveda kuurreizen worden steeds populairder. Ayurveda is een eeuwenoude Indiase kuur, waar de kuur wordt afgestemd op uw type (Dosha). De kernpunten van deze kuur zijn massages, yoga, meditatie, maaltijden en kruidenheelkunde. De ayurveda kuuroorden zijn onder begeleiding van een Ayurvedische specialist die tijdens uw verblijf voor u gaat zorgen. Voor de authentieke Ayurveda kuuroorden kunt u over het algemeen het beste naar Azië gaan, maar er zijn ook velen gespecialiseerde centra in Europa. 

Kneippkuur

Deze therapie is ontwikkeld door de Duitse priester Sebastian Kneipp die aan een ongeneeslijke vorm van tuberculose leed. Kneipp kuur is een vorm van hydrotherapie met een combinatie van warm en koud water. Dit kan in de vorm van wisselbaden, begietingen en natte pakkingen zijn. Vaak wordt een Kneippkuur gecombineerd met een dieet. Bij Kneippkuur gaat het om de focus op vijf pijlers: water, gezonde beweging, kruiden, gezonde voeding en evenwicht. Het is bewezen dat de effecten een heilzame werking hebben op aandoeningen aan de nieren, luchtwegen, stofwisselingsproblemen, stress, hart- en circulatieproblemen, reuma en allergie. Deze therapie is vooral erg populair in Duitsland en Oostenrijk. 

Klimaatkuur

Het klimaat van de Dode Zee is uniek en heeft een therapeutisch effect. Een verblijf is ideaal in het geval van reumatische aandoeningen, gewrichtsproblemen, huidallergieën en psoriasis. De geselecteerde hotels bieden uitsluitend geschoolde begeleiding van professioneel personeel, dat gericht is op het vervullen van uw wensen en om de kuren naar wens te laten verlopen. 
 

Weet u nog niet wat voor soort kuurvakantie het beste bij u past? Daar kunnen wij u bij helpen! Het hangt af van uw gezondheid en/of andere gezondheidsprobleem. Voor bijvoorbeeld reuma en huidaandoeningen, zoals psoriasis of eczeem, kunnen kuurreizen naar de Dode Zee in Israël of Jordanië het meest effectief voor u zijn. Als u een traditioneel Ayurveda kuurreis wilt ervaren, dan kunt u het beste naar India of Sri Lanka reizen. Met onze kuurreizen zorgen wij ervoor dat u met gezondheidsklachten weer fitter voelt en beter door het leven kunt gaan. 


Kuurreizen zijn voor iedereen. Of u nu een chronische aandoening, andere gezondheidsklachten of helemaal geen klachten heeft, het maakt allemaal niet uit. U kunt kiezen om een kuurvakantie te doen naar kuuroorden aan de kust, in de bergen of in de natuur. Hier wordt er meestal gebruik gemaakt van natuurlijke producten uit de omgeving zoals algen, Fango en minerale- en thermale waterbronnen.

Heeft u hulp nodig met het vinden van een ideale kuurreis of wilt u eerst weten wat u kunt verwachten? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. 
 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 0320 289 818

Vind hier uw perfecte kuurreis