yoga-brochure-spadreams

Yoga Brochure

wat is het?

De traditionele yogaleer komt oorspronkelijk uit India en yoga betekent, vertaald, eenheid en harmonie. De oudste vermeldingen bevinden zich, net als bij Ayurveda, in de Upanishads. Dit is geen verrassing aangezien yoga is ontworpen als onderdeel van Ayurveda, teneinde de therapeutische maatregelen van de Ayurveda-artsen te ondersteunen en het ontstaan van ziekten te voorkomen. 

Rond 1500 v.C. werden in India voornamelijk spirituele praktijken uitgevoerd en deze werden omschreven als “De uitoefening van magische rituelen en extasetechnieken”. Pas rond 800 v.C. diende het pad van de yoga tot zelfkennis en meditatie. Het primaire doel was het lichaam zo te sterken dat het zo lang mogelijk zonder problemen in meditatiepose kon blijven. Met de tijd erkende men ook dat de oefeningen een positieve uitwerking op het algehele welzijn van de mens had. Om deze reden werd asana voortdurend verder ontwikkeld en de lichamelijke activiteit binnen yoga kreeg een steeds hogere waarde toegekend.

Yoga is één van de zes, zogenaamde, klassieke scholen (darshana’s) van de Indische filosofie. Er zijn veel verschillende vormen van yoga, die vaak een eigen filosofie en uitvoering hebben. Sommigen leggen de focus op lichamelijke oefeningen (asana’s) en ademhalingsoefeningen, andere leggen de focus op psychisch vermogen of onthouding.

 

Yoga - Waar is het goed voor?

 …Positieve energie en harmonie in uw leven.

De oefeningen resulteren in wonderlijke ervaringen en uitwerkingen: volledige ontspanning en opgewektheid, meer energie, helderheid en verlichting van pijn zoals migraine, rugpijn en spierknopen.

… Ontdekken van verborgen talenten en vaardigheden.

Sommige oefeningen bevorderen creativiteit en artistieke vaardigheden of kunnen een positieve uitstraling versterken. Het eigen maken van yoga leidt tot het openen van nieuwe bewustzijnsniveaus.

 … Je ware zelf en de kosmos.

Via yoga kan het streven naar een vereniging met je ware zelf en de verwerkelijking en vereniging met het goddelijke middels een gedisciplineerde en geduldige uitoefening bereikt worden.

>> Verder naar "DE KLASSIEKE YOGASOORTEN"

>> "SpaDreams Brochure Yoga" in PDF

>> Bekijk alle yogareizen