Yoga & Detox Urlaub

Detox Yoga Vakantie

Meer energie dan ooit tevoren

Ontdek onze geliefde Yoga Detox Vakanties

Een beter levensgevoel met een Yoga Detox Vakantie

Detox yoga vakantie met de besteprijsgarantie

Tijd om opnieuw te beginnen! In het dagelijkse leven vol stress blijft er nauwelijks tijd over voor rust, ontspanning en fysieke inspanning, zoals sport. Dagelijkse belastingen en ongezonde levenswijzen, die het moderne leven met zich meebrengt, zorgen ervoor dat ons energieniveau daalt. Daarom is het zo nu en dan nuttig om uw lichaam te ontgiften. SpaDreams nodigt u uit om een pauze te nemen tijdens een yoga detox vakantie, om uw energiereserves weer bij te vullen en ontspanning te beleven op betoverende reisbestemmingen.

Detox yoga is een yogatrend die erop gericht is het lichaam door middel van speciale yoga-oefeningen te ontgiften. De asana’s helpen bij alledaagse stress, vermoeidheid, neerslachtigheid en een gebrek aan energie. De oorzaken hiervoor zijn, conform de detox yoga, gifstoffen die het lichaam niet op eigen kracht kan afbreken en die zich om deze reden opgehoopt hebben.Door de bewegingen en posities tijdens detox yoga worden vooral de doorbloeding gestimuleerd en de buikorganen geprikkeld. Een vorm van interne massage die tot doel heeft de ziekmakende oorzaken uit te drijven. De prominente wereld heeft deze trend al enige tijd geleden ontdekt en vooral de fameuze Hollywooddames zweren erbij. Zij houden zich met detox yoga gezond en fit!De oefeningen hebben een relatief groot bereik, in principe kan alles dat het lichaam in beweging brengt en betrekking heeft op de buikzone en het bovenlichaam, als detox yoga-oefening worden ingezet. U kunt bijvoorbeeld denken aan de yoga-oefeningen: Neerwaartse hond, Opwaartse hond, de Halve Duif, Gedraaide Buikhouding, de Ploeg, de Berghouding, de Driehoek en de Vis. Meerdere malen per week dient een serie oefeningen herhaald te worden. Voor een optimale detoxbelevenis moet echter ook een gezonde levensstijl in acht worden genomen. Om ervoor te zorgen dat de ontgifting van het lichaam zo goed mogelijk wordt ondersteund zijn de meeste programma’s van onze hotels op basis van volpension. Zo krijgt u een speciaal afgestemde verzorging die lichaam en geest helpen het beste uit uw detox yoga-verblijf te halen. Zo kunt u zich niet alleen op inspirerende yogasessies verheugen maar ook op lekkere en gezonde maaltijden. Geniet meerdere keren per dag van verse sappen, smakelijke, voedzame salades en krachtige bouillons.

Wat betekent ‘detox’ eigenlijk?

Het begrip ‘detox’ (uit het Engels, ‘detoxification’) staat tegenwoordig voor ontgiften. Het lichaam moet bevrijd worden van toxische stoffen en volledig ontslakken. Een detox kuur ondersteunt het natuurlijke zelfreinigingsproces van het organisme en zorgt ervoor dat afvalstoffen weer worden afgescheiden, om balans in uw gezondheid terug te vinden en tegelijkertijd uw innerlijke midden te versterken. Het fundament van de detox-filosofie is een basische en uitgewogen voeding, die zich baseert op exotische superfoods, rauwkostgerechten en soms zelfs op het afzien van vaste voeding. De sleutel hierbij is het lichaam te verzorgen met vloeistoffen, zoals water en detox-thee, en alcohol, koffie en dranken met veel suiker compleet achterwege te laten. In plaats van zoetigheden en dierlijke producten staan vruchtensappen en smoothies, samen met veel groente en fruit op het menu.

Detox Yoga Vakantie voor natuurlijke schoonheid

Zoals momenteel helemaal in trend combineert u tijdens uw yoga detox vakantie de ontslakkingskuur met bijzondere yoga-posities en Asana’s. Alle oefeningen zijn niet al te lichaamsintensief, en gaan vooral om draaiingen, die de organen masseren, de stofwisseling activeren en daarbij ontslakken. Wanneer u regelmatig ontgift, brengt dit een verjongende werking met zich mee, bevrijdt het de spieren en gewrichten van blokkades, bevordert het de spijsvertering, versterkt het uw immuunsysteem en stimuleert het de celvernieuwing. Daarbij staat de juiste manier van ademhalen centraal: door bewust en gecontroleerd adem te halen vloeit er energie door uw lichaam en verzorgt u uw lichaam met voldoende zuurstof. Vooral tijdens de ‘vuurademhaling’ voelt u de energetische en effectieve werking van detox yoga. Doe uw lichaam iets goeds, en zorg ervoor dat uw ziel weer zin heeft om erin te wonen!

Wat is uw droombestemming om intens te ontspannen? Thailand met zijn kleurrijke koraalriffen, die de azuurblauwe oceaan tot leven brengen? De eindeloze, parelmoerkleurige tropische stranden nodigen uit tot zonnebaden en yoga aan zee, terwijl het groene binnenland erop wacht ontdekt te worden. Hier laat de detoxkuur zich optimaal combineren  met wellnessbehandelingen en fitnessprogramma’s. Of wat dacht u van het mediterrane Spanje? Een detox yoga vakantie in een traditionele Finca, omgeven door onberoerde natuur? De olijfvelden zijn uiterst geschikt voor een moment voor uzelf met yoga en meditatie. Maar ook in Duitsland is een yoga weekend – vlakbij uw huis – mogelijk. Tank nieuwe levenskracht en vind uw innerlijke balans, om weer fris terug te keren naar het dagelijks leven.

 

Yoga gids

Voor alle nuttige links naar gerelateerde yoga thema's en bestemmingen:

Yoga Aan Zee

Surf en Yoga Vakantie

Yoga en Wandelen

Yoga Meditatie

Ayurveda Yoga

Yoga Hotel

Meditatie Reis

Lees meer over Yoga

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Vind uw perfecte detox yoga vakantie