Hart- en vaatziekten

Actief ontspannen en tot rust komen

Wat zijn hart- en vaatziekten?

Tot de hart- & vaatziekten tellen alle aangeboren en niet door een ongeval veroorzaakte aandoeningen aan het hart, de bloedvaten en de bloedsomloop. Hiertoe behoren: hoge bloeddruk, spataderen, trombose, aderverkalking (arteriosclerose) en een hartinfarct.

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Wanderurlaub

Optimale omstandigheden voor mensen met hart- & vaatziekten zijn een gematigd klimaat op een rustige locatie aan zee of in de bergen, tot een hoogte van max. 2.000 m, waar de heldere berg- of zeelucht en de stressvrije ambiance hun werk kunnen doen.
Bij hart- & vaatziekten spelen naast de juiste medicatie het reduceren of vermijden van diverse risicofactoren een elementaire rol. Tot de risicofactoren tellen: obesitas/overgewicht, vetstofwisselingsstoornissen, te weinig beweging, diabetes, stress, sigaretten en alcohol.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Om een effectieve reductie van de risicofactoren te bewerkstelligen of hart- & vaatziekten in het algemeen te voorkomen zijn badkuren, geneeskrachtige kuren en traditionele Ayurvedakuren in een rustige omgeving aan zee of in de bergen bijzonder geschikt. Aanvullend helpen bewegings- en ademhalingstherapieën, Kneipp-kuren met de zeer effectieve wisseldouches, gietingen, borstelen en scrubs maar ook anti-stress trainingen.  

Onze populairste kuren bij hart- en vaatziekten

Stel hier uw persoonlijke droomkuur samen