Beieren Holiday

In het zuiden van Duitsland ligt Beieren, een deelstaat als uit een sprookje. Neem hier een vakantie tussen prachtige kastelen en indrukwekkende bergen. Dichte, donkergroene bossen bedekken het heuvelachtige landschap en nodigen uit tot wandelingen. Kristalheldere meren en geneeskrachtige warmwaterbronnen sluimeren tussen de hoge bomen. Daarnaast staan er verschillende unieke historische gebouwen en pittoreske stadjes te wachten om ontdekt te worden. De vakanties in de grootste deelstaat van Duitsland zijn afwisselend en toch altijd dromerig mooi.

Alpenromantiek

Ervaar het oer-Beierse gevoel in de groene alpenweiden van de Beierse Alpen. Laat uw blik ver in de verte dwalen en adem de heldere berglucht in. Talrijke wellnesshotels zijn ingebed in het majestueuze bergpanorama. Ook traditionele kuuroorden zoals Bad Reichenhall beloven rustgevende behandelingen en ontspanning. Het rustige landschap biedt een ideaal toevluchtsoord om kracht op te doen. Actieve vakantiegangers kunnen de omgeving verkennen door te wandelen of te fietsen. Talrijke rivieren en meren, zoals de Chiemsee, bieden de mogelijkheid voor spannende boot- of vlottochten. In de winter is een excursie naar de hoogten van de Alpen de moeite waard om te skiën op sneeuwwitte pistes.

Oer-Duitse klassiekers

Neem een pauze in rustieke berghutten en geniet van een traditionele snack. De authentieke Beierse keuken is over de hele wereld bekend. Hartige en stevige gerechten versterken lichaam en ziel. Varkensvleesknokkels, broodknoedels of Schupfnudeln met zuurkool worden klassiek geserveerd. Het traditionele Duits bier kan niet ontbreken. De bolwerken van dergelijke gerechten zijn volksfeesten zoals het Lentefeest of het Oktoberfeest. Geniet van de drukte in kleurrijke klederdracht, levendige volksmuziek en dansende Schuhplattler op een van de festivals.

Voorname gebouwen

Het behoud van deze oercultuur wordt onderstreept door eeuwenoude, indrukwekkende gebouwen zoals de residentie Würzburg. Ook het kasteel Neuschwanstein, de St. Bartholomä aan de Königssee en de Wieskirche in Steingaden stralen een majestueuze charme uit. De prachtige hoofdstad München biedt een buitengewoon cultureel programma. Hier vindt u de meeste musea in Duitsland en een groot aantal opera's en theaters.

Locaties in de regio Beieren