Cure ayurvédique déroulement infos

Het verloop van een Ayurveda kuur

Alle informatie die u nodig heeft

Onze 8 Ayurvedacategorieën: bekijk ons aanbod

Hoe verloopt een Ayurvedakuur?

Een Ayurvedakuur begint traditioneel met een eerste gesprek met de Ayurveda arts. In een persoonlijk consult zal de Ayurveda arts een initiële diagnose stellen met betrekking tot de algehele gezondheid van zijn gast. Gedurende deze sessie zal de Ayurveda arts tevens het constitutietype van zijn gast bepalen conform het evenwicht tussen de drie dosha’s: vata, pitta en kapha.

Na deze diagnose zal de Ayurveda arts een gepersonaliseerd behandelplan opstellen en specifieke, op de gast afgestemde, behandelingen voorschrijven. In sommige hotels worden zelfs de menu’s aangepast aan het constitutietype van elke gast in overeenstemming met de voorgeschreven behandeling van de Ayurveda arts want voedings speelt eveneens een heel belangrijke rol gedurende een Ayurvedakuur en is doorgaans vegetarisch van aard.

Het individuele behandelplan is de basis van een Ayurvedakuur. Gedurende de kuurdagen worden de voorgeschreven behandelingen toegepast. U ontvangt niet alle dagen dezelfde behandelingen, deze variëren in intensiviteit en duur. Om deze reden bevatten de de meeste Ayurvedaprogramma’s uitdrukkingen zoals “2-4 behandelingen per dag” of “2-3 uur behandelingen per dag”.

Naast de Ayurvedische behandelingen bevat een kuur ook yoga (ook wel Ayurvedische sport genoemd) en meditatie teneinde ook zorg te dragen voor het interne evenwicht van elke gast. Yoga en meditatie vindt over het algemeen ’s ochtends of ’s avonds plaats. Het aantal sessies en de duur ervan varieert per hotel. U vindt meer details hieromtrent in de beschrijving van de Ayurvedakuur. U kunt ook deelnemen aan de yoga- en meditatiesessies als u hierin niet geschoold bent. Elke yogapositie kan worden uitgevoerd in verschillende moeilijkheidsgraden, de ervaren docenten begeleiden u met zorg. Wanneer u geïnteresseerd bent in yoga is een Ayurvedakuur een uitstekende manier om het te ontdekken.

Aan het einde van uw Ayurvedakuur vindt een afsluitend gesprek plaats met de Ayurveda arts. Het is het moment om de balans op te maken betreffende het algehele resultaat van uw kuur en de arts zal u tevens een aantal lifestyle adviezen aan de hand doen om in uw dagelijkse leven te implementeren.

De beste bestemmingen voor uw Ayurvedakuur

Wanneer kunt u het beste een Ayurvedakuur doen?

Het hoogseizoen voor Ayurvedakuren is van november tot maart. Deze periode betreft het zomerseizoen voor de Ayurvedahotels in India en op Sri Lanka. Gedurende deze periode zijn de weersomstandigheden ideaal en het is lekker warm. Tijdens de zomerperiode in Europa is het daar moessonseizoen, hetgeen betekent dat het dan wat aan de frisse kant is en niet altijd even mooi. Ayurvedakuren zijn uiteraard in beide seizoenen mogelijk maar het merendeel van de kuurgangers geven de voorkeur aan het hoogseizoen. Natuurlijk is het wel zo dat de prijzen gunstiger zijn in het laagseizoen en de hotels zijn niet zo vol hetgeen ideaal is voor mensen die zich volledig willen ontspannen gedurende hun verblijf.

Onze beste authentieke Ayurvedakuren

Vind hier uw ideale Ayurvedakuur van SpaDreams