SpaDreams’ top Ayurveda bestemmingen

De traditionele Ayurveda bevindt zich in India en Sri Lanka waar het al meer dan 5000 jaar op nieuwere generaties wordt doorgegeven. Ayurveda betekent letterlijk ‘leer van het lange leven’ waar het lichaam en geest als één geheel wordt gezien. Men gelooft dat er geen geestelijke gezondheid bereikt kan worden zonder lichamelijke gezondheid en andersom. Ayurveda kuurvakanties binnen Europa worden steeds populairder. Daarom hebben wij een paar van onze populairste Ayurveda bestemmingen voor u op een rijtje gezet:

Ayurveda in India

Het land waar de traditionele vorm van geneeskunde, Ayurveda, is geboren. 

Nikki’s Nest

Nikki’s Nest ligt in het zuidwesten van India, direct aan de Indische Oceaan op een heuvel met een prachtig uitzicht op de kustlijn. Het is de ideale plek voor een traditionele Ayurveda-kuur met authentische begeleiding in een droomomgeving.

Het resort wordt gerund door een liefdevol Indische familie met veel kennis van Ayurveda. Daarnaast is Nikki’s Nest met veel liefde gebouwd waarbij veel rekening met de natuur werd gehouden. De familie heeft daarom ook besloten om het resort zo milieuvriendelijk mogelijk te runnen. Verder bevindt zich in het resort een tropische tuin met prachtige orchideeën die voor een kalmerende sfeer zorgen en bevindt er onderaan het resort een kleine hindoe-tempel. 

Nikki’s Nest heeft verschillende wooneenheden die van elkaar verschillen op het gebied van ligging en architectuur. De bungalows zijn bijvoorbeeld in een traditionele stijl van Kerala gebouwd en liggen op terrassen boven de twee kleine baaien, elk met een afzonderlijke toegang tot het strand. Sommige cottages en appartementen bevinden zich in de directe omgeving van het centrum.


Verder heeft het resort twee restaurants; een met een vegetarische keuken, en de andere met een Indiase keuken waar Ayurveda gasten maaltijden van het buffet krijgen die afgesteld zijn op de Dosha type. Voor alleenreizenden is een ”communicatie tafel” aanwezig voor diegenen die graag een babbel willen maken. Een van de “hoogtepunten” van Nikki’s Nest is het fantastische uitzicht van de restaurants over het kilometerslange strand met velen vissersboten. 

In het Ayurveda Centrum en de Herbal Beauty Clinic is een gekwalificeerd team van artsen en therapeuten aanwezig. Nikki’s Nest werd niet voor niets door de regering van Kerala bekroond met de “Green Leaf Award”. Hiernaast heeft het resort de FIT Health & Wellness Awards 2014 gewonnen! Naast de Ayurveda behandelingen, heeft u ook de gelegenheid om gebruik te maken van de excursiemogelijkheden die worden aangeboden door het hotel.

 

Krishnatheeram

Krishnatheeram is gelegen op een klif en aan de kust van de Arabische Zee in het kleine vissersplaats Varkala. Het resort biedt een rustig en vredig verblijf in de natuur waar u lekker tot rust kunt komen. 

Krishnatheeram heeft traditionele Kerala huisjes met uitzicht op zee en huisjes met een uitzicht op een mooie kruidentuin die het genezende effect versterkt. Vanaf de huisjes kunt u via een voetgangerspad makkelijk het smalle, zilver-zwarte zandstrand bereiken. Als u graag in het water wilt baden of zwemmen, dan adviseren wij u om naar de hoofdstrand te gaan dat op ongeveer 300 meter verderop ligt en via trappen makkelijk te bereiken is.

Het Ayurveda-centrum wordt beheerd door Krishnatheeram’s ervaren Ayurvedische arts en zijn professionele team van 8 therapeuten. In de 5 behandelkamers worden Ayurvedische behandelingen uitgevoerd zoals kruidenoliemassages, Shirodhara en marma-massage. Tot de Ayurvedakuren behoren ook yoga en meditatie die u verder tot rust helpen. Door de hoge kwaliteit van de behandelingen, is het resort bekroond met het Green Leaf-certificaat.

 

Ayurveda in Sri Lanka

Een oud Sri Lankaans gezegde luidt: ”Als je geen koning kunt zijn, wordt dan een arts”. In Sri Lanka hebben Ayurveda artsen een centrale rol in de samenleving omdat er een traditie is van koningen die zorg en genezing voorop stelden. Daarom is het niet gek dat Sri Lanka één van de meeste geliefde bestemmingen is voor Ayurveda vakanties.

Siddhalepa Ayurveda Resort

Siddhalepa Ayurveda Resort is direct gelegen aan een lange zandstrand en is omgeven door tropische palmbomen. Dit traditionele resort maakt deel uit van de Siddhalepa Group en is als een familie onderneming al meer dan 200 jaar actief in de Ayurvedische geneeskunde. Daarnaast staat de Siddhalepa Group bekend om zijn productie van Ayurveda producten en supplementen zoals medicijnen, massage oliën, zalfjes, kruidenthee, en veel meer.

Het Ayurveda resort heeft meerdere gebouwen die zich over het terrein verspreiden. Elke kamer heeft haar eigen Singalese thema en biedt zo een geheel individuele charme. In Siddhalepa’s Ayurveda centrum zijn er in totaal 22 behandelkamers waar er extra goed voor uw welzijn wordt gezorgd. De 5 artsen en 20 therapeuten van het resort zijn opgeleid in het Siddhalepa Ayurveda Hospital en vormen samen een hooggekwalificeerd team.

UTMT – Underneath The Mango Tree

Dit kleurrijke Ayurveda strandresort voor klassieke Ayurveda-kuren, beauty- en wellness behandelingen is omgeven door kokospalmen en mangobomen. Dankzij de Oostenrijkse eigenaar heeft het resort een Singalese architectuur dat is gecombineerd met Weense charme.

Er worden in de UTMT keuken altijd verse producten van het eiland gebruikt. Hier kunt u denken aan vers gevangen vis, vlees van hoge kwaliteit, vers groenten en exotisch fruit. Deze worden vervolgens allemaal klaar gemaakt in combinatie met de kruiden van Sri Lanka met Oostenrijkse elementen. In het restaurant kunt u lekker genieten van de Ayurveda maaltijden die op uw Dosha types zijn gericht. Voor de fijnproevers is er ook een brede selectie van internationale wijnen. 

Het resort heeft 2 Ayurveda-artsen en meerdere ervaren therapeuten die u tijdens uw verblijf zullen behandelen en begeleiden. Rondom de Ayurveda Spa bevindt zich een kruidentuin waarin de ingrediënten voor de gerechten, de massage oliën en supplementen worden gekweekt. Verder kunt u yoga en meditatie beoefenen in het yoga paviljoen of op het dak van de spa met een prachtig uitzicht op zee.

Als u nog tijd vrij heeft, dan kunt u een bezoekje aan de bibliotheek brengen of naar de bioscoop gaan die zich in het resort bevindt. Hiernaast biedt UTMT excursies aan die echt de moeite waard zijn. U kunt bijvoorbeeld een excursie nemen naar het nabijgelegen Sinharaja-regenwoud dat tot UNESCO Werelderfgoed is uitgeroepen.

 

Ayurveda in Duitsland

Ayurveda kuuroorden in onze buurland Duitsland zijn erg geliefd bij Nederlanders en Belgen. Duitsland is de ideale keuze als u uw lichaam en ziel Ayurvedisch wilt verzorgen, en het liefst de reis met de auto of trein wilt kunnen afleggen. 

Ayubowan Ayurveda Center

Gelegen in het Rothaargebergte ligt het authentieke Ayubowan Ayurveda Center, waar Ayurveda behandelingen volgens oude tradities worden uitgevoerd. Tijdens uw verblijf wordt u door de Ayurveda specialist Dr. Uditha geholpen om uw lichaam en geest opnieuw in balans brengen.

In de eetzaal van de Ayubowan kunt u kennismaken met de Ayurvedische keuken en de chefs uit Sri Lanka. Na een aanvangsgesprek en een diagnose door de Ayurveda specialist, ontvangt u een persoonlijk en op uw Doshatype afgestemd voedingsplan. Het Ayubowan Ayurveda centrum met 4 behandelruimtes is in Sri Lankese stijl ingericht. Hier wachten authentieke Ayurveda behandelingen op u voor uw lichaam en geest in een aantrekkelijke Oosterse ambiance

Verder  biedt het Ayurveda-centrum in Bad Berleburg wellness en pure ontspanning. Met Ayurvedische kruidengeneesmiddelen, behandelingen met oliën, en veel wellness, laat u het dagelijks leven achter u. Vanwege de beperkte aantal gasten is het in Ayubowan mogelijk elke gast de benodigde extra aandacht te schenken die voor authentieke Ayurveda essentieel is.

 

Wellnesshotel Seeschlößchen

Dit wellnesshotel ligt in het merenlandschap van het Lausitzer merengebied, dichtbij het Senftenberger meer, en op loopafstand van het strand. Er is veel te beleven in het prachtige Wellnesshotel Seeschlößchen. 

Dit luxe hotel met vele spa en wellness faciliteiten is in een bezit van een grote tuin met vijvers en bruggen waar u lekker kunt wandelen. Ook is er een buitenbad, douchegrot en ligweide. Houd er wel rekening mee dat in de gehele spa een badmantel filosofie geldt waar badkleding niet verplicht is. Naast wellness staat het hotel ook bekend om de Ayurveda behandelingen. Met de Ayurveda behandelkamers die in de Indische stijl zijn ingericht zal u het gevoel geven alsof u in India bent! 

Alle kamers en suites hebben een romantische sfeer en zijn ingericht met antieke meubels, schilderijen en beelden. Verder is er een Italiaanse restaurant aan het meer dat een veelzijdig aanbod aan heerlijke Ayurvedische gerechten biedt. Daarnaast is er een bar, een bibliotheek, een open haardlounge, een theesalon en een wintertuin die u tijdens uw verblijf gebruik kunt maken.  

Verwen uzelf in dit luxe wellness- en Ayurveda hotel in Brandenburg, omringd door knetterende open haarden, geurkaarsen, antieke schilderijen, fonteinen, standbeelden en interessante geschriften!

 

Dit waren onze populaire Ayurveda bestemmingen in India, Sri Lanka en Duitsland. Wij weten zeker dat er iets tussen zit waar u naartoe wilt gaan. SpaDreams raadt u aan om een Ayurveda kuurreis te doen van minimaal 14 dagen voor een goed en gewenste resultaat.

Dus… kiest u ervoor om naar India of Sri Lanka te gaan waar Ayurveda vandaan komt? Of wilt u uzelf een lange vlucht besparen en rijd u liever simpelweg een paar uren naar een Ayurveda resort in Duitsland? Laat het ons weten!

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap