Diététique ayurvédique

Ayurvedisch dieet

Vind uw innerlijke balans terug

Waar gaat u van een ayurvedisch dieet genieten?

Een lichter levensgevoel dankzij een ayurvedisch dieet

Op een gezonde manier afvallen met Ayurveda

Met de Indiase natuurgeneeskunde Ayurveda voelt u zich al snel weer fit, het herstelt de interne balans en verlicht tevens talrijke ziekteverschijnselen. Het verlies van gewicht, hetgeen meestal als een prettige bijwerking wordt gezien van een klassieke Ayurvedakuur, maakt hier deel van uit.

Effectief dankzij een verandering in levenswijze

Wanneer u overgaat op een Ayurvedische voedingswijze, ontgiftende behandelingen ondergaat en voor lichaamsbeweging kiest verdwijnen de overtollige kilo’s als sneeuw voor de zon. Gewichtsverlies middels Ayurveda is eenvoudig en bijzonder effectief dankzij de holistische aanpak; Niet alleen het overgewicht wordt aangepakt, maar ook de oorzaken ervan!

Volgens de leer van de Ayurveda vormen zich Ama (giftige stoffen) in het lichaam, wanneer u er niet voldoende aandacht aan besteedt. Door middel van Ayurvedische behandelingen wordt Ama losgemaakt en vervolgens afgevoerd. Een geheugensteun wordt gecreëerd om u te helpen in de toekomst een gezondere levensstijl te implementeren. Ayurveda is dus niet alleen maar een quick fix maar zal lang nadat uw kuur ten einde is gekomen nog een belangrijke rol in uw leven spelen.

Alles hangt af van dosha en voeding

Een Ayurvedakuur begint altijd en voor iedereen met het bepalen van de dosha’s, wat neerkomt op uw constitutietype. Ongeacht of u nu meer kapha, vata of pitta heeft, u ontvangt een gepersonaliseerd programma dat u een optimaal resultaat garandeert. Geen zorgen, wij vertellen u precies hoe een Ayurvedakuur verloopt.

Voeding is, uiteraard, een heel belangrijk element binnen de Ayurveda. U zult zelf merken hoe dankbaar uw lichaam zal zijn voor uw nieuwe voedingswijze en u kunt in alle hotels genieten van vers toebereide maaltijden. Deze bestaan voornamelijk uit warme maaltijden met veel groentes en kruiden, vanzelfsprekend aangepast aan uw dosha’s. Een goede, gebalanceerde combinatie van voedingsmiddelen is belangrijk; U zult zelden vlees op het menu vinden. U wordt daarnaast tevens aangemoedigd veel te drinken, met name warm water of gemberwater.

Wellness ten behoeve van ontgifting

Massages vormen een belangrijk onderdeel van de Indiase natuurgeneeskundige methode. Gedurende een massage voelt u zich niet alleen goed, u voelt ook hoe het uw lichaam stimuleert gewicht te verliezen. Dankzij speciale behandelingen en massages trekken de weefsels zich samen en elimineren zij de giftige stoffen: het lichaam wordt steviger. De verstevigende massages, zoals Garshana, staan op het programma, evenals de revitaliserende massages, zoals bijvoorbeeld Udvarthana, waarvoor een paté wordt gebruikt die is gemaakt van stimulerende planten.

De Ayurvedische wellness- en voedingsprogramma’s gaan echter nog een stapje verder: ook transpiratiekuren staan op het menu en reinigen niet alleen het lichaam maar ook de geest.

Om het leven zo licht mogelijk te maken reserveert u één van onze Ayurvedakuren ten behoeve van gewichtsverlies met dank aan de Ayurvedische voedingswijze. En om uw verblijf onvergetelijk en authentiek te maken, geniet u van deze ervaring in India, of om precies te zijn, in de Indiase deelstaat Kerala, waar de Ayurveda is geboren.

Kies het perfecte hotel voor uw ayurvedische dieet

Stel uw perfecte vakantie met ayurvedisch dieet hier samen