лечение остеопороза у пожилых людей

Herstel na kanker

Weer in het leven stappen

Wat is herstel na kanker?

älteres Ehepaar umarmt sich im Pool

Met oncologie bedoelen we de wetenschap die zich bezig houdt met het ontstaan, de ontwikkeling en de behandeling van kanker. Herstel na kanker is een essentiële factor als het gaat om oncologische nazorg want na de operatie, de bestraling en de chemotherapie is niet alleen het lichaam, maar ook de geest moe en verzwakt. Met rehabilitatie verlicht u niet alleen de mogelijke bijwerkingen of naweeën van de ziekte en de behandeling maar verzekert u zichzelf tevens van het succes ervan en kunnen mogelijke klachten op de lange termijn worden voorkomen.

In de herstelperiode na kanker ontvangt de patiënt individueel op de behoefte afgestemde therapie, ondersteuning en advies. Zo wordt het patiënten na de lange, zware maanden mogelijk gemaakt zich eindelijk weer eens te ontspannen en hun kwaliteit van leven te vergroten. Met behulp van speciale herstelmaatregelen wordt het algehele gevoel van welzijn vergroot en het vereenvoudigt tevens de terugkeer naar het alledaagse leven. Met een sociale rehabilitatie wordt aanvullend voorkomen dat kankerpatiënten zich geïsoleerd en/of beperkt voelen.

Wat kunt u doen? – Wat helpt?

Om de klachten na een uitputtende kankerbehandeling nog duidelijker te beperken en de positieve werking van kankerrehabilitatie te versterken worden doorgaand ambulante therapieën aanbevolen. Zo wordt het gevoel van eigenwaarde van de patiënt versterkt en het eigen lichaam beter geaccepteerd

De beste kuren

SpaDreams adviseert

drei Erwachsene machen einen Spaziergang am Strand

Zeker bij de behandeling van vervolgklachten en bij nazorg na chemotherapie is het van groot belang de juiste kuur te vinden. Het belangrijkste hierbij is dat men zich goed beschermd, geadviseerd en behandeld voelt. Om u de rehabilitatie te kunnen bieden die u verdient, hebben wij uitsluitend klinieken voor u geselecteerd waaraan wij bijzonder hoge kwaliteitseisen stellen en die een langdurige ervaring in de diverse soorten therapie bieden.

Afhankelijk van de behoefte wordt gedurende een medisch aanvangsonderzoek een individueel op u afgestemd behandelplan opgesteld. Deze bevat klassieke medische behandelingen zoals badtherapieën met thermaal water en Kneipp behandelingen met wisseldouches, borstelen en scrubs. Hiermee wordt de bloedsomloop gestimuleerd, de doorbloeding bevorderd en ook het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. 

Met fysiotherapie en een aangepast sport- en bewegingsprogramma kunt u weer actief zijn en uw lichaam versterken. Spieropbouw en krachttraining doen ook de stijve gewrichten goed.
Voor het geestelijke welzijn bieden adviesgesprekken, coaching, creatieve therapieën en groepsgesprekken de nodige ondersteuning om ook emotioneel nieuwe kracht op te doen. 

De beste kuren voor herstel na kanker

Stel uw persoonlijke droomkuur hier samen