Cure ayurvédique thérapeutique

Ayurveda genezende kuur

Verhelp uw klachten met behulp van ayurvedische behandelingen

Kies het perfecte hotel voor uw genezende Ayurvedakuur

Ayurveda genezende kuur - verlicht uw klachten met behulp van Ayurveda

Ayurveda staat letterlijk voor “kennis van het leven”. Zo is de leer van de Ayurveda gebaseerd op de wetenschap van het leven in zijn totaliteit. Om deze reden wordt deze holistische aanpak beschreven als het stimuleren van de eigen kracht van lichaam, geest en ziel. Een Ayurvedakuur kan simpelweg worden uitgevoerd teneinde op een aangename manier de innerlijke balans terug te vinden tussen fysiek, psyche en spiritualiteit, hetgeen tevens als ziektepreventiemethode functioneert. Toch hebben veel mensen eveneens baat bij de inzet van een genezende Ayurvedakuur voor het verlichten van hun gezondheidsproblemen.

Het bepalen van het doshatype maakt een analyse mogelijk van de veschillende sterke en zwakke punten van de kuurgast en de hierop af te stemmen therapie: de Ayurvedische maaltijden worden gepersonaliseerd conform de individuele behoeften evenals de Ayurvedische plantaardige supplementen en de behandelingen (massages, shirodhara oliegieting, abhyanga, rasayana enz). Daarnaast worden yogalessen en meditatie toegevoegd om deze gezondheidskuur te completeren.

Ayurveda vindt plaats op een rustige en ontspannende locatie, ver van alle mogelijke afleiding. Om deze reden zijn er hotels die het gebruik van bijvoorbeeld mobiele telefoons niet toestaan of die hun kamers niet voorzien van een televisie. Het is eveneens verboden te roken of alcohol te drinken gedurende een therapeutische Ayurvedakuur, wat logisch is wanneer het doel van de kuur de zuivering van het lichaam is.

Het Aziatische klimaat is ideaal voor een genezende Ayurvedakuur en de SpaDreams hotels in India, in het bijzonder die in de regio Kerala, evenals die op Sri Lanka, hebben hun professionaliteit, binnen een vriendelijke, aangename ambiance, allang bewezen.

Desalniettemin is het heden ten dage ook heel goed mogelijk om een authentieke therapeutische Ayurvedakuur te ondergaan in gespecialiseerde hotels in Europa, en dan voornamelijk in Duitsland, waar het verloop evenals de kwaliteit van de kuur niet veel verschilt van die in Azië. Voor een overzicht van alle Ayurveda reizen van SpaDrams kunt u hier klikken.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Onze 8 Ayurvedacategorieën: bekijk ons aanbod

Vind hier de genezende Ayurvedakuur van uw dromen