Yoga Ayurveda Ferien

Ayurveda Yoga

Uw reis naar het innerlijke centrum

Ontdek onze geliefde Ayurveda Yoga reizen

Het geheim van innerlijke balans met Ayurveda Yoga

Op uw spirituele Ayurveda Yoga reis naar innerlijke harmonie en balans wijst de yogische filosofie u de weg. De juiste ademhalingstechnieken, ontspannende meditatieoefeningen en een overvloed aan Asana’s helpen u om uw welzijn te doen toenemen en op actieve wijze iets voor uw gezondheid te doen. Wat dacht u ervan, om nog dieper in de wereld van de oriëntaalse geneeskunsten te duiken en u tijdens uw reis in een nieuw avontuur te storten? SpaDreams nodigt u uit om uw yoga vakantie aan te vullen met elementen uit de Ayurveda om uw energiebronnen weer compleet aan te vullen en nieuwe levenskracht te tanken.

Ayurveda – wat is dat precies?

Net zoals yoga stamt de gezondheidsleer Ayurveda uit de vedische cultuur van het oude India – en het staat met haar 5000 jaar bekend als de oudste medische wetenschap ter wereld. Het is de ‘wetenschap des levens’, die zich baseert op de onafscheidelijkheid van lichaam en ziel. In deze zin richten de ayurvedische kuren en therapieën zich op alle factoren van het mens zijn: van lichaam via emoties, gedrag, gewoontes, voeding en omgeving tot verstand. Al deze aspecten moeten in overeenstemming zijn met elkaar, om een complete gezondheidstoestand te bereiken. De sleutel hiernaartoe ligt in het harmonische samenspel van drie energetische basiskrachten, de zogenaamde dosha’s, die het individuele lichaamstype van een persoon bepalen. De drie dosha’s zijn Vata, Pitta en Kapha: Vata staat voor levensenergie, Pitta staat voor het stofwisselingsprincipe en Kapha voor weerstand tegen ziektes.

Om de dosha’s in harmonie te brengen, biedt Ayurveda een breed spectrum aan behandelingen en therapieën. Naast de fundamentele voedingsleer en plantengeneeskunde gaat het om verschillende reinigingskuren, diverse olie- en peelingmassages en weldoende kruidenstoombehandelingen. Yoga biedt de ideale ondersteuning tijdens de therapeutische ayurvedische behandelingen. De combinatie van Asana’s, meditatie en ademhalingstechnieken versterkt aan de ene kant de complete spiermassa van het lichaam en bevordert aan de andere kant uw mentale stabiliteit. Welzijn herstellen en ziektes verhelpen zijn altijd het hoofddoel van Ayurveda, een authentieke kuur zorgt daarnaast ook nog eens voor revitalisatie, verjonging, reiniging, ontslakking en zelfs genezing of vermindering van chronische klachten zoals reuma en hoge bloeddruk.

Gemeenschappelijke doelen

Ayurveda & Yoga hebben dezelfde doelen en hierom complementeren zij elkaar perfect. Het streven naar gezondheid, bewustzijn, tevredenheid en balans moet uiteindelijk voor een bewustzijn van de eigen identiteit zorgen. Ons moderne leven weerhoudt ons er soms van, de natuurlijke principes van Ayurveda en yoga aandacht te schenken. Zo zijn bijvoorbeeld geluidsoverlast en milieuvervuiling, maar ook een stressvolle werkdag en het consumeren van fastfood storend voor de balans van de dosha’s.

Stap er nu even tussenuit en ga hier actief tegenin! Wat dacht u van een Ayurveda Yoga vakantie in het land van oorsprong, India? Laat u inspireren door dit kleurrijke land en groet de zon op tropische zandstranden. Of stort uzelf in een yoga-avontuur op Sri Lanka: geniet van weldoende oliegietingen en ontdek vlakbij boeddhistische tempelruïnes en het betoverende landschap van de parel van de Indische Oceaan. Als alternatief is er authentieke en traditionele Ayurveda in Europa – zonder een enorme reis af te hoeven leggen. Bezoek Griekenland, Italië of Spanje en tank nieuwe levensenergie. 

Yoga gids

Voor alle nuttige links naar gerelateerde yoga thema's en bestemmingen:

Yoga en Wandelen

Yoga Meditatie

Detox Yoga Vakantie

Detox Yoga

Yoga op Sri Lanka

Yoga in India

Ayurveda in Kerala

Lees meer over Yoga

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Vind uw perfekte Ayurveda Yoga Vakantie