Ayurveda reizen - Bent u nog in balans?

We weten allemaal dat we een gezond evenwicht tussen lichaam en geest nodig hebben om ons goed te voelen. Alles wat we op een dag doen, denken, eten, zeggen, zien en ervaren heeft invloed op dit evenwicht. Om deze reden is het niet alleen noodzakelijk om uw lichaam van tijd tot tijd de nodige rust en ontspanning te gunnen maar ook om uw geest zo af en toe eens wat minder te prikkelen. 

Ayurveda - heeft zich gevestigd als één van de oudste geneeswetenschappen ter wereld. De echt authentieke Ayurveda kuren richten zich op het creëren van een balans tussen lichaam, geest en ziel, om zo uw energiestromen te stimuleren.

Ayurveda reizen - dé manier voor verdieping in AYURVEDA

Dhanvantari, de arts van de goden, wordt beschouwd als de bron van alle helende krachten in de hindoemythologie. Ayurveda is meer dan 3.000 jaar geleden in Zuid India ontstaan. Het woord Ayurveda stamt uit het Sanskriet, de taal van de grote klassieke, Indische cultuur en bestaat uit de woorden “Ayus” voor leven en “Veda” voor wijsheid. Ayurveda betekent dus eigenlijk niets minder dan “Levenswijsheid”. En een Ayurveda reis is een wijze beslissing. Op uw Ayurveda vakantie ervaart u deze oude Oosterse holistische geneeswijze die gebaseerd is op de drie Dosha´s (lichaamstypes): 

  • Vata - wind en beweging
  • Pitta - vuur en stofwisseling
  • Kapha - aarde en structuur

 

De kernpunten van de kuur tijdens uw Ayurveda reis zijn massages, yoga, meditatiemaaltijden en kruidenheelkunde. U zult ervaren dat in uw Ayurveda vakantie alles op de vijf elementen gebaseerd is, de „Panchamahabhutas“ genoemd: water, aarde, lucht, vuur en ether. Het eten bestaat ook uit deze vijf elementen en in de kuur wordt dit op uw Dosha type afgestemd. Het uitgangspunt van Ayurveda is dat het lichaam onlosmakelijk verbonden is met de geest en de natuur. Leer tijdens een Ayurveda vakantie meer over deze oude gezondheidsleer en hoe Ayurveda bijdraagt aan het behoud van een harmonisch evenwicht in ons lichaam.

Geniet van een ayurvedakuur op Sri Lanka, in India of in Europa. Welke ayurvedakuur past bij u? 

Waar wilt u uw Ayurveda vakantie doorbrengen?

Wat is authentieke Ayurveda?

Een Authentieke Ayurvedakuur is ideaal voor de perfecte Ayurveda ervaring. De meest authentieke Ayurveda kuren vindt u in India en op Sri Lanka. Hier is de Ayurvedaleer namelijk ontstaan. In deze landen vindt u dan ook alles, wat het hartje van een Ayurveda-liefhebber sneller doet kloppen. U kunt echter ook gewoon in dezelfde tijdzone blijven en een authentieke Ayurveda reis beleven in veel landen in Europa, waaronder bij onze oosterburen in Duitsland.

Voor een Authentieke Ayurvedakuur raden wij een verblijfsduur van 2 tot 3 weken aan. Een goede Panchakarma kuur heeft tijd nodig. Panchakarma is een Ayurvedische reinigingstherapie.

Wat is Ayurveda Wellness?

Ayurveda ontdekken en uitproberen in combinatie met wellness. Een ayurvedakuur is beschikbaar vanaf een week. Probeer Ayurveda uit in Europa of in Azië, waar ayurveda oorspronkelijk vandaan komt. 

Aan het begin van uw Ayurveda vakantie wordt uw Doshatype door een gekwalificeerde Ayurveda-arts vastgesteld, waarna alle volgende behandelingen hierop worden aangepast. Hierdoor wordt het uiteindelijke doel van uw reis bereikt: het weer in balans brengen van uw Dosha. Met ayurvedische voeding, ayurvedische oliemassages (Abhyanga), oliegietingen (Shirodharah) en zweetkuren (Swedana) alsook dagelijks yoga wordt uw stofwisseling (Ama) tijdens een Panchakarmakuur nieuw leven ingeblazen. 

Naast Yoga, Meditatie en Ayurveda zijn er ook reinigende natuurgeneeskundige programma’s en niet te vergeten de traditionele Chinese geneeskunde die er eveneens op gericht zijn om de balans tussen uw lichaam en geest te herstellen. 

Wij bieden een groot assortiment hotels en resorts waar personeel u met plezier begeleidt, ondersteunt en motiveert op weg naar uw innerlijke evenwicht. De aanwezige ervaring is soms al over vele generaties doorgegeven en betreft een kennis van onschatbare waarde. 

Onderhoud uw gezondheid en keer terug naar uw dagelijks leven met nieuwe en frisse energie.Is een authentieke intensieve Ayurveda kuur niet voor u weggelegd? Probeer dan eens een Ayurveda wellness verblijf. Ayurveda biedt verschillende kuren, de juiste voor u zit er ongetwijfeld tussen.

Meer lezen over Ayurveda? Download de SpaDreams Ayurvedabrochure.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Onze meest geliefde Ayurveda reizen


Onze 8 Ayurveda-categorieën