Wissenswertes über Marienbad

Hoge bloeddruk

Uw bloeddruk laten zakken en risico's verminderen

Wat is hoge bloeddruk?

glückliches Paar am Strand

Hypertensie, of in de dagelijkse omgang ook simpelweg hoge bloeddruk genoemd, is een ziektebeeld waarbij de bloeddruk chronisch verhoogd is. Hierbij liggen de waarden van de bovendruk en onderdruk boven de normale grenswaarden 140/90.

Oorzaken van hoge bloeddruk zijn – onder andere – storingen aan het hormoonsysteem, de bloedsomloop en nierschade. Helaas is het merendeel nog aan onbekende factoren te wijden.

Meer dan de helft van de volwassen bevolking (ca. 55%) lijdt aan hypertensie/hoge bloeddruk, echter slechts de helft van deze mensen weet van de aanwezigheid ervan en maar ongeveer 20% is daadwerkelijk van passende medicijnen voorzien.
Daar hoge bloeddruk over het algemeen geen specifieke symptomen heeft, kan het, wanneer het onbehandeld blijft, zware gevolgen hebben zoals coronaire hartziekte, gevolgd door een hartinfarct, nierfalen en een beroerte.

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Optimale omstandigheden voor hypertensieve patiënten (mensen met een hoge bloeddruk) zijn een gematigd klimaat op een rustige locatie aan zee of in de bergen, tot een hoogte van max. 2.000 m, waar de heldere berg- of zeelucht en de stressvrije ambiance hun werk kunnen doen. 
Bij hypertensie is het, naast de juiste medicatie, ook van belang de diverse risicofactoren te reduceren of geheel te vermijden. Tot de risicofactoren behoren: adipositas/ overgewicht, vetstofwisselingsstoornissen, te weinig beweging, diabetes, stress, sigaretten en alcohol.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Frau erholt sich unter Palmen

Om een effectieve reductie van de risicofactoren te bewerkstelligen of hoge bloeddruk in het algemeen te voorkomen zijn badkuren, helende kuren en traditionele Ayurvedakuren in een rustige omgeving, aan zee of in de bergen, bijzonder effectief. Aanvullend werken meditatie, ontspanningstechnieken, bewegings- en ademhalingstherapieën, gewichtsreductie en Kneipp-kuren met doeltreffende wisseldouches, gietingen, borstelen en scrubs.

De populairste kuren bij hoge bloeddruk

Stel hier uw persoonlijke droomkuur samen