Cure ayurvédique thérapeutique

Ayurveda genezende kuur

Verhelp uw klachten met behulp van ayurvedische behandelingen

Kies het perfecte hotel voor uw genezende Ayurvedakuur

Ayurveda genezende kuur - verlicht uw klachten met behulp van Ayurveda

Ayurveda staat letterlijk voor “kennis van het leven”. Zo is de leer van de Ayurveda gebaseerd op de wetenschap van het leven in zijn totaliteit. Om deze reden wordt deze holistische aanpak beschreven als het stimuleren van de eigen kracht van lichaam, geest en ziel. Een Ayurvedakuur kan simpelweg worden uitgevoerd teneinde op een aangename manier de innerlijke balans terug te vinden tussen fysiek, psyche en spiritualiteit, hetgeen tevens als ziektepreventiemethode functioneert. Toch hebben veel mensen eveneens baat bij de inzet van een genezende Ayurvedakuur voor het verlichten van hun gezondheidsproblemen.

Ayurveda heeft wel degelijk met wellness te maken maar het is boven alles een 5.000 jaar oude leer ten behoeve van het zuiveren van lichaam en geest. Een leer die tracht lichaam en geest in evenwicht te brengen. Wie voor een dergelijke behandeling kiest, dient zich van tevoren met het thema Ayurveda bezig te houden teneinde het beter te begrijpen. Een Ayurveda kuur doen betekent ook uzelf discipline opleggen en, onder andere, gedurende de kuur afzien van alcohol en sigaretten.

Het bepalen van het doshatype maakt een analyse mogelijk van de veschillende sterke en zwakke punten van de kuurgast en de hierop af te stemmen therapie: de Ayurvedische maaltijden worden gepersonaliseerd conform de individuele behoeften evenals de Ayurvedische plantaardige supplementen en de behandelingen (massages, shirodhara oliegieting, abhyanga, rasayana enz). Massages maken deel uit van de klassieke Ayurveda en ook het regelmatig drinken van warme gemberthee hoort erbij. De massages dienen de huid te reinigen en te regenereren terwijl de gemberthee het bloed zuivert en de gestresste maag kalmeert. Zo dient u zich bij een traditionele panchakarmakuur conform de Ayurvedische leer aan een specifiek dieet te houden dat voor iedereen individueel wordt afgestemd op zowel lichaam als karakter. Yoga en meditatie zijn onmisbare elementen van een Ayurveda kuur en zorgen ervoor dat lichaam en geest zich kunnen ontspannen. Daarnaast worden door doelgerichte yoga-oefeningen eventuele blokkades in het lichaam losgemaakt en spanningen verlicht.

Tegenwoordig hoeven we niet meer helemaal naar India of Sri Lanka te reizen om een Ayurveda kuur met de bijbehorende behandelingen te ondergaan. Veel wellnesshotels in Duitsland bieden ook authentieke Ayurvedakuren met vakkundig geschoolde therapeuten en traditioneel opgeleide Ayurveda artsen. Vijf dagen dient men minimaal voor een panchakarmakuur in te plannen. Na deze vijf dagen gaat het stressige alledaagse bestaan u heel wat gemakkelijker af.

Ayurveda vindt plaats op een rustige en ontspannende locatie, ver van alle mogelijke afleiding. Om deze reden zijn er hotels die het gebruik van bijvoorbeeld mobiele telefoons niet toestaan of die hun kamers niet voorzien van een televisie. Het is eveneens verboden te roken of alcohol te drinken gedurende een therapeutische Ayurvedakuur, wat logisch is wanneer het doel van de kuur de zuivering van het lichaam is.

Het Aziatische klimaat is ideaal voor een genezende Ayurvedakuur en de SpaDreams hotels in India, in het bijzonder die in de regio Kerala, evenals die op Sri Lanka, hebben hun professionaliteit, binnen een vriendelijke, aangename ambiance, allang bewezen.

Desalniettemin is het heden ten dage ook heel goed mogelijk om een authentieke therapeutische Ayurvedakuur te ondergaan in gespecialiseerde hotels in Europa, en dan voornamelijk in Duitsland, waar het verloop evenals de kwaliteit van de kuur niet veel verschilt van die in Azië. Voor een overzicht van alle Ayurveda reizen van SpaDreams kunt u hier klikken.

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Onze 8 Ayurvedacategorieën: bekijk ons aanbod

Vind hier de genezende Ayurvedakuur van uw dromen