Thalassokur

Gynaecologische en Urologische klachten

Natuurlijke geneesmiddelen ten behoeve van uw gezondheid

Wat zijn gynaecologische & urologische klachten?

Gynaecologische aandoeningen of ziektes hebben betrekking op de vrouwelijke geslachtsorganen en daaraan gerelateerde aandoeningen en ziektes. Hieronder vallen, onder andere, hormoonstoringen, eileiderontstekingen, menstruatieklachten en borst- of baarmoederhalskanker.

Urologische aandoeningen of ziektes hebben bij mannen overwegend betrekking op de prostaat, het geslachtsorgaan en de urineleiders. Bij vrouwen gaat het om de blaas, nieren en urineleiders.

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Om ernstige gynaecologische of urologische klachten op tijd te voorkomen wordt aanbevolen om met regelmaat voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Dit verhoogt niet alleen de kans op een tijdige herkenning en behandeling van ziektes maar ook de kans op genezing.

Als algemene voorzorgsmaatregel speelt daarnaast een gezonde en gebalanceerde voeding een rol. Juist een te lage toevoer van vloeistof per dag kan tot nier- en blaasproblemen leiden aangezien giftige stoffen en afvalstoffen niet voldoende worden afgevoerd. Ook genotmiddelen zoals alcohol en koffie moeten met mate worden genomen. Bij koud of nat weer en tijdens motortochten dienen aanvullend een nierbescherming en warme kleding te worden gedragen teneinde nieren en bekkenzone te beschermen.

 

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Fango-Therapie

Als behandeling van gynaecologische en urologische aandoeningen, evenals voor nier- en urinewegproblemen, gelden kuren met geneeskrachtige en thermale baden onder medische begeleiding als aanbevelenswaardig daar zij de doorbloeding van het lichaam stimuleren. Behandelingen met thermaal water en fangopakkingen zijn in het bijzonder aan te raden daar ze diepgaand ontgiftend en ontstekingsremmend werken en het lichaam verzorgen met zowel zuurstof als nieuwe energie. Balneo- en elektrotherapie zijn tevens gezondheidsbevorderend in deze gevallen.

Daarnaast hebben een evenwichtige voedingswijze en regelmatige beweging een ondersteunende werking. Ter verbetering van de gezondheidstoestand is ook een drinkkuur raadzaam evenals helende massages die het lichaam helpen tot rust te komen en zich te ontspannen. 

De populairste kuren bij gynaecologische en urologische klachten

Stel hier uw persoonlijke droomkuur samen